Pienoismallit.net

listojen maalaus

Kallis on Suomen posti, jos kalliina pidetty Royal Mail saa tuon neljään euroon toimitettua :)
Kirjeenähän toi pitäisi täällä liikkua.
Näyttää olevan valikoimissa Molotowin nestekromia ainakin Lahdessa RedBlack (5,80 + posti 7,70e):
www.redblack.fi/magento/molotow-liquid-chrome-2mm.html täytyy käydä katsomassa josko hyllystä löytyy
Kyllähän toi Molotow tuottaa hienon kiiltävän pinnan, mutta sen kestävyys ei tosiaan ole huippuluokkaa, ja toisaalta karmea teippailusavotta siinäkin on ennenkuin pystyy listat tussilla maalaamaan. BMF taitaa olla se helpoin ja paras ratkaisu, vaikka sekään ei ihan yksinkertaista ole, foili kun tuntuu rypistyvän välillä yllättävän helposti ja toisaalta ylimääräisen foilin leikkaaminen pois listan rajaa pitkin on välillä suhteellisen haastavaa…
Mallistosta kannattaa kysyä foilia!,sieltä viimeksi hain,kun on omalla kylällä!
Flory Modelsin Phil esitteli eilisessä Daily Vlogissa tuota Molotowin kynää. Oli todella "otettu" sen tuottamasta jäljestä, ainakin noiden laskutelineiden hydrauliputkien maalauksessa. On ilmeisesti myös ruiskutettavissa, esitellee jossain vaiheessa.
Täytynee ryhtyä kynäostoksille ;-)
Molotowin liquid chrome kynä tuli tilattua maanantaina ja tänään kynä saapui tanskasta. Testasin sitä samantein paperille, mutta siinä se jälki näytti hopeatussilta, pieni pettymys. Mutta kun koitin muoville tussia, niin jälki on on todella hyvää. Pintä näyttää melkein samalta kuin kromiosat yleensä näyttää. Todella hyvää kromipintaa siis, kannattaa testata!
Joo, pitipä sitten minunkin tilata, kun alkaa toi Viperin laskutelineiden viimeistely olla ajankohtaista!

Mulla saattaa olla jossain laatikossa valmiiksi maalattu Chevy Novan koppa (jos ei tullut muutossa hävitettyä), jolla voisi testata myös tuota listojen maalausta.
Tuli vain mieleen, että kelpaisiko tuohon foilaukseen ihan normaali alumiiniteippi? Siis alumiiniteippi mitä käytetään esim. saunan rakentamisessa alumiinipaperin saumojen teippaukseen. Ohkasta se on ja hyvä liimapinta, ei muistaakseni kuintenkaan tahmea. 50m kustantaa 7-10€ :)

www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10077812
Jari-Pekka Willman kirjoitti:
Tuli vain mieleen, että kelpaisiko tuohon foilaukseen ihan normaali alumiiniteippi?
En tiedä millaista tuo puuilon teippi on mutta minulla on vastaavaa Biltemasta ostettua ja ainakin se on automallien listojen tai vaikkapa maalaamattoman lentokoneen foilaukseen liian paksua. Isojen tasaisten pintojen foilaamiseen se saattaa soveltua. Itse tein sillä jonkin hot-rod-mallin tulipellin ja pick-up-lavan pohjan mutta hienommat yksityiskohdat eivät näy läpi niinkuin BMF:ssa tai tavallisessa keittiöfoliossa.