Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Mikko Saarelan muistoryhmärakentelu

Oma mallini alkaa olemaan valmis, mutta voi olla ettei tule esille.
Sarja on jostain vuoden 1995 paikkeilta, ja osa siirtokuvista hajosi, osa jämähti paikalleen kuin tauti, ja lisäksi koneen rungossa oleva keltainen 3 kuultaa läpi niin, että hyvä kun sitä edes erottaa.
Sen verran laadukkaita muiden mallit, ettei kehtaa hienoa ryhmistä pilata.

Teen Fokkerini kuitenkin loppuun. Kyseessä siis Hans Goerthin Fokker EV:n malli vuodelta miekka ja kivi. Siirtokuvia lukuunottamatta malli oli aika mukava rakentaa. Etsatut siipi- ja laskutelinetuet tuottivat minulle ongelmia, mutta se ei ollut mallin vika. Huomenna tähän aikaan on viisaampi siitä, että saiko siitä mitään aikaan. Koetin löytää korvaavia kolmosia, mutta tuloksetta.
Miehistötilat alkavat olla melko valmiit:

Timo Rasimus kirjoitti:
Sen verran laadukkaita muiden mallit, ettei kehtaa hienoa ryhmistä pilata.

Teen Fokkerini kuitenkin loppuun. Kyseessä siis Hans Goerthin Fokker EV:n malli vuodelta miekka ja kivi.
20.1. postatussa kuvassa ainakin näyttää hyvin etenevän. Eihän tässä ryhmiksessä ole tarkoitus tehdä välttämättä mitään mestarimalleja, kunhan muistetaan ja kunnioitetaan Mikkoa tekemällä kangaspuumalleja laidasta laitaan.

Kannustan sinua tekemään mallin loppuun ja postaamaan sen täällä!
Ja runko kasaan:
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Ja runko kasaan:
Kivasti etenee ja aikaahan vielä on reilusti. Itsekkin olen kaiken kiireen keskellä hieman pystynyt edistämään DH1A projektia.
Hienoa edistystä. Itsekin sain pitkästä aikaa Nieuportia ja Fokker Dr.I:tä eteenpäin.
Timo-Matti H kirjoitti:
Kunnioitamme edesmenneen Mikko Saarelan muistoa ryhmärakentelulla, jonka kohteena ovat ensimmäisen maailmansodan "lentävät kangaspuut".

19. Juha Savola: Martinsyde F.4 Buzzard
Edesmennyttä Mikko Saarelaa kunnioittaen sain kuin sainkin lentävän kangaspuuni (Martinsaikkari) valmiiksi.

Pohjamaali ja esivarjostukset ruiskittu pintaan. Yläsiipi ei ole vielä lopullisesti paikallaan, tarkistin vaan että on vaaterissa. Aika työläs malli minulle, mutta eiköhän se tästä.
Väriä pintaan
Choroszyn DH1A projekti alkaa olla loppusuoralla. Vaatii vielä laskutelineet, kk:n, siivekemekanismien vaijerimekanismeja ja pientä takilointia. Haluan liittää tähän kuvan, joka kuvastaa projektin yhteydessä jatkuvasti esiintyneitä PIKKU-ongelmia. Suuremmista nyt puhumattakaan.

Vasemmalla on sarjan laskutelineosa irroitettuna ja siistittynä ja oikealla korjattuna Windsock datafile 148 piirroksen perusteella. Ei se silti ole täysin hyvä, mutta olkoon tuollainen. Ilman tuota Datafileä koko projekti olisi ollut täysin mahdoton.

Mikon muiston kunnioittamiseksi kuitenkin näitäkin projekteja on ihan motivoivaa tehdä.