Pienoismallit.net

WW2 Mustang, p-38 Lightning jne maalaus?

Vinkkejä näiden maalaukseen? Olen tekemässä jälkimmäistä ja epäilen hieman maalauksen onnistumista. Miten maalaisit tuollaisen maalaamattoman alumiinirungon aidon näköiseksi?
Itsellä Vallejon värit jotka refrenssinumeroilla vastaavat ohjeen Revellin alumiinia(99) ja metallihopeaa(90).
Mutta vaatiiko tuo nyt sitten matta vai kiiltolakan?
Suosittelisin Vallejon Metal Color -sarjan värejä. Ovat tarkoitetut ruiskulla maalattaviksi, mutta toimivan hyvin ohentamattomina siveltimellä maalattuinakin. Ei tarvitse lakkaa päälle, en tosin ole kokeillut kuinka tämän sarjan lakka toimisi. Sopivat vaihtoehdot voisivat olla "aluminium" ja "chrome".
Vallejon uudemmat Metal color maalit ovat oikein hyviä, mutta niillä vanhemmilla model color sarjan metalli-väreillä ei tee juurikaan mitään.
Eli komppaan Pasia tässä, Vallejon metal colorit ovat hyviä ja toimivat myös siveltimellä hyvin (paremmin tosin ruiskulla), tosin mielestäni lakkaus on hyväksi ja sillä saa myös kiiltoastetta määritettyä paremmin.
Matta/satiini tai kiiltolakka sen mukaan siis minkälaista lopputulemaa haetaan.
Ok, ruisku on käytettävissä ja vedin nyt tota Vallejon model coloria siihen ja näyttää vähän kurjalta. Viittis tähän hirveesti satsata kun mallin sovituskin oli alkujaan kauhea eli lopputuloskaan ei silmiä hivele. Pidän kyllä haasteista mutta nyt on vähän liikaa kun on aloittelija, vaativa malli, vaativa maalaus ja eka kerta ruiskilla…
Lakkaa tarvitaan decalien vuoksi, joten sen suhteen kaipaisin vinkkejä. Ostin lattiavahaa lakaksi mutta millä sen saisi mataksi?
Yritän parantaa maalausta pesuilla jne. saa nähdä. :D
Jos menee oikein kauheaksi niin voinen vetää tuon oliiviksi…
Jos mallissa on metallinvärinen pinta ei siirtokuviin tarvitse lakkaa, metalliväri itsessään on riittävän sileä ja imaisee siirtokuvan. Lattia vahaa ei saa mataksi kuin sekoittamalla siihen jonkin valmistajan Matte Mediumia.
Niin ja vielä pitää mainita että ne Vallejon metallimaalit tarvitsevat pohjamaaliksi kiiltävän mustan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
Mulla on tossa fullgloss musta pohjamaalina, aattelin että se antaisi syvyyttä pinnalle. Ongelma on pintamaalin huono peittävyys, jää vähän läikikkääksi.
Jos vedän decalien jälkeen vahan pintaan, onko siinä jotain huomioitavaa?
Jos vahaat siirtokuvien jälkeen niin suosittelen kyllä ennemmin Vallejon omaa metalliväreille tarkoitettua lakkaa.