Pienoismallit.net

Nimikylttien maalaus?

Hei!
En keksinyt miten maalataan nimikylttien kirjaimet hyvin? Siveltimellä ei oikein onnistunut, eikä esim kultakynälläkään. Kirjaimeilla on paljon sellaisia hyvin ohuita ja kapeita "korotettuna". Joku vihje? Kiitos etukäteen
Siistien DIY-kylttien teko on helppoa, jos löytyy printteri ja siihen sopivaa piirtoheitinkalvoa.

Suunnittele nimikyltti jollakin (vektorigrariikka)ohjelmistolla peilikuvaksi ja määrittele tekstit (ja muut mahdolliset koriste-elementit) valkoiseksi ja tausta mustaksi. Tulosta kyltti peilikuvana piirtoheitinkalvolle, jolloin tekstien kohdat jäävät läpinäkyväksi. Ruiskuta tämän jälkeen päälle kultamaalia. Kääntöpuolelta löytyy nyt valmis kyltti, jossa kultaiset tekstit mustalla taustalla. Tämän voi halutessaan vielä liimata esimerkiksi muovilevyn kappaleelle ja maalata reunat mustaksi.

Toivottavasti tuosta tekstimuotoisesta selotuksesta selvisi tuo idea, kun kuvia ei nyt tähän hätään ole.

Jos haluaa kuitenkin ulkoistaa kylttien teon, niin esimerkiksi Fredericus Rex on nopea ja edullinen vaihtoehto. Ostettujakin kylttejäkin voi toki tarvittaessa vielä tuunata maalamalla. Valmiiksi kaiverrettuja tekstejä on ainakin huomattavasti helpompi maalata.
Tomi, kiitos. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Etenkin tuo Fredericus Rex. Pitäisi kokeilla joskus.

Mä taidan tarkoittaa kun pienoismallin laatikossa mukana olevaa nimikylttiä, messinkilevyä. Kirjaimet ovat koholla ja jopa erittäin ohuita että maali menevät helposti reunan yli, eikä esim permament marker kynälläkään.

Mietin, olisiko hyvä että sitä "mankeloidaan"? Siis taustaväri maalataan ensin sitten erikseen paperille tai ehkä mielummin muovilevylle ruiskutaan ohut sprayvärillä ja laitetaan nimikyltti sen päälle ja varovasti "mankeloimalla"?
Okei, ymmärsin siis väärin, kyse on siis kohokirjainten maalauksesta.

Onko sinulla siis messinkilevy, johon haluaisit jonkin taustavärin ja kirjaimet kullanvärisiksi? Jos kullan sijasta kiiltävä messinki käy, niin helpointahan olisi ruiskuttaa koko levy taustavärillä, jonka jälkeen hioo varovasti hienolla hiomapaperilla maalit pois kirjainten kohdalta. Lopuksi vielä lakka pintaan, niin kiilto säilyy.
Kiitos vihjeestä!

Kokeilen… Hei, mutta on hyvä juttu että "ymmärsit" väärin, annooit todella hyvät vihjeet että tarvitsen myös jatkossakin! Mun olisi pitänyt kirjoittaa tarkemmin. Kiitos silti. Danke schön!
Tomi, kiitoksia!

Kokeilin Fredericus Rexiä, toimitus tuli ykkättävän nopea ja näytti todella hyvältä kun saan itse päättää millaista kyltti näyttää ja jopa fonttien tyylistä…jne.

Helpotti jo paljon eteenpäin! =)