Pienoismallit.net

Pienoismallit.net uudistuu!

Petri Sallinen kirjoitti:
En oikeastaan keksi mitään olennaista, jolla blogiominaisuutta voisi kehittää — toivottavasti ainakin perusajatus säilyy.
Kyllä säilyy. Missään nimessä blogit eivät tule menemään keskustelujen suuntaan, vaan merkinnät pysyvät selkeästi omina erillisesti kommentoitavina kokonaisuuksinaan kuten tähänkin asti.

Jos ei halua ylläpitää järjestelmällistä blogia, vaan sekamuotoista keskusteluketjua, niin sitä varten on jo olemassa tämä keskustelualue, jossa niin voi tehdä jo nytkin.
Heikki Lappalainen kirjoitti:
Etusivun esittely/kerronta osuuden jakaisin muutamaan kokonaisuuteen esim. historian/aiheen esittely, esittely rakennussarjasta ja lähdeluettelo, jossa voisi olla kirjoja tai linkkejä. … Lisäksi rakennussarjan lisäksi voisi listata käytetyt lisäosat ja näistä voisi olla myös linkitys yhteen tai useampaan verkkokauppaan, josta rakennussarjan tai lisäosan voisi tilata.
Tällaisia listauksia kirjoittaja voi toki halutessaan blogin johdantoon lisätä jo nytkin ja tekstin voi jäsennellä vapaasti haluamallaan tapaa.

En haluaisi kovin tarkasti alkaa määritellä sitä, miten käyttäjä haluaa blogiansa pitää, vaan jättää mahdollisimman vapaat kädet teknisten rajoitusten puitteissa. Käyttäjät kun pitävät blogejakin monista lähtökodista: kaikilla malleilla ei ole todellisia historiallisia esikuvia, tai ne eivät mallaria vain enemmälti kiinnosta, eikä myöskään mittavien taustatöiden tekeminen ennen rakentamisen aloittamista kuulu jokaisen mallarin rutiineihin. Kaikilla ei myöskään ole halua esitellä rakennussarjoja tai after market -sälää sen ihmeemmin, ja tekstin tuottaminen ylipäätänsä ei sekään ole kaikille se omin juttu, vaan osa luottaa mieluummin kerrontaan kuvien kautta.

Rakennusblogien(kin) tulisi kuitenkin palvella hyvin jokaisessa tapauksessa, ja liian tiukkaan formaattiin ohjaaminen saattaa karkottaa käyttäjiä.

Jos joskus on tulossa jonkinlainen tuotetietokanta osana aiemmassa viestissäni mainittua mallivarastonhallintaa, niin sitten sitten sitä dataa voisi toki hyödyntää blogeissakin jollain tapaa.

Ainakaan nyt alkuvaiheessa ei ole siis luvassa vapaamuotoista tekstikenttää ihmeempää tapaa projektien esittelyyn, mutta tekstikentän ohessa olevaa ohjetekstiä voisi toki muuttaa siihen suuntaan, että se kannustaisi laajempaan taustoittamiseen.

Mainittakoon tosin tässä yhteydessä, että tekstikenttä itsessään tulee olemaan nykyistä parempi läpi sivuston, eikä BBCodea tai vastaavaa enää tarvita tekstin muotoiluun, vaan muotoilut näkyvät suoraan tekstissä.
Onko tämän sivuston uudistus jo tehty vuonna 2016 vai onko se vaiheessa? Uutena käyttäjänä en ole ainakaan tätä aikaisempaa versiota nähnyt. Muihin ominaisuuksiin kantaa ottamatta (tähän mennessä olen ollut tyytyväinen) pohdin, että tänne varmasti olisi helpompaa saada vähän nuorempaa ja miksei vanhempaakin väkeä ylläpitämään hienoa harrastusta ja keskustelemaan siitä, mikäli ulkonäkö olisi raikkaampi, freshimpi ja tätä päivää. Onko suunnitelmissa ollut päivittää väri- ja muotoilumaailmaa nykyaikaisemmaksi?