Pienoismallit.net

Kauhava talvi-kevät 1986, HW KoulLLv tunnuksella

Hyvä seurakunta!

Olen aina ollut kiinnostunut "Hawaksista" (II/85 slangia) ja nostalgiasyistä haluaisin tehdä mallin HW:stä, jossa oli KoulLLv tarra ohjaamon takana. Tunnus oli ainakin yhdessä koneessa talvella-keväällä 1986. Ehkä useammassakin.

Haasteena on se, ettei ole valokuvaa tai muistiinpanoja ja muistikuviin en sattuneesta syystä enää luota. Muistikuva on, että tunnuksessa oli vain kolmosia ja nelosia (HW-334, -343, -344).

Olen ahminut toista päivää Partosen Kyöstin uutta erinomaista "Finnish jet colours"-kirjaa. Sen sivulla 138 on HW-343 KoulLLv tunnuksella, mutta 90-luvulla ja pienillä tunnuksilla ym.

Laukkasen Jyrkin kirjassa KoulLLv tunnuksella on HW-315 sisäkansikuvana (v. -95 ja pienillä tunnuksilla) ja yksilöluvussa HW-333 v. -87 eli lähimpänä sitä mitä haluaisin. Mutta ei kuitenkaan varmasti Kauhava -86 -kone.

Mutta onko jollakulla varmaa tietoa? Esim. Kauhavan juhannusjuhlilta v. 1986 kuvia HW:sta.

t.
Kari
Terve Kari,

vaihteeksi kommunikoimme Suomen kielellä:)

Muistan nähneeni Kauhavalla otetun kuvan, jossa KouLLv tunnus näkyy. Selasin äsken oman kirjastoni tuloksetta, joten kuva saattaisi löytyä vanhasta pehmeäkantisesta "Nordic Airpower" -kirjasta. Uudemmassa painoksessa on HW-343 pienillä tunnuksilla.

Olisikohan kyseinen kone/koneet osallistuneet johonkin edustuskeikkaan (sotilasilmailun viisiotteluun tms.)? Tiekkarissa oli vuonna -87 kaksi Hawkia, joiden pyrstöihin liimattiin laivueen vaakunat Espanjan keikkaa varten. Esikunta hyväksyi moisen julkeuden "pitkin ja joustavin hampain".

Terveisin,
Antti
Olisiko tämä ?
Tuo on pienillä kokardeilla eli ei vuodelta -86.
Tuollaisen sivun löysin. Ei varmaan aivan sitä, mitä haet, mutta ainakin HW-343 vuodelta 1989.
HW-333 oli ainakin kesäkuussa 1987, jossa KouLLv:n tarra ohjaamon takana. Kuva löytyy Laukkasen kirjasta koneyksilökuvista.
Hei!
Kiitokset kaikille vastaajille ja kiinnostuneille. Avausviestissäni mainitsemani HW-333 oli saamani tiedon mukaan Kauhavan ensimmäinen Hawk, joten KoulLLv tarra on hyvin todennäköisesti ollut siinä koneessa varusmiesaikanani.

Kaikki lisätiedot tervetulleita.

Kari