Pienoismallit.net

Junkers Ju-87 D5 s7+DB

Moikka! Kuinka paljon voi luottaa Trumpeterin 1/32 mallin maalauskaavioihin ja siirtokuviin? Kyseessähän on Kuhlmeyn yksi koneista. Ne harvat valokuvat, joita olen löytänyt, tukevat kyllä Trumpeterin näkemystä ko. laitteesta. Mutta hakaristi peräsimessä oli valkoinen, ilman mustaa keskustaa?!
H.Valtosen Lento-Osasto Kulhmey kirjan kuvia katsoessani näyttäisi siltä että sivuvakaajan hakaristeissä olisi vain valkoiset ääriviivat, kuten rungon palkkiristitkin. Kun taas siipien palkkiristeissä ylä- ja alapuolilla on mustat keskustat kansallisuustunnuksissa. SA-kuvia; 155663, 154837, 155375, 154810, 154809.
Kiitos Heikki linkeistä! Mielestäni tasojen yläpuoliset palkkiristit ovat valkoiset, mutta oliko näin kaikissa laitteissa? Alapuolella oli tietenkin musta keskusta. Hyvät kuvat löytyivät ja Trumpeterin siirtokuvat ovat juuri sopivat :)
Yläpuolella osassa vain valkoiset kulmat, vaihtelee koneittain. Selvää linjausta vaikeaa vetää, valitse esikuva josta kuvat kaikista alueista.
Näinhän se on Jari. Onko lienee merkitystä sillä, mistä nuo Kuhlmeyn koneet tulivat? Eestistä ainakin, mutta tuliko muualtakin? Saattaisi vaikuttaa palkkiristien väritykseen, kenties…lentokonekohtaiset tunnusmerkinnätkin olivat kovinkin vaihtelevat, fontiltaan. Eli olivat kaiketi alunperin eri lentueista eli laivueista…
Varmaan kokoelma koneita eri rintamilta, vaihtuvuus aika suurta johtuen erinäisitä sotatoimellisista syistä. Sain juuri valmiiksi kuusi kappaletta noita Stukia tuonne Sotamuseon näyttelyyn.
Niin ja oliko tuo otsikossa mainitun yksilön runkonauha keltainen vai valkoinen. Molempia oli. Sikäli toimi alkujaan itärintamalla, niin keltainen, mutta jos tuotiin etelästä, niin saattoi olla valkoinenkin? Jari tietänee?
Runkonauha ja siivenkärkien alapinnat keltaiset. RLM 04 ei RLM 27.
No näin oletinkin. Kiitos Jari varmistuksesta. Onko muuten tietoa, ketkä lensivät ko. Koneella? Siis pilotit…
Siitä en ole edes etsinyt tietoa. Pitäsi päästä käsiksi lentopäiväkirjoihin.