Pienoismallit.net

Monipuolinen mallarointi. Ajatuksia takavasemmalta.

Taitaapi kuitenkin olla sivuvakaajan ylälaitaan maalattu yksikköhinnoista; tod.näk. kyseessä jonkin kansalliskaarti (ANG) yksikkö. Näin luulisin minä.
I.T. Lahtinen kirjoitti:
Tummalla taustalla automaatio ylivalottaa ->> vaalea A-10
Vaalealla taustalla atk alivalottaa ->> tumma A-10
Tämäkin taas riippuu automatiikasta, ja siitä millainen mittaustapa sille on valittu!
Jos käytetään jotain koko kuva-alan arvioivaa automatiikkaa, niin tulos on juuri tämä, kuva valottuu keskimääräisen harmaaksi.
Tästä päästään eroon käyttämällä pistemittausta siinä automatiikassa, jolloin se mittausalue valotetaan keskimääräisen harmaaksi, oli se sitä tahi ei.
Ja tuon kaiken saa ohitettua, kun mittaa valotuksen siitä harmaakortista joka on juurikin se keskimääräisen harmaa, johon valotus pyrkii.

Ja jos kuvassa on vielä värivirhettä, kannattaa keskittyä siihen valkotasapainon säätämiseen;-)
Hyviä tarkennuksia ja lisävalaisua A-10 värierojuttuun edellä.
Kannattaa kyllä huomioida moiset, kun pyrkii luonnolliseen kuvaan.
Pistemittaukset ja 18% harmaakortit voivat olla tosin täysautomaattikameran kanssa haastavia/työläitä operaatioita, mutta niiden avulla päästäneen lähemmäs alkuperäistä, valaisun ollessa ok. Värikartan kuvaamalla kuvan värien oikeellisuutta voi myös arvuutella ja säätää kuvankäsittelyssä.


(kuvituskuva)

Tässähän olisi aihetta vaikka mallikuvailun esitelmöintiin jonkun näyttelyn yhteydessä.
Kotonahan mallit kuvataan aina vakioidussa ympäristössä, jolloin tuolla automatiikalla ei tee mitään. Manuaaliasetuksista aukko riittävän pieneksi, että syväterävyys riittää koko malliin, valotusaika sen mukaan, ja koska valo tuskin muuten riittää, niin kamera jalustalle. Valkotasapaino asetettu niiden omien lamppujen mukaan.

Ja jos näyttelyssä kuvaa, niin puoliautomaatilla, aukko riittävän pieneksi, antaa kameran arpoa valotusajan, eikä taaskaan unohda sitä jalustaa :)

Vuosia sitten yhden esitelmän pidin Hyrylässä…
Pakko keskeyttää lähetys, mutta kovaa maalailu-uutuutta puskee idästä. Herra Harrastus/Mr. Hobby on julkaisemassa (2/2018) parinkympin sumutinta, jota ei tarvitse paljon puhdistella. Gundam-värikynän vaihto vaan ja uutta väriä mallin pintaan. (Mitenkähän vanhentaminen ja säistäminen onnistuisivat Migin Oilbrushreria sumuttamalla?). Vehje tunnistaa nimen Airbrush System for Gundam Marker. Helpoksi menee …Japanissa siis All Japan Model & Hobby Show -messut meneillään (30.9.-1.10.).


Ensimmäisiä videoita alkaa vilahdella alueelta:
プラモ作りは見てナンボです ModelArt (35 min suoratoistotallenne, Tamiya 1/48 109 G-6 vilahtaa 5:26)
HLJ Gunpla TV (robopainotteinen pläjäys 30 min)
HLJ, neljän (4) minuutin puffi 1/48 Bf109 G-6 + 20 minuuttia muuta muoviuutisointia. (YouTube 25:51)
Viimeksi muokattu 29.9.2017 12:09
Heikki Lankinen kirjoitti:
Otetaanko Halo Pelican haaste? …
Lankiselle tiedoksi. Eikä sitten tietoja sivullisille. Operaatio "Haloo Päivää", salasana: qwerty.
Pelikaani ei ole nyt turbiinissa, vaan tuotantolinjalla jo koepuristuksissa ja näyttäähän kaikki osat sopivan kohdalleen. Isokokoinen on juu. Hiontaa ja kaiverrusta tulee riittämään, kun muotoja vähän terävöitetään.
Tästä tuleekin suht räkäinen malli, sillä ajattelin tehdä tästä sen III Suuressa Åland-sodassa räpiköineen sankarilinnun. Olisikohan Rompetorilla saatuvilla vuotoFuel- ja Öljytahramaaleja kunnon konevanhennukseen? Huomenna poikkean Ilmavoimamuseolla, jos vaan saan luvat kuntoon.


(Kuvassa pilotit Pekka ja Pauli istuskelevat ja ihmettelevät tuotantotaukoa.
Raakile on Revellin Halo Pelican 1/100)
Revellin insinööriporukalta hieno tekninen veto muovimallissa:
Kiiltävät ”No Step”-merkinnät valettu valmiiksi HALO Pelikan-mallin muoviin strategisiin paikkoihin. Kuvassa olevan STEP-sanan pituus n. 4mm. Muita pintoja teksturoitu myös luovasti. Hienoa tekniikkaa.
SpaceY -laboratorion kehittämässä mikroskooppikuvassa näkyvissä myös syvähkö siivekerako. Naarmut ovat 300 karhean hiomatikun aiheuttamat. Sekä Stepit, että tekstuurit valitettavasti hion nyt pois omassa mallissa. Mutta ihailla pitää Revellin tuotantotekniikkaa tämän tason vehkeissä.

Mallialusta ja LED-valoa kansalle ilman paristoja ja piuhojen vetelyä malliin!
Jos hammasharjan tai kännykän langattoman laturin modifiointi pienoismallialustaksi ei kiinnosta, niin kohta löytyy joukkorahoituksessa oleva siisti X-Base (lausutaan krossbeis). Alustan koko 30 x 30 cm. Kuuluu sarjaan ”hienoja vehkeitä”.Ja vielä lisää hehkutusta täällä.
Plastic & Steel 2017 -mallinäyttely Belgiassa 14.-15.10. www.plasticandsteel.be
Hellekouter Hall, Bellestraat 99 Bellekouter, 1790 Affligem
Belgium Modelism on laittanut näytille reilut 400 kuvaa Facebookiinsa.
Huom!Varoitus! - kuvien selailu vaatii Facebook-rekisteröitymistä. Pahoittelen.

YouTube 14:27 kestoinen NC/SuuriSnadi -videogonzoraportti (by UkonvasaraFI).
Hyvä tallenne mallikkaasta meiningistä 14.-15.10. viikonlopun NC-karkeloissa.


(Huom./Tiedoksi: Saattaa sisältää arkaluonteista aineistoa, jossa paljastuu lentokonekauppoja yms. asioita, joita messuillaolija on voinut selitellä kotona esimerkiksi palkintomalleina tms.)
Viimeksi muokattu 16.10.2017 20:18