Pienoismallit.net

Yksityiskohtaista tietoa Sherman(e)ista???

Moikka!

Olen aivan pihalla jenkkien systeemeistä toisen maailmansodan aikana ja nyt olisi tarvetta todella yksityiskohtaiselle tiedolle.

Sattuuko kenelläkään olemaan tietoa/lähdettä/referenssiä seuraavasta Shermanista:
8th Armored Division The Thundering Herd
36th Tank Battalion - Co. 'B'
tank #17 in Frank's Company B

Kyseinen tankki taisteli ilmeisesti ainakin Battle of the Bulgessa ja eteni lähelle Berliiniä sodan loppuun mennessä.

Tarvetta olisi tarkoille merkinnöille, Shermanin tyypille ja ylipäätään kaikelle tiedolle, joka voisi jotenkin auttaa mallaamaan tuota nimenomaista yksilöä.
Viimeksi muokattu 13.4.2018 11:19
Lisäyksenä vielä, tämä saattaa olla kyseinen vaunu. Osaisiko joku auttaa merkitsemieni yksityiskohtien kanssa, kun kuvasta ei oikein aukea? Ja mikä Sherman tämä tyypiltään on, löytyykö esim Dragonilta suoraan tätä tyyppiä?
Tuolta voisi löytyä jotain infoa, kuvia ja miehistölistaus ainakin on mutta vaatii vähän paneutumista jonka jätän sinulle.
www.8th-armored.org/rosters/36b-rst.htm
Oliskohan kuvassa lisäpanssaroitu M4A4? Tämä siis nopealla googlettamisella. Cyber Hobbylla oli ko. malli ainakin jossain vaiheessa.
Kuvio onkin vähän muuttunut. Pitäisi löytyä ao kuvan mukainen sherman. Onko jollain käsitystä tarkemmasta mallista? Löytyykö tällaista ootb? Suuret kiitokset tietäjille, koska olen tosiaan itse aivan pihalla näistä enkä oikein tiedä mihin asioihin kiinnittää huomiota.Ilmeisesti Academylla on tällainen dozer blade sherman, mutta siinä ainakin putki on väärä ja torni muutenkin näyttää erilaiselta yksityiskohdiltaan. Löyisikö mahdollisesti aftermarket -versiota tornista, tai pystyykö sellaisella edes kokonaisuutta pelastamaan?
Moi,

Ekassa kuvassa on mielestäni M4 75mm. M4A4 vaunussa pitäisi olla isompi väli noissa telapyörä yksiköissä (bogie). Voi olla myös M4A3 75mm Dry (Late). Hankalaa kun ei ole moottoritilan kantta näkyvissä. Toisessa kuvassa M4A3 "big hatch". Shermanien tunnistaminen ei ole helpoimmasta päästä, joten toivottavasti en ampunut itseäni jalkaan.

Tamiyalta löytyy M4 ja muistaakseni myös Dragonilta. Dragon voi olla hankala pyydystettävä nykyään.

Tiger Modelsilta löytyy kaikkea kivaa tigermodeldesigns.com

T. Jake
Kiitos taas kaikille kommenteista! Erityiskiitos Jakelle, homma pääsi käyntiin ihan tosissaan apusi seurauksena!
Moi Esko,

Eipä mitään. Jäi vielä sanomatta, että tuossa toisessa kuvassa vaunussa on 75mm kanuuna. Vaunun johtajan luukku on ns. yksiosainen kuten myös on lataajan luukku. Huomaa rungon etupanssarissa olevat peili(t) (radistin puolella), joka/jotka on käännetty runkoa vasten. Ajajan puolellakin peili näyttäisi olevan, mutta näkyy huonosti. Myös eturungossa olevien nostolenkkien paikka vaihtelee. Osassa on ihan reunassa ja osassa vähän enemmän "sisäänpäin". 1/35 mallissa puhutaan noin 5 mm erosta.

Jenkkien käytössä en muista nähneeni kuvia M4A4 vaunuista. Ne olivat Euroopassa kanadalaisten ja ranskalaisten käytössä. M4A2 vaunuja ei ollut Euroopassa jenkkien käytössä, mutta kylläkin ranskalaisten (en muista oliko puolalaisilla). Tyynen valtameren saarien taisteluissa jenkeillä taas oli M4A2 vaunuja, sekä varhaista että myöhäistä tyyppiä.

Briteillä oli Firefly vaunuja M4A4 rungolla ja myös ns. composite rungolla, eli valettu eturunko ja hitsattu takarunko. Composite rungolla olevia vaunuja oli myös jenkeillä.

T. Jake
Viimeksi muokattu 14.4.2018 19:34
Suuret kiitokset Jake taas. En ole tekemässä juuri tuota vaunua (C komppaniasta), vaan B komppaniasta vastaavaa numeroa 17. Yritän vielä löytää siitä tarkempia referenssejä ja jos ei löydy niin turvaudun tait.. eiku mallailijan vapauteen :)
Moi Esko,
Kuten jo aiemmin privapuolella kirjoittelin ja toin esille tuon toisen kuvan; ko. 75mm M4A3 Sherman vaunu Dozer Bladella, kuten tässä kuvassa www.theshermantank.com/wp-content/uploads/cmh12-3-M4A3-dozer-colmar.png

Samoin kuten Jake osuvasti edellä toisesta kuvasta totesi, että nuo 75mm M4A3 Sherman vaunu Dozer Bladella (ja myöhemmin 105mm M4A3 Shermanit Dozer Bladella) olivat ns. largella hatchille tai "big hatch" ja joihinkin niihin sittemmin asennettiin myös HVSS jousitus.

Uskoisin, että kaikki oleellinen info mallauksen kannalta (yksityiskohdat jne…) 75mm M4A3 Sherman Dozer Blade vaunuun (ja ylipäätään M4A3 vaunuun) löytynee täältä: www.theshermantank.com…ge-pages-for-each-type-of-sherman-tank/the-sherman-m4a3-medium-tank/

Puolestaan vaunumerkinnöistä toimitin sinulle jo ohjeistuksen, koskien myös B Co:n B-17 vaunua; merkinnöissä ei ole mitään erikoista, ne noudattavat standardia US Army Vehicle Markings ohjesääntöä - kts toimittamani US WWII Vehicle Markings ohjesääntö. Ohessa myös samaa infoa merkinnöistä: olive-drab.com/od_mvg_markings.php

Sitä en valitettavasti osaa sanoa, että minkä rakennussarjavalmistajan 1/35 skaalan rakennussarja olisi paras vaihtoehto ko. 75mm M4A3 Sherman Dozer Blade vaunumalliksi.

Onko Asuka/Tasca tehnyt ylipäätään 1/35 M4A3 rakennussarjaa? Jos löytyy hyvä M4A3 rakennussarja, niin varmasti noita Dozer Bladeja löytynee After Market sälänä joltain valmistajalta… Suurin ongelma lienee 1/35 skaalan hyvän M4A3 rakennussarjan löytyminen…

Toivottavasti löydät hyvän 1/35 M4A3 rakennussarjan ja Dozer Bladen siihen. Hieno ja näyttävä vaunuhan siitä varmasti tulee, koska onhan tuo 75mm M4A3 Sherman Dozer Blade vaunu näyttävä kokonaisuus. Tsemppiä rakentamiseen!!! Parhain terveisin, AJ