Pienoismallit.net

Monipuolinen mallarointi. Ajatuksia takavasemmalta.

Nordiciin mukaan vaan! Sun malleja kun täällä on katsonut, niin kyllä kannattaa osallistua. Siitä on oikeasti hyötyäkin, kun näkee oman mallin muiden vieressä, niin saa otettua muilta opiksi. Lisäksