Pienoismallit.net

Model Colors iPhone/iPad:lle

Ajattelin että joku täälläkin voisi olla kiinnostunut softasta jonka olen väsännyt. Kyseessä on "Model Colors"-niminen softa joka pyörii iOS-laitteissa, siis iPhone ja iPad ja se on tarkoitettu maalien ja tarvikkeiden rekisterityökaluksi. Model Colors sisältää nyt suosituimmat maalit ja säistämistuotteet, yhteensä noin 8000 eri tuotetta. Sillä voi helposti pitää kirjaa omista maaleista ja maaleist joita pitäisi ostaa kun seuraavan kerran käväisee kaupassa tai tilaa verkosta. Softa on ilmainen ja siihen voi tutustua alla olevan linkin kautta tai etsimällä "Model Colors" App Storesta.

itunes.apple.com/fi/app/model-colors/id1200319954?mt=8

Android-versiota ei ole eikä varmaan tulekaan, sille löytyy jo pilvin pimein vastaavia softia.
Niin, parannusehdotuksia sun muuta otan ilomielin vastaan. Jos suosikkimerkki puuttuu voin yrittää lisätä jos vaan löytyy värikartta jostain.
Latailin tän, mutta näyttää siltä, että appis jumiutuu tuohon "Checking for new color data…"-kohtaan heti kättelyssä. Toimiiko tämä nyt kunnolla vai kauanko tuossa kohdassa pitäisi odotella ekalla kerralla?
Panu P kirjoitti:
Latailin tän, mutta näyttää siltä, että appis jumiutuu tuohon "Checking for new color data…"-kohtaan heti kättelyssä.
Mielenkiintoinen sovellus. Latasin ja nopsasti pääsin läpi tuon "Checking…".
Juha Savola kirjoitti:
Panu P kirjoitti:
Latailin tän, mutta näyttää siltä, että appis jumiutuu tuohon "Checking for new color data…"-kohtaan heti kättelyssä.
Mielenkiintoinen sovellus. Latasin ja nopsasti pääsin läpi tuon "Checking…".
No nyt lähti täälläkin toimimaan. Varmasti hyödyllinen appis. Täytyy tutkia paremmin, kun pääsen kotiin.
Sovellus vaikuttaa todella lupaavalta. Tietokantaa tosin olisi mukava päästä muokkaamaan ihan PC:lläkin - olisi jokseenkin joutuisampaa…
Tämä softa on vielä elossa. Aika paljon uusia juttuja ja paljon uusia värejä ja muita tuotteita. Tietokannassa nyt yli 15000 väriä. Lisää featureja tulee kunhan joku niitä pyytää.

PC-muokkausta ei ole suunniteltu, ainakaan vielä. Osittain syynä on että silloin joku vaan varastaa tuon tietokannan ja tekee paremman softan. :)
Pidän kovasti tästä sovelluksesta, ja väritietokanta on iso. ModelMastersin/Testorsinkin maaleja alkaa siellä olemaan. Se ei näytä toimivan, että skannaisin viivakoodin ja laittaisin siihen liittyvät tiedot (yritin tuollaista muutaman Testorsin purkin kanssa). Lisäksi olisi mukava saada jonkinlainen yhteenveto tekstilistana tms per malli, jonka sitten voisin kopioida ja pastata esim tänne galleriaan laittamiini malleihin.
Kiitti vaan VXXXXti, taas joutui järjestelemään maalihyllyn uudestaan..

Oikeasti oikein hyvä, odotettu ja ainakin tämmöiselle maalihamstraajalle hyvä, ei tarvitse kaupassa kantaa paperilistoja..

Ja heti pari juttua..

Jos kamera lukee viivakoodin jota ei löydy, painan lisää koodi - koko valtava maalitietokanta aukeaa yhtenä pötkönä! Helpottaisi jos saisi saman näkymän kuin "kaikki maalit" osiossa.

Ja kun kamera lukee viivakoodin jolle on jostain syystä useampi vaihtoehto niin appi kertoo vain valmistajan ja nimen. Kun on kaksi samaa nimeä niin helposti tulee spraypullo 10ml lasipurkin tilalle.

Myös jotain listausominaisuuksia voisi harkita…
Juha Savola kirjoitti:
Se ei näytä toimivan, että skannaisin viivakoodin ja laittaisin siihen liittyvät tiedot (yritin tuollaista muutaman Testorsin purkin kanssa). Lisäksi olisi mukava saada jonkinlainen yhteenveto tekstilistana tms per malli, jonka sitten voisin kopioida ja pastata esim tänne galleriaan laittamiini malleihin.
Tarkoitat siis että voisit lisätä itse puuttuvia tuotteita? Sellainen toiminnallisuus on tulossa jossain vaiheessa. Vaikeutena tässä vaan on että haluaisin että kaikki käyttäjät hyötyisivät uusista lisäyksistä, joten kaikki pitää saada yhteen samaan tietokantaan. Siinä pitää olla tarkkana että duplikaatteja ei synny ja että data on oikeasti jokseenkin oikein. Samaten olisi kiva saada mukaan väreille tuollainen "preview". Mutta tulossa on, pitää vaan tehdä se hyvin kerralla.

Omat värit ja ostoslistan voi kyllä jakaa (Share) tekstifileeksi. Löytyy menusta joka on siellä oikeassa ylänurkassa. Vai tarkoititko jotain muuta tapaa saada data ulos?