Pienoismallit.net

Risteysasema lopettaa…

Tampereen Risteysasema lopettaa toimintansa nykyisellään 31.8.2018.

Muovimalleja on alennushintaan: www.modelshop.fi
Tampereella käy kova kato mallikaupoissa. Jääkö sinne enää mitään kun Harrastekin laittoi pillit pussiin?
Tero Ekholm kirjoitti:
Jääkö sinne enää mitään kun Harrastekin laittoi pillit pussiin?
Hiljaista taitaa olla tämän jälkeen :(
No pentele, kävin eilen nykimässä Harrasteen kahvaa ja laputhan siellä luukulla, ja jäin sivu loppuunmyynnistäkin… ei ole työkiireiltä ehtinyt paljon harrastaan tms.

Harmittaa erityisesti Harrasteen lopettaminen ja tietyssä määrin Risteysasemankin, vaikka en siellä olekaan enää pahemmin käynyt. Itse asiassa aika huono asiakas olen, kun ostin vähän ja harvoin kummastakaan.

Harrasteen tapauksessa kyllä täytyy sanoa, että korkeat hinnat malleissa oli tärkein syy, miksi en hirveän usein enää ostanut sieltä, kun kaiken sai halvemmalla muualta. Se on kuitenkin karu fakta. Sitkeästi liike piti noita hintoja ja varmaan olivat laskeneet että ei kannata jos ei ole kate riittävä. Toisaalta, jos myynti laskee selvästi niin silloin on sama mitkä ne katteet ovat. Ja kilpailu on raakaa tälläkin alalla.

Valikoimien suhteen on sanottava, että kovassa myynti- ja kilpailutilanteessa on haastavaa ylläpitää niitä. Toisaalta kaikkea pitää löytyä mutta kun menekki on hyvinkin satunnaista, niin varastoon uppoaa kiinni hirveä määrä pääomaa turhaan, ja toisaalta jos ei ole varastoa ja valikoimaa niin asiakas valittaa ja siirtyy muualle ostamaan. Suomi on niin pieni markkina-alue tämmöiselle perinteiselle kivijalkaliikkeelle, plus korkea ALV ynnä muut setit. En ihmettele että laittoivat hanskat naulaan. Toisaalta ei se nyt ehkä olisi tappanut, jos olisi yrittänyt kilpailukykyisemmillä hinnoilla ja edes jotenkin ylläpidetyllä verkkosivuilla/-kaupalla? Se nyt vaan on nykyaikaa. Mutta jos ei ole intoa ja osaamista semmoiseen, niin sinänsä ymmärrettävää. Miksi pakottaa itsensä tekemään jotain mitä inhoaa?

Samalla reissulla tuli todettua, että aika paljon tyhjiä liikekiinteistöjä Tampereen keskustassa…mitä tilalle, pitserioita ja kaljabaareja? Taitaa olla kaikki nuo keskustan puodit kovilla kaupanalan kehityksen vuoksi (kansainväliset verkkoliikkeet, isot kauppakeskukset jossain huitin nevadassa). Kuoleeko keskusta? Muuten kaupunki tuntuis vetävän asukkaita ynnä muuta, joka paikkaan jotain rakennetaan.
Foul Ole Ron kirjoitti:
Toisaalta ei se nyt ehkä olisi tappanut, jos olisi yrittänyt kilpailukykyisemmillä hinnoilla ja edes jotenkin ylläpidetyllä verkkosivuilla/-kaupalla?
Ainakin Harrasteen osalta on todettu, että pääasiallinen syy ei ollut talous vaan enemmänkin kauppiaan ikääntyminen.
Juu tiedetään, ei varmaan omista lapsista löytyny halukkaita sukupolvenvaihdokseen, eikä ostajaakaan löytynyt jatkamaan (jos sellaista haettiin)? Ei tämä aika oikein suosi tämän tyyppistä yrittäjyyttä enää. Verkkokauppa ja yleistyvä 3d-tulostustekniikka varmaan syö loputkin muutamassa vuodessa.