Pienoismallit.net

MM-Futis 2018

Juu maalitarkastuhan tulee samantien, mutta siinä poistuu omasta mielestäni ne draamat yms. oliko maali vai ei. Ne ikuiset keskustelut mitä olisi voinut tapahtua jne. No jokaiksella on omat mielipiteet.

Ajankäytöllisesti nuo jälkitarkastukset eivät hirveästi sotke peliä, mutta kuten Kalle tuossa mainitsi niin ne tulevat ajallisesti jälkikäteen.

Itse pidän tuota videotarkastusta futiksen suurimpana muutoksena. Isompia muutoksiahan on historia saatossa ollut: oman pelaajan syötöstä maalivahtihan ei saa ottaa palloa käsiin (olisiko jossain -80-90-luvun taitteessa tullut muutos). Paitsiosäännön muutos ja vaihtojen lisääntyminen kahdesta kolmeen.

Toki pelaajat ja joukkueiden taktiikat yms. ovat vuosien saatossa muuttuneet huomattavasti. Mutta siirrytäänkö liikaa teknologiseen maailmaan ? No asiasta voidaan olla montaa mieltä.
Pernax kirjoitti:
Juu maalitarkastuhan tulee samantien, mutta siinä poistuu omasta mielestäni ne draamat yms. oliko maali vai ei. Ne ikuiset keskustelut mitä olisi voinut tapahtua jne. No jokaiksella on omat mielipiteet.
Kyllä, mutta mielestäni tuomarivirheet eivät ole se asia, jonka pitäisi aiheuttaa ikuisia keskusteluja ja draamaa. Jossiteltavaa jää joka tapauksessa ihan tarpeeksi.
Mielenkiintoisia pelejä ollut tähän asti. Saksa näytti taas miksi se on saksa, ja Lineker päivitti vanhaa sanontaansa sen seurauksena: "Football is a simple game, 22 men chase the ball for 82 minutes and the Germans get a player sent off so 21 men chase the ball for 13 minutes and at the end the Germans somehow fucking win."

Englanti ollut vähän heikompia maita vastaan vahva, saas nähdä mihin näytöt riittävät. Belgia ei ole vielä romahtanut ja Argentiina totaalisessa lamassa. Japani on osoittanut olevansa vahvempi kuin luulin.

Odotan pudotuspelejä innolla!
Futista on tullut koko ajan aktiivisesti seurattua; käytännössä oma elämä on jotenkuten ainakin pääsääntöisesti saatu onneksi fixattua niin, että pääsee seuraamaan pelejä, sillä onhan tämä todella harvinaista herkkua - kerran joka neljäs vuosi.

Mutta yhä pieleen on mennyt veikkaukseni peleistä - yhtäkään pelitulosta en ole osannut veikata oikein, sen verran jopa yllättäviäkin tuloksia on syntynyt; futiksessa voi tapahtua mitä tahansa.

VAR:sta olen samaa mieltä kuin Kalle & Janne; poistaa epäselvät tulkinnanvaraiset asiat, erityisesti koskien pilkkuja. Tosin Englannin Harry Kane:a on ruhjottu rangaistusalueella enemmän kuin saadut rankkarit… mutta Kane ei ole myöskään valittanut näistä tilanteista.

Englanti on ehdoton oma suosikki ja tähän asti on mennyt hyvin; saa nähdä miten Belgiaa vastaan käy… Veli-Matti maalaili piruja seinille jo siitä, kuinka Englanti taas putoaa ja karvas pettymys seuraa… Tosin pudotuspeleihin molemmat sekä Belgia että Englanti ovat jo selvinneet huolimatta keskinäisen kamppailun tuloksesta.

Onneksi Saksa voitti Ruotsin ja melko varmasti voittanee huomenna keskiviikkona Etelä-Korean ja pääsee jatkoon. Minulla ei ole mitään ruotsalaisia vastaan, mutta mikäli Ruotsi olisi tiputtanut juhannuspäivän pelissä hallitsevan MM-Saksan, olisimme saaneet kuulla seuraavat 100-vuotta ruotsalaisten brassailua sillä miten he pudottivat Saksan pois kisoista - onneksi näin ei käynyt.

Argentiina on ollut todellinen pettymys - totaalisessa lamassa, kuten Janne hyvin toteaa. Tänään nähdään pääseekö Argentiina pudotuspeleihin; toivottavasti pääsee, pelkästään Messin takia, jota aivan turhaan parjataan: Lionel Messi ja MM-kisat. Kärsimysnäytelmä, jossa mikään ei riitä. www.mtv.fi…sin-karsimysnaytelma-kaiken-pahan-viaton-syyllinen-jolta-ei-riita-mikaan/6963748

Tasatilanteen ratkaisukriteerit:
1. Pisteet
2. Maaliero
3. Tehdyt maalit
4. Pisteet keskinäisistä otteluista
5. Maaliero keskinäisissä otteluissa
6. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
7. Fair play -pisteet
8. Arpa

Fair play -pisteiden laskuohje:
Keltainen kortti: -1
Kaksi keltaista korttia samalle pelaajalle yhdessä pelissä (ulosajo): -3
Suora punainen kortti: -4
Keltainen ja suora punainen: -5

Brasseilla peli takkuaa yhä, vaikka hieman parempaan suuntaan näyttäisi pelillisesti menevän; kunhan Neymar lopettaisi myös samalla filmaamisen…

Ranskakaan ei oikein vakuuta; saapi nähdä miten tänään käy Tanskaa vastaan.

