Pienoismallit.net

Hyvä kynäruisku

Moro
onko kellään kokemusta bilteman yläkupillisesta kynäruiskusta tai kärkkäisen myymästä alakupillisesta losyamasta. Olisi tarkoitus hommata luultavasti jompikumpi jos ei oulun alueelta löydy badgerin ruiskuja alle 100€.

Onkohan oulun automaalaamossa millaisia ruiskuja myynnissä jonka sais alle satasella.

Linkit alempana
www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Paineilma/Tyokalut/Airbrusbilteman ruisku h/Airbrush-kynaruisku-2000030939/

Kärkkäisen ruisku www.karkkainen.com/verkkokauppa/losyama-kynäruiskusarja#spst

Kumpikohan olisi helpompi käsitellä näin aloittelijana ylä vai alakupillinen, ja kumpikohan on helpompi puhdistaa.
Ruisku tulisi siis uistinten maalaukseen ja jälki tulisi olla suht tasaista. Tällä hetkellä on käytössä yaman ruisku mutta ruisku tahtoo tukkeutua vääntyneen neulan kärjen takia ja maalisuihku ei ole tasaista.
Olen myös katsellut tuota badger 350 kopiota, taisi olla joku ikh kymäruisku tai joku sellaimen niin siitä voi myös laittaa risut ja ruusut jos jollain on kyseisest ruutasta kokemusta.
Juhollll kirjoitti:
Onkohan oulun automaalaamossa millaisia ruiskuja myynnissä jonka sais alle satasella.
Tuohan se selviää kaiken varmimmin kysymällä suoraan tuolta kaupasta. Oman Badger 100:ni ostin täältä:

www.oulunautomaalit.fi

Maksoi silloin muistaakseni jotain 120€, toki tästä on kohta 10 vuotta aikaa.

Tästä Bilteman yläkupillisesta olen tykännyt, hyvä yleiskampe, varsinkin hintaansa nähden.

Alakupillisista ei ole minkäänlaista kokemusta, joten niitä en kommentoi.
Viimeksi muokattu 1.1.2017 14:48
Suosittelen tota bilteman ruiskua ehdottomasti! Purkamisen ja kasaamisen kanssa varsinkin suuttimen osalta saa olla vähän varovainen, ettei kierteet korkkaa, mutta muutoin hinta/laatu-suhde on erinomainen!

-JT
En ole ikinä käyttänyt alakupillista mallia ja aikoinaan ostin yläkupillisen mallin luettuani muutaman artikkelin aiheesta. Ensinnäkin tuo yläkupillinen 'gravity feed' sallii pienemmän paineen käytön, joka on mallien kanssa hyvä asia. Toisekseen yläkupillisesta mallista maali valuu alas eikä hukka ole yhtä suuri kuin alakupillisessa mallissa, jossa kuten pumpullisessa saippuapullossa jää aina pohjalle reilusti tavaraa johon imuletku ei yletä. Yläkupillinen malli on helppo puhdistaa maalinjämistä seuraavaa väriä varten ajamalla läpi vettä/puhdistusainetta kun taas alamallista en usko sen onnistuvan aivan yhtä helposti vaan kuppi pitää vaihtaa/pestä välissä? Ymmärtääkseni alakupillisen mallin kanssa maali ei välttämättä taas tule edes ruiskun sisään vaan sekoitus saattaa tapahtua siinä ruiskun edessä, jolloin itse ruiskun puhdistustahan ei tarvita. Näitä kuvista päätellen on kuitenkin sisä- ja ulkosekoitteisia.

Itselläni on kiinalainen halpiskopio sekä Harder & Steenbeckin perusmalli ja vaikka parempaa jälkeä tuolla H&S saa niin ei tuo kiinalainenkaan huono ollut. Jos tuo 100e budjetti ei jousta niin useampikin foorumilainen on kehunut tuota bilteman ruiskua. Merkkiruiskunkin jo tuohon hintaa saa, mutta luullakseni joudut tilaamaan ulkomailta silloin. Enemmänhän kyse on kuitenkin mallarin taidoista kuin laitteista.
Meiltä Oulun Automaalit Oy:stä löytyisi Paaschen ruisku hintaan 45 euroa sisältäen letkuadapterin Badgerin ilmaletkua varten.

