Pienoismallit.net

Airfix Vulcan 1/72

Kerkesin taannoin innostumaan kun huomasin Airfixin sivuilta, että Vulcan 1/72 on ennakkotilauslistoilla. Kuvittelin kyseessä viimeinkin olevan se uusiin muotteihin perustuva kitti. Kysyttyäni heiltä asiasta, pettymys oli kuitenkin suuri, koska kertoivat, että vanhoihin muotteihin se perustuu. Peruin saman tien ennakkotilaukseni, sen verta paljon olen lukenut kokemuksia ko. kitin rakentamisesta ulkomaisilta saiteilta. Onko täällä kukaan viime aikoina rakentanut Airfixin 1/72 Vulcania?
Ei se huono sarja ole. Ihan järkevän mallin siitäkin saa aikaiseksi.
Rakensin aikoinaan Airfixin sarjan, taisi olla tosiaan se alkuperäinen. Sovituksiltaan se oli ihan hyvä. Siinä on nokassa TFR:n "nänni", mukana on Blue Steel -koneiden molemmat sukset moottorikanavien väliin eli siitä saa rakennettua melkein minkä tahansa B.2:n. Ainoa rajoitus on lyhyet suihkusuuttimet, eli 301 ECU- moottorit. Skrätsityötä aiheuttaa jos haluaa detaljoida pommikuilua tai konvertoida siitä MRR:n tai K.2:n.
Vulcan on työn alla parhaillaan. Hankin vähän hartsi-lisädetaljeja, esim. laskutelinekuilut ja moottorien suuttimet. Vaikeaksi on osoittautunut siipien erittäin kovan ja paksun muovin leikkaaminen/sahaaminen (että saan kuilut asennettua).
Jotkut vanhemmat Airfix-mallit.

Joskus niistäkin saa aikaiseksi hienon mallin. Taidolla ja työllä.

Eikä tuo Vulcan ole ainoa tapaus.
Voi hyvin olla. Itselläni eivät kuitenkaan taidot riitä malleihin, jotka vaativat isosti sahailua ja kittailua. Eikä sellainen myöskään vastaa mielikuvaani rentouttavasta ja mielekkäästä mallin rakentelusta. Meitä on moneen junaan.
Suoraan laatikostakin siitä saa kelpo mallin. Ainakaan minun yksilössä ei ollut pahoja ongelmia.
Hmm, no ehkä otan harkintaan kunhan saan ensin Airfixin Victorin ja Valiantin rakennettua.