Pienoismallit.net

Referenssi Ju-87D moottoriosaston värimaailmasta

Tervehdys, olisiko referenssiä Stukan moottoriosaston värimaailmasta? Työn alla Ju-87D Trumpeter 1:32. Ohessa mustavalkokuva, jota en etsinnöistä huolimatta ole löytänyt väreissä.

Mites Squadronin He 111 Walkaround? Olisi kuvia Jumon koneesta, tuskin suuremmin poikkeaa?
Hakusanalla "Jumo 601" löytyy katttava kuvakokoelma Googlesta, sodanaikaisia moottoreitakin kuvissa on runsaasti.
Hassu hakusana siis mutta löytyy Stukassa käytetyt Jumot ja MB:n moottorit eli myös Jumo 211.
Kiitti vinkeistä. Lähinnä mietin putkien, johtojen, venttiilien ym. yksittäisten laitteiden värejä. Taisi olla melko mustaa ja harmaata lähes kaikki. Täytyy kokeilla muutamaa eri vaihtoehtoa tässä ensimmäisessä pelti-auki mallissa.

Trumpeterilta pitäisi tulla kaupan hyllylle aivan näillä näppäimillä Ju-87D-5 Stuka 1:24. Sopii hyvin tällaiselle kömpelösormiselle kaverille.
www.trumpeter.cn/index.php?g=home&m=article&a=show&id=129&l=en

Teen siitäkin sitten konepelti-kaikki aukeavat luukut-kuomu auki mallin. Odotukset ovat kovat, D-5 mallissa oli aavistuksen pidemmät siivet. Toivottavasti Trumppa on panostanut uudessa 1:24 pienois suuroismallissa yksityiskohtiin huolella. Voisi olettaa, että kaikenlaista mielenkiintoista after market-tilpehööriä ilmestyisi myös.
!:24 malli on sama kuin 1:32 ei juuri eroja. Yksittäiset laitteet Jumossa mustia, ruiskupumppu alumiininvärinen. Sytytysjohtimet vaalenaruskeat. Oljyputket ruskeat ja polttoaine putket keltaiset. Trumpan arjoihin ei juurikaan ole jälkimarkkina relettä tuotettu =(
Kiitos tiedoista, liittyen laitteiden ja kaapeleiden väreihin. Otanpa siitä mallia Stuka hommiin. Trumpan uudesta Stukasta ei kai voi sanoa mitään, kun ei ole julkaistu vielä. Toivon vaan, että olisivat lisänneet reilusti kaikkia hienoja detaljeja. Jos ei muuta, niin se on ainakin isompi 😊 Joka siis hyvä nakkisormille.

Noin muuten, niin mielestäni Trumpeter/Hobby Boss (taitaa olla samaa firmaa) on hyvin edustettuna, siinä missä muutkin valmistajat, after market hommeleissa. Ei ole ollut ongelmia löytää maskeja, photo etsejä tai resiiniosia.
Vertasin jo julkaistuun Ju-87 A malliin joka löytyy molemmissa mittakaavoissa ja osat melkein 1/1 samat.
Jees, nähtäväksi jää ovatko lisänneet kustomoitavia yksityiskohtia ja tilpehööriä? Meikä on Stuka fani, niin taitaa olla pakkohankinnan paikka :)