Pienoismallit.net

Sealer/barrier-pohjuste?

Fujimi on suuressa viisaudessaan valanut autokoreja kirkkaanpunaiseen muoviin, jonka väriaineet hönkivät jämerämmistä maaleista läpi pintakerrokseen asti. Apuna tällaiseen olisi sealer/barrier-pohjustuskerros, mutta mikähän tämä tuote on suomeksi ja saisiko sitä jostain lähiputiikista järkevässä pakkauskoossa?

Onko spraypurkeissa saatavat muovipohjamaalit eri asia? Esim Motonetin CAR-REP muovipohjamaali tai Bilteman pohjustusaine?

Hiroboylla tätä on pienessä purkissa ruiskuvalmiina, mutta kivahan se olisi jos lähempääkin vastaavaa löytyisi.

-Mikko
Minä olen käyttänyt Inspiren Candy-värien pohjalle tarkoitettua "Fine"-kiteistä alumiinia:
www.automaalit.net…/epages/automaalit.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/1682/Products/aluminium
Tämän päälle saa varsinkin vaaleat sävyt valkoisesta lähtien vedettyä monta kerrosta vähemmällä, ja värit jäävät elämään.

Helppo ruiskuttaa, jopa ilman ohentamista (itse olen muutaman tipan lisännyt noiden omaa ohennetta), kuivuu nopeasti, ja pinta on valmis värimassalle.

Ja tämä siis valkoisen tai harmaan Ultimaten pohjamaalin päälle.Viimeksi muokattu 14.4.2018 14:45
Kiitos vastauksesta Tervo, taisin vaan olla vähän epätarkka ongelman kuvaamisessa. Probleema ei ole se, että väri itsessään hohtaisi maalikerrosten alta, vaan että maalin liuottimet jotenkin nostavat muovista väriä pintaan. Pohjat tein Alcladin primerilla, päälle Bilteman hopeanharmaa autopaikkamaali ja -lakka sprayna. Alkuun näytti kaikki olevan ok, mutta myöhemmin kun tarkistelin maalausta, niin väri oli muuttunut paikoittain vaaleanpunertavaksi.

Mipa 2k sealeria näyttää olevan tuolla linkkaamallasi sivulla, mutta 3L purkki 2:1 sekoituksella on aika tuhti satsi tähän tarpeeseen. Täytynee ehkä laittaa Hirolle tilausta, ellei jostain paljastu että nuo sprayna myytävät muovipohjusteet ajaisivat saman asian.

-Mikko
Joo, varmaan itsekin tulkitsin väärin tuota ongelmakuvausta. Suurin syyhän tuossa on juurikin tuo paukkupulloilla tehty maalaus/lakkaus. Noissa kun tuppaa ohenteena olemaan tosi tujuja aineita (xyleeni?).
Mikäli noita muovipohjusteita ymmärsin, niin ovat enempi tartuntamaaleja, kuin tuota kaipaamaasi sealeriä.
Olisiko tästä apua: www.nettimaalikauppa.fi…ath=/Shops/2015102303/Categories/Kynaeruiskuvaerit/Autoborne_Sealer

Hiroboy lähettää maalit todella kalliilla DHL:n kuriiripalveluna, 2K-lakkasarjan kuljetus maksoi saman 17 euroa kuin lakkakin :(

Joku syy, miksi maalaat paukkupulloilla, jos ruiskun käyttökin ilmeisesti olisi mahdollista (vai siveltimelläkö aiot tuon Zeron pohjusteen vetää)?
Vähän lisää. Käyttöohjeen sep.yimg.com/ty/cdn/yhst-80343540264639/AutoBorne.pdf mukaan ei kestä näitä kovia aineita, vaan pitää eristää:
If application requires top-coating AutoBorne Sealer with catalyzed paint or clear, first apply an inter-coat of
Auto Air 4004 / Wicked W200 Transparent Base or other non-catalyzed, inter-coat clear to serve as a barrier
between AutoBorne Sealer and catalyzed material.

Tuo transparent base ehkä toimisi sellaisenaankin, eristämässä muovin paukkupullolta.
PPG:n DP40-epoksin olen ruiskuttanut pohjalle ja eipä ole ollut ongelmia. Lisäksi pystyy kuivuttuaan hiomaan vesissä joten käy hienosta hiomaväristä.
Joo, varmasti pätevää ainetta. Mites tuo tulee kynäruiskusta läpi, ohentamatta vai kestääkö ohentaa enempi kuin tuo tuoteseloste antaa ymmärtää?
Tuo Tervon jälkimmäisen linkin suositus taitaa olla juuri sitä kamaa, mitä haen. Toisaalta nettihakujen tuloksissa osa puhuu primer with sealer tai barrier, etching primer jne, joten ota näistä nyt selvä.

Dupontin Variprime 615S on myös mainittu, mutta kuulostaa jotenkin hurjalta kamalta kun selosteissa puhutaan happoväristä metallille? Näemmä tuo Juhan DP40 on myös happoväri, joten ehkei nimi maalia pahenna.

Ruisku tosiaan löytyy. Ehtinyt vahingossa tulla noin 10v väli sitten edellisten projektien ja tällä hetkellä menossa uudelleenvarustelu hommien jatkamista varten. Lämmittelymalliksi pääty Fujimin Cayman kirkkaanpunaisella korilla ja mieleen tuli muistikuvat saman firman pinkkihopeaksi muuttuneesta punakorisesta Maranellosta.

Silloin muinoin paukkupullolla sai kohtuullista jälkeä aikaan, joten oli ajatus jatkaa niillä tavoilla mihin silloin jäi. Toki nykyään taitaa Zeron yms kautta saatavuus ruiskutettaviin tuotteisiin järkevissä maalimäärissä olla sen verran parempi, että täytyy vielä pohtia strategiaa.

Tuossa yksi Biltemaa paikkamaalia ja -lakkaa niskaansa saanut Porsche. Tummilla väreillä ja/tai vaalealla muovilla ei ongelmia ollut ja työmäärään nähden lopputulos miellytti.-Mikko
Mikko Laine kirjoitti:
Toki nykyään taitaa Zeron yms kautta saatavuus ruiskutettaviin tuotteisiin järkevissä maalimäärissä olla sen verran parempi, että täytyy vielä pohtia strategiaa.
Zerolla kunnollinen värivalikoima, ja mahdollisuus tilata värikoodin kanssa melkein mikä tahansa väri. Käytin noita vuosia sitten, kun tulivat vielä normaalipostissa. Royal Mail lakkasi jossain vaiheessa noita kuljettamasta, ja kuriirikyyti tosiaan käsittämättömän kallis.

Gravityllä (https://www.gravity-colors.com/) suppeampi värivalikoima, mutta samaisella kuriirilla Espanjasta tulee noin yhdeksällä eurolla kotiovelle. Ja itseasiassa todella nopeasti. Näistäkin joku jenkeissä kehui saaneensa värikoodilla muitakin sävyjä kuin listalta löytyviä, mulle eivät suostuneet sitä 70 -luvun Toyotan keltaista tekemään :(
Gravityn sivuja tutkinkin sattumalta aiemmin ja törmäsin selitykseen että Gravity colorseja on nyt kaksi, espanjalainen https://www.gravity-colors.com ja amerikkalainen https://www.gravitycolors.com. Putiikkien välit vissiin hieman tulehtuneet, kun amerikkalainen kaappasi espanjalaisen osoitteen ja espanjalaiset joutuivat lisäämään viivan omaansa.

-Mikko