Pienoismallit.net

Pienoismallit.net uudistuu!

Tuo Premium-jäsenyys on hiton hyvä idea. Onnea yritykselle😊
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Millainen on mallailuharrastajaa parhaiten palveleva sivusto vuonna 2017?
Hyvä kysymys.

Toivottavasti vähintäänkin yhtä hyvä kuin nyt.
Tsemppiä Toni, ja iso kiitos jo tähänastisesta!
ykak kirjoitti:
tällä sivustolla on ollut iso merkitys sille, että aloitin mallailun uudestaan
Samat sanat ja täältä saamillani neuvoilla uudelleen aloittaminen on ollut niiiiin paljon helpompaa. Premium-jäsenyyden edut ja ilmaisjäsenille jäävät palvelut onkin tarkan mietinnän paikka. Itse olen ollut hyvin tyytyväinen saittiin ja mielenkiinnolla odotan millaisia ideoita sinulle sen kehittämiseksi on.
Kiitoksia tähänkin astisesta hyvästä saitista ja Onnea uudistuksille. Toivon mukaan saadaan myös kuriin ne 1 ja 2.5 tähden kiusanheget jotka ovat pyörineet myös upeiden mallien joukossa härkkimässä täällä.
Kiitoksia kaikille hyvästä vastaanotosta!
Taisto tave Sorola kirjoitti:
Olisiko se mitään esim, jos otat live showt ohjelmistoon! Siis kokoat jonkun 3-4 henkeä eri asiantuntioita PM-aloilta ja pidätte live illan esim aluksi kerran kk, johon voi katsojat ja seuraajat esittää netin kautta kysymyksiä ja te vastaatte.
Tämä on ideana loistava. Kuuntelen paljon podcasteja ja olenkin usein miettinyt, että mallailuaiheinen kotimainen podcast olisi kiinnostava, ja videomuodossahan se olisi vielä moninkertaisesti kiinnostavampi.

Valitettavasti minulla ei ole kuitenkaan ainakaan nyt alkuvaiheessa resursseja tällaisen toteuttamiseen, mutta olisi toki hienoa jos jotain tämän kaltaista olisi tulevaisuudessa mahdollisuus järjestää.

Toki jos joku vapaaehtoinen haluaa ottaa tästä ideasta kopin, niin olen valmis auttamaan sen minkä pystyn.
T.I.Mäenpää kirjoitti:
Premium- jäsen saisi laittaa malleja arvosteltavaksi ja arvostella muiden malleja -ilmaisjäsenet saisivat vain tyytyä katselemaan niitä?
Kyllä kaikki jäsenet saavat jatkossakin lisätä ja katsella malleja sekä arvioida niitä. Tällaiset tärkeät perustoiminnot haluan pitää jatkossakin ilmaiseksi kaikkien käytettävissä.
Mikko Väätäinen kirjoitti:
Toivon mukaan saadaan myös kuriin ne 1 ja 2.5 tähden kiusanheget jotka ovat pyörineet myös upeiden mallien joukossa härkkimässä täällä.
Mallien arviointi on ollut koko olemassaolonsa ajan ehkä eniten mielipiteitä jakanut ominaisuus sivustolla. Kaikkia tyydyttävään ratkaisuun on mahdotonta päästä, mutta olen kuunnellut mielipiteitänne ja tarkoitus olisi kokeilla muutamaa isoa muutosta, joiden toivon vievän arviointia enemmän eteen- kuin taaksepäin.

Suurin muutos olisi anonyymiyden poistuminen. Kaikki tällä vanhalla sivustolla anonyymisti annetut arviot pysyvät toki jatkossakin anonyymeinä, mutta uudella sivustolla annettujen arvioiden kohdalla olisi mahdollista nähdä kuka arvion on antanut. Tämän pitäisi poistaa spekulointi kiusanteosta ja tarvittaessa arvion antajaa voi lähestyä yksityisesti. Toisaalta tämä myös kaventanee arvioiden jakaumaa ja saattaa vähentää niiden määrää.

Toinen iso muutos olisi mahdollisuus muuttaa arvioita niiden antamisen jälkeen. Nykyinen keskiarvo olisi myös näkyvillä jo arviota annettaessa.

Pienempi muutos olisi arviointiasteikon muuttuminen 0,1 tähden tarkkuuteen nykyisen 0,5 sijasta.

Myös arvioiden antamisen käyttöliittymä erityisesti pienillä näytöillä ja kosketuslaitteilla tulee olemaan merkittävästi nykyistä parempi.
Mahtavaa kuulla, että uudistuksia on luvassa. Uskoisin myös, että tällaiselle alustalle voisi olla muissakin harrastuspiireissä kysyntää, joten toivotaan parasta tämänkin suhteen!

Premium-jäsenyys voisi mahdollisesti tuoda esimerkiksi lisää tilaa ja mahdollisuuden käyttää suurempia kuvia? Perusjäsenet voisivat ilmaiseksi postata vaikkapa pääsääntöisesti samoin ehdoin, kuin nytkin?
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Suurin muutos olisi anonyymiyden poistuminen. Kaikki tällä vanhalla sivustolla anonyymisti annetut arviot pysyvät toki jatkossakin anonyymeinä, mutta uudella sivustolla annettujen arvioiden kohdalla olisi mahdollista nähdä kuka arvion on antanut. Tämän pitäisi poistaa spekulointi kiusanteosta ja tarvittaessa arvion antajaa voi lähestyä yksityisesti. Toisaalta tämä myös kaventanee arvioiden jakaumaa ja saattaa vähentää niiden määrää.