Kroatia on pelannut hyvin, voitto tullee tänään sympaattisesta Islannista.

Uruguay on pelannut vakuuttavasti, peli peliltä joukkueen yhteistyö senkun vain paranee. Uruguay voi päästä pitkälle ja todennäköisesti pudottaa pudotuspeleissä ensimmäisen vastustajansa Portugalin, joka ei ole häikäissyt muuta kuin pääosin Ronaldon yksityissuorituksilla.

Espanja on varjo entisestään ja kova paikka tulee eteen kun kohtaa Venäjän.

Kolumbia voi vielä yllättää, peli näyttäisi alkavan kulkea pikku hiljaa; ei liene kuitenkaan Uruguay:n veroinen.

Sveitsi on kysymysmerkki; kantaako Hannu Hanhimainen tuuri vielä pidemmälle.

Huikeita pelejä on jo ollut ja lisää tulee; paljon on tullut jo yllätyksiä ja niitäkin tulee lisää…

Taidan kyllä omalta osaltani lopettaa pelituloksien (tarkoitan maalien) veikkaamisen, koska tähänkin asti kaikki on mennyt päin p:tä.

Kuin Janne; Odotan pudotuspelejä innolla! Ja samalla tietysti toivon, että Englanti pääsee finaaliotteluun… Hmm, kai se Englannin pelipaita täytynee hankkia…
Saksa pudonnut, Argentiina pudonnut, Portugali pudonnut, Espanja pudonnut ja Sveitsi pudonnut. Upeita yllätyksellisiä pelejä on ollut; varsinaista draamaa, thrilleriä ja kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä… Nyt Englannin on pakko pudottaa Kolumbia ja päästä jatkoon…
Hienot kisat olleet tähän asti. Alkulohkoissa Saksan,Puolan,Espanjan ja Portugalin tökkiminen yllätti. Neljännesvälierissä Espanja-Venäjä oli kisojen surkein peli. Kroatia-Tanska ja Belgia-Japani tarjosivat huipuviihdettä. Englanti yllätti kannattajansa ja eteni välieriin. VAR on saanut alun kriittisyyden jälkeen kannattajan täältäkin. Kunhan ei mene samaan,kuin jääkiekon SM-liigassa,jossa suunnilleen joka toinen maali tarkastetaan videolta…
Suurilla mailla ei aina ihan putkeen mene nuo alkulohkot.
1998 Ranska mestari, 2002 jää alkulohkoon
2006 Italia mestari, 2010 jää alkulohkoon
2010 Espanja mestari, 2014 jää alkulohkoon
2014 Saksa mestari, 2018 jää alkulohkoon.

Saas nähdä miten Englannilla (mestari 2018) käy 2022.. (hymiö)
Englannilla on nyt paras mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus vuosikausiin kun suuri osa kestomenestyjistä on jo pudonnut. Ja lisäksi kaavio on suosiollinen, toisella puolella kun ovat Belgia, Brasilia, Ranska ja Uruguay. Toisella puolella taasen on ennakkoon ajatellen vähän löysempiä joukkueita.

Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle Venäjän lento liitää tuolla bussi-taktiikalla. Ruotsi pelaa vähän samalla tavalla ja on hankala vastus kenelle tahansa. Kisojen paras peli tähän asti on ollut Belgia - Japani.
Uruguay putosi, Brasilia putosi; yllätykset senkun vain jatkuvat. Toisaalta kuten Jani osuvasti edellä toteaa suurilla jalkapallomailla ei aina ole mennyt MM-kisat putkeen. Belgia-Japani ja Kroatia-Tanska sekä Englanti-Kolumbia olivat viihteellisiä ja dramaattisia pelejä.

Ranska ja Belgia jo jatkossa ja kohtaavat… saapi nähdä miten käy…

Tänään pari huikeaa matsia Venäjä-Kroatia ja Ruotsi-Englanti. Toivottavasti ainakin Englanti voittaa…
Ranska - Belgia tulee olemaan kiinnostava peli. Molemmat joukkueet ovat pystyneet nostamaan pelinsä korkealle tasolle aiempien vuosien alavireen jälkeen. Huippuyksilöitä vielä molemmissa joukkueissa, jotka vielä kaikenlisäksi pelaavat joukkueelle.

Tänään sitten Kroatia varmaan jatkoon, mutta miten käy Englanti - Ruotsi pelissä? Ruotsi osaa kyllä huippumaat hyydyttää, se on nähty.