Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Suomen ilmavoimat 100 vuotta

Jari Välkkynen kirjoitti:
[Itseasiassa himottaisi koittaa tehdä esim. 3D tulostimella tuo Myrsky… Työpaikalla olisi mahdollisuus ihan harjoitella sen käyttöä ja piirustukset varmasti löytyisivät jostain..
Kolmitahopiirustuksia on ainakin Jukka Raunion kirjoittamassa Suomen Ilmailuhistoriallisen Lehden erikoisnumerossa 1 "Myrsky".
Mikko Saarela kirjoitti:
Enpäs huomannutkaan tätä ryhmistä aiemmin. Pääseekö mukaan, vaikka malli on kyllä aloitettu jo viime vuoden puolella? Ihan siksi, että se satavuotisjuhlaan jopa valmistuisikin. Malli on DFW C.V 1/32 Wingnut Wings -sarjasta.
Onkin hauska nähdä sinun tulkintasi suomalaisesta DFW:stä, kun on itse aikansa yrittänyt harvoista kuvista katsoa eri yksilöiden yksityiskohtia. Ardpolin malli on ollut jo vuosia kesken, osittain resiinin haastavuuden takia, osittain lähdemateriaalin vähyyden takia. Nyt olis hyllyssä jo Wingnut Wingsinkin malli. Tosin tiedä tuleeko siitä finski vai saksalainen.
Dornieria aloiteltu. Sen verran hankalan muotoisia ja hentoja osia että omat sormet tuntuvat kymmeneltä nakillta. Aivan kuin kasaisi 1/144 kokoista konetta. Onneksi sovitteet ovat kelvollisia.
Samu Sahlsten kirjoitti:
Dornieria aloiteltu. Sen verran hankalan muotoisia ja hentoja osia että omat sormet tuntuvat kymmeneltä nakillta. Aivan kuin kasaisi 1/144 kokoista konetta. Onneksi sovitteet ovat kelvollisia.
Hienoa, että nyky-Airfixeissa on kunnon detaljit. Eivät ne kuitenkaan vielä vedä vertoja resiini/fotoetsi detaljeille, joita muiden valmistajien malleissa saattaa esiintyä. Airfixille nykyään erityisesti plussaa siitä, että osat napsahtavat kohdilleen tosi paljon paremmin kuin ennen. Vielä kun saataisiin ne jotkut muotoseikkaongelmat ja joissakin malleissa esiintyvät (M-box tyyppiset urat) pois, niin aivan mestarillista tuotantoa.

Mutta hienoa, että aloitit sen. Kuka niitä detaljeja erityisesti kaipaa. Ja todellakin aivan riittävää, että toteutat ne niinkuin Airfixin sarjasta vain voi. Pääasia, että tulee hieno Suomi malli Do:sta saitille.
Viimeksi muokattu 31.1.2018 02:13
Uskaltaudun osallistumaan tähän aiheista haastavimmalla: 1/48 Mersulla.
Kari Lappalainen kirjoitti:
Vieläkö ehtii mukaan?

Teen jonkun 1/72 lentävän härvelin. Täytyy katsoa mitä löytyy. Kerron heti kun tiedän.
Teen 1/72 Mig 21 bis Black Lynxin.
Viimeksi muokattu 31.1.2018 15:57
Kyllä se on korkattava neitsyys näissäkin hommissa ja lähden mukaan ainoalla hyllystä löytyvällä suomikoneella.
I-153 (winter version)
Mukana ollaan!

Kun seuraavan kerran pistäydyn isolla kirkolla, niin käyn hakemassa Hobby Pointilta jotain.

Jokunen vuosi sitten Prismojenkin hyllyillä oli Revellin Suomi-lekoja jos jonkinlaista. Mihinhän ne on hävinneet kun ei ole aikoihin näkynyt valikoimissa…?
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Mukana ollaan!

Jokunen vuosi sitten Prismojenkin hyllyillä oli Revellin Suomi-lekoja jos jonkinlaista. Mihinhän ne on hävinneet kun ei ole aikoihin näkynyt valikoimissa…?
Mallailun hiipuva suosio. Sille pitäisi tehdä jotain.
Jospa edes tämä ryhmis tekisi sille jotain. Toivotaan parasta.
Tarjonta ei ole koskaan ollut tällä tasolla. Vakavasti otettavia valmistajia on kymmeniä, ja moni niistä tekee pelkästään laadukkaita malleja. Aiheet ovat monipuolistuneet, esimerkiksi suomalaisia tulee niin paljon, etten edes harkitse ostavani niistä jokaista varastoon. Myynti on siirtynyt marketeista erikoisliikkeisiin. Ja jos naapurissa ei ole tällaista, niin postimyynti toimii luotettavasti. Mahdollisuudet pienoismallien rakentamiseen eivät ole koskaan aiemmin olleet näin hyvät.

Jos tämä johtuu suosion laskusta, niin tervetullut muutos. Mutta ehkäpä pääasiallinen muutos on siirtyminen ajanvietteestä haasteellisempaan rakentamiseen. En oikein usko suosion laskuun alati kasvavan valikoiman takia, mutta tästä olisi hyvä nähdä tutkittua tietoa.
Viimeksi muokattu 3.2.2018 08:03
Olipa Pasilta viiltävä analyysi. Olen itse pohdiskellut joskus juuri tuota samaa asiaa, että mihin ne mallit marketeista ovat kadonneet. Pidempään harrastaneet löytänevät mallinsa ja tarvikkeensa mutta aloittelijat voivat olla hukassa.