Toinen iso muutos olisi mahdollisuus muuttaa arvioita niiden antamisen jälkeen. Nykyinen keskiarvo olisi myös näkyvillä jo arviota annettaessa.
Olisiko tässä mistään kotoisin se, että anonymiteeti poistuisi vain reilusti keskiarvosta poikkeavien pisteiden kanssa. Eli "olet antanut selvästi keskiarvosta poikkeavan arvion, se on ok, mutta nimimerkkisi näytetään rakentajalle". Tällöin normaalissa jakaumassa sisällä pysyvät arvioitsijat eivät suotta tule julkisiksi, ja arviointi-into hyydy. Toki reilusti positiivisen arvosanan antamisen yhteydessä anonymiteetin poistuminen ei haitannekaan.

Arvion muuttaminen tietyn hot-timen aikana olisi kyllä myös hyvä, esim. viiden minuutin aikana, jonka jälkeen arvosana lukkiutuu. Jatkuva mahdollisuus arvosanan muuttamiseen ei välttämättä olisi tarpeen ja saattaa aiheuttaa enemmän "väärinkäytöksiä" kuin hyötyä. Esim. "suutuin rakentajalle keskustelupalstalla syntyneen riidan takia, joten käyn kostoksi pienentämässä antamiani arvosanoja kaikista hänen malleistaan" tms. pikkusieluisuutta.
J Pokki kirjoitti:
Olisiko tässä mistään kotoisin se, että anonymiteeti poistuisi vain reilusti keskiarvosta poikkeavien pisteiden kanssa. Eli "olet antanut selvästi keskiarvosta poikkeavan arvion, se on ok, mutta nimimerkkisi näytetään rakentajalle". Tällöin normaalissa jakaumassa sisällä pysyvät arvioitsijat eivät suotta tule julkisiksi, ja arviointi-into hyydy.
Jos arvosana hukkuu sinne massaan, niin mitä haittaa anonymiteetin menettämisestä on? Minusta on selkeintä, että pisteiden antajat näkee aina. Mahdolliset haittavaikutukset (=valitukset annetusta arvosanasta) kohdistunevat joka tapauksessa skaalan alapäähän. Se, että pelkästään keskiarvosta poikkeavat arvosanat näytettäisiin, todennäköisesti vain tarpeettomasti korostaisi niitä ja samalla haittavaikutuksia.
Lainaus:
Jatkuva mahdollisuus arvosanan muuttamiseen ei välttämättä olisi tarpeen ja saattaa aiheuttaa enemmän "väärinkäytöksiä" kuin hyötyä. Esim. "suutuin rakentajalle keskustelupalstalla syntyneen riidan takia, joten käyn kostoksi pienentämässä antamiani arvosanoja kaikista hänen malleistaan" tms. pikkusieluisuutta.
Tuon takiahan muuttaminen aikoinaan estettiin, mutta tämäkin ongelma poistuu anonymiteetin poistumisen myötä.

Itse en ole kokenut arvostelujärjestelmää mitenkään ongelmalliseksi, mutta kun se tuntuu aiheuttavan jatkuvasti pahaa mieltä niin Tomin kaavailemat uudistukset auttavat varmasti siihen.

Asteikon muuttamista 0,1 "tähden" tarkkuudelle en sen sijaan oikein osaa nähdä tarpeellisena. En usko, että käytännössä kukaan pystyy todellisuudessa arvioimaan malleja tuolla tarkkuudella.
Uudistukset on aina tervetulleita. 17 päivä tulee tasan 9 vuotta saitilla oloa. Aika on mennyt kuin siivillä hyvässä seurassa. Tuo on hyvä juttu et näkee mistä pojot tulee. Olen myös valmis maksamaan "järkevän" summan premium jäsenyydestä. Kallen kanssa samoilla linjoilla pisteytyksestä. Tietysti 0,1 pisteen tarkkuus vois tulla yli 4 pisteen jälkeen. Tomille tsemppiä toteuttaa uudistukset.
Hienoa kuulla, että sivusto päivittyy ja pysyy aktiivisena! Monet ulkomaan foorumit tuntuvat tätänykyä aika kuolleilta, minne lie kaikki käyttäjät siirtyneet. Sitä kohtaloa en tälle sivustolle missäännimessä toivo.

Maksullinen premiumjäsenyyskin kuulostaa täysin ymmärrettävälle ja olen kyllä valmis maksamaan kohtuullisen jäsenmaksun sivuston tarjoamaa sisältöä vastaan :) Miksipä ei joskus näkisi premiumjäsenille olevia tuotearvontoja yms mikäli jokin harrastekauppa intoutuisi palkintoja tarjoamaan. Ikäänkuin porkkanaksi osallistumaan ylläpitokuluihin.

Livestreameille kannatusta myös täältä, kenties myös mahdollisuus lisätä videomuotoisia oppaita? Lisäksi toivoisin foorumin jatkavan tällä selkeällä linjalla ilman mitään tykkäys, banneri, vilkkuva avatar -ominaisuuksia. Nykyisenkaltaista ulkoasua on mukava ja selkeä lukea.

Onnea ja menestystä Tomille! :)