Ks malli täältä: www.paascheairbrush.com…rushes-airbrush-parts-and-accessories/Airbrushes/double-action/vv-1

En ole varma että onko kyseessä vasemman käden malli(eli kummalla puolella värikuppi on) mutta voin huomenna tarkistaa asian. Mielestäni se on 0,25mm suuttimella mutta sekin selviää huomenna.

Osoitteemme on Tyrnäväntie 3 ja olemme tosiaan eri firma kuin tuo automaalit.net
Harri Honkanen kirjoitti:
Osoitteemme on Tyrnäväntie 3 ja olemme tosiaan eri firma kuin tuo automaalit.net
No niin, minähän olin näköjään aamupöhnässä linkittänyt väärän kaupan tuonne vastaukseeni, korjattu nyt :)
Itse tykkään painovoimasyöttöisestä enemmän mitä imusyöttöisestä, eli yläkupillinen ei ole niin kranttu ohennukselle ja oman kokemuksen mukaan helpompi hallita, sekä maalin kulutus vähäisempää, puhdistus aika tavalla samanlaista. Ihan halvoissa ei ole mitään säätöjä ja onkin joskus tuskallista maalata sellaisella varsinkin pienempiä yksityiskohtia. Itsellä hankintalistalla joku parempi ruisku myös, mutta siihen asti vielä mennään IKH ja Biltema halpiksilla.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Paache on hyvä ruiskumerkki johon luotti eräskin edesmennyt sveitsiläinen taiteilija
Itselläni on varsin vähän tähän mennessä kertynyt kokemuksia yläkupillisista kynäruiskuista, mutta tässä hieman niistä. Minulla on Bilteman yläkupillinen ja Badger patriot 105 käytössäni.
Bilteman ruisku vaatii mielestäni hieman enemmän huolellisuutta puhdistamisen suhteen vaikka työstöjälki on samannäköinen kuin Badgerin ruiskussa.
Bilteman ruiskussa tuli mukana kolme erikokoista neulaa ja suutinta 0,2, 0,3 ja 0,5 mm kun taas Badgerissa yksi 0,52 mm(jos oikein muistan). Badgerin ruiskulla saa maalattua samat kuin Bilteman ruiskulla, mutta yhdellä samalla neula/suutin yhdistelmällä. Badgerilla saa mielestäni leveämpää jalkeä. Uistinten maalaukseen Bilteman ruiskun peitto luulisi riittävän.
Bilteman ruiskussa on säädettävä "stoppari" liipasimelle jota Badgerissa ei ole. Stopparilla sää mielestäni hyvin säädettyä sen ettei maalia tule liikaa maalatessa. Joskin harjoittelemalla Badgerin "stopparin" puuttuminen ei ole mikään ongelma, mutta kernaasti sellaista toivoisinkin sen olemassa oloa.
Luulisin yläkupillisen olevan uistinten maalaukseen kätevämpi, koska siihen saa laitettua pienempiä maalimääriä eikä maalia mene hukkaan niin paljoa.
Tietysti isommalla rahalla saa toki parempaa laatua, mutta Bilteman kynäruisku on ihan kelvollinen väline ja ajaa asiansa, kuten tässä ketjussa on käyttäjien toimesta todettu. Tosin Bilteman ruiskusta minulla on yksi neulan kärki taittunut, eikä siihen isoa tökkäystä tarvittu, mutta kaiketi minkä tahansa neulan saa taitettua jos ei ole huolellinen. Badgerin neula vaikuttaa kovemmalta, liekö karkaistu tai parempaa metalliseosta. Varaosia saa Badgeriin hyvin, Bilteman ruiskusta en ole ihan varma.
Neulaa voi yrittää suoristaa hyvin hienolla hiekkapaperilla. Vedä neulaa paperia pitkin ja pyöritä sitä samalla. Parhaiten tunnet sormen päällä suoristuuko neulan pää. Älä paina kovaa vaan anna lähinnä kärjen liukua paperia pitkin ja tee lukuisia toistoja. Ole hyvin tarkka siitä ettet 'silitä vastakarvaan' siirtäessäsi kärkeä edestakaisin koska se ei sitä kestä. Omalla vastuulla, mutta ei siitä haittaakaan ole jos neula ei enää toimi. Tällä vinkillä sain yhden tippuneen neulan kärjen toimimaan uudenveroisesti.