Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu 100-vuotiaan Suomen kunniaksi?

Jos toteutuu, niin mukana ollaan. Hyvin todennäköisesti panssarimallilla. Millä, sitä ei vielä osaa sanoa. Tarkentuu myöhemmässä vaiheessa.
Mika Kauranen kirjoitti:
Mika Pousi kirjoitti:
Mie oon just aloittanut sven dufva projektin joka varmaankin sopis tähän ryhmiksen myös.
Aivan varmasti sopii.
Rohkenen olla eri mieltä. Kyseisen henkilön olemassaolosta ei ole edes varmaa tietoa, koska perustuu Runebergin runoihin. Tuohon aikaan oltiin vasta luomassa kansallista identiteettiä, joten myyttiset hahmot olivat tarpeen. Valitettavasti tuollainen myyttien ja "totuuksien" luominen näkyy vielä nykypäivänäkin sekä ns. kansallisuusaatteen että isänmaallisuuden vääristyminä.
Vaikka Dufva olisikin ollut olemassa, hän olisi ollut tietenkin vain osa Ruotsin armeijaa, sillä Suomihan oli vain Ruotsin itäinen maakunta.
Toivottavasti ensi vuonna ei tule mitään "Vapaussota"-ryhmistä, sillä sekin olisi täysin vailla historiallista pohjaa. Miten voidaan käydä vapaussotaa maassa, joka on itsenäinen? Ei mitenkään.
Tässä vain muutama fakta pöytään ilman ilkeilyä. Enkä aio ryhtyä asiasta väittelemään, sillä faktat ovat faktoja ja makuasiat erikseen.

Tälläisiä mietteitä näin aamutuimaan.

T: Karjalan Arska
Se on aina hienoa, kun joukosta löytyy pari henkilöä, jotka katsovat oikeudekseen määritellä, mitä se suomalaisuus tai faktat ovat :). Ehkä olisi kaikkein suomalaisinta kieltää kaikenlaiset itsenäisyyteen liittyvät rakentelut koska aiheutuvan mielipahan määrä on aivan liian suuri :D
Pekka.T.Tiihonen kirjoitti:
Ensi vuonna voisi sitten olla sitten tarkkaan rajattu Suomen ilmavoimat 100 vuotta ryhmis.
Veitpä sanat suustani! Olin tätä jo ajatellut ehdottaa.

t. Mikko
Minunkin mielestäni suomalaisuus olisi hyvä teema juhlavuoden ryhmärakentelulle.

Suomalaisuushan on jokaiselle subjektiivinen käsite, ja jättää mukavasti mahdollisuuksia mallarin mielikuvitukselle ja omalle tulkinnalle. Tällaiseen ryhmikseen olisi siten mahdollista saada mukaan myös hieman harvinaisempia ja omaperäisempiä aiheita.
Pekka.T.Tiihonen kirjoitti:
Ensi vuonna voisi sitten olla sitten tarkkaan rajattu Suomen ilmavoimat 100 vuotta ryhmis.
Juuri näin.

Samalla voisivat halukkaat esitellä galleriassa Suomen ilmavoimat 1918-2018 -kokoelmiaan. Nähtäisi, kenellä on forumin kattavin kokoelma ilmavoimien kalustoa esim. herrasmiesten 1:72-mittakaavassa. (Laatikossa olevia ei lasketa, vain valmiit mallit ratkaisevat). ;)
Noh!

Mikä on se viimeinen kanta ja tuleeko sitten tähän aiheeseen jotain ryhmistä?

Itseni ja ehkä monien muidenkin puolesta vaan kysyn.

Mikä ryhmis ja millä säännöillä?
Viimeksi muokattu 12.1.2017 13:40
Valmistuminen 31.12.2017 ja säännöt niin, että mittakaava vapaa ja mallari itse määrittelee ja perustelee, miksi juuri tämä esittelemänsä malli hänen mielestä kuvaa suomea ja suomalaisuutta. Näin saadaan omasta mielestäni kattava kirjo suomalaisuutta kuvaavia malleja. Saa esittää myös eriäväi mielipiteitä ja tarkennuksia.

Ja olen mukana, jos toteutuu.
Mukana jos toteutuu, säännöt on hyvät ja mahdollistaa hyvinkin erilaisten mallien rakentelun.
Hienoa että tämä "aihe Suomi 100 v. " on noussut myös ryhmiksen pohjaksi. Pohjois-Savon P.M.Harrastajat. RY valitsi tämän aihepiirin jo muutama vuosi sitten v.2017 teemaksi samoin kuin Ilmailu/Ilma voimat 100v.vuodelle 2018.
Toivottavasti mahd. moni tämän sivuston mallari pääsisi myös osallistumaan Kuopion näyttelyyn loka /marraskuun vaihteessa 2017 ja 2018 Ilmavoimien 100v. juhlavuotena. Aikoinaanhan Suomen ilmapuolustuksen selkäranka eli Mig-21 koneiden päätukikohta sijaitsi Siilinjärvellä Rissalan AFB:ssa/Kuopiossa.
Mainittakoon , että Suomi 100 v. teeman puitteissa emme järjestä mallikilpailua vaan kaikki Suomi mallit ovat tällä kertaa voittajia.
Henk.Koht. Kannatan noita Antti Eevan perusteluja ryhmiksen pohjiksi .Ne ovat laajat ja kattavat monin tavoin elämänkirjoa täällä Suomessa, ainakin meikäläisen mielestä.
Terv.Opa L