Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Vuodenvaihteen malli II

Kari Härkönen kirjoitti:
Tämä olisi varmaan myös toiminut satiinilakalla, tai siis puolikiiltävällä
No, ei tämä ihan tän vuosisadan wet-look -lakkaus olekaan :)
Ja valmista tuli. Kiitos rakentelun järjestäjälle. Pari viikkoa on sopiva tällaiseen pikamalliin, ei vaadi samanlaista aamusta iltaan panostusta kuin viikonloppumalli, mutta kuitenkin nopea.
Mersu sai dekaalit vuodenvaihteen molemmilla puolilla.
Juu, kaksi viikkoa on juuri passeli aikataulu, ehtii vähän hitaampiki puuhastella :). Tänään saatu telakoneistoa aseteltua paikoilleen:
Northrop F-5f maalausvaiheessa. Eiköhän sekin valmistu ajoissa…
Somua valmis. Kuvat lisätty
Runko liimattu korin alaosaan. Väänsi sen verran, että piti teipata ristiin kuivumisen ajaksi. Korin alaosan sisusta myös liimattu läjään, noita kahvoja ja veivejä tuntui riittävän ja riittävän..
Yläosaan on tuulilasi ja takalasi kuivumassa (toi Revellin asiosaliima ei kuivu ihan hetkessä), la sivulasit on liimattu yhteen B-pilareiden kanssa, noi täytyy ilmeisesti liimata alaosaan samaan aikaan kun taistelee tuon yläosan paikalleen, huomenissa. Onneksi aikaa vielä on…

Kylläpä näyttää Tervo hyvältä tuo mallisi tässä
vaiheessa.

Oma ryhmistyö julkaistu.

Kiire taitaa tulla, huomenna vp, niin onneksi aikaa koko päivä tälle miekkamiehelle.
Totuuden hetki? Yläosaan on nyt liimattu kaikki ne pikkuosat, jotka avomallissa (ja rakennusohjeen mukaan myös tässä) olisi liimattu koriin ennen katon paikalleen liimaamista. Antaa noiden nyt kuivahtaa, ja siirrytään sitten äheltämään ylä- ja alaosan yhdistämisen kanssa. Ja kauhulla odotetaan, kuinka isot raot jää tuonne kyljen ja takalokarien saumaan (joka taas tuo yhden kittaus/paikkamaalauskierroksen tähän tiukkaan aikatauluun).Joopa. Sain sitten tuon yläosan liimattua, ja niinhän siinä kävi, että tuohon lokarin saumaan jäi liian iso rako. Eli toi on kitattava ja paikkamaalattava/lakattava uudemman kerran.
Lisäksi harmittavasti toi B-pilarin lista on puoli milliä ylempänä kuin kyljen muu lista, eli tuon verran olisi kattoa pitänyt saada alemmas. Lasi ei kuitenkaan kanna, koska toi lokasuojan rako jäi jo koesovituksessa ilman laseja. Tuolle nyt ei mahda oikein mitään, paitsi jos veistää tuon pois, ja korvaa sulatetulla valurangalla. Maalaamista vaan tulee enemmän, ja toi olemassaoleva lista olisi toiminut maalausrajana! Noh, katsellaan, mitä huominen tuo…

Viimeksi muokattu 3.1.2019 20:57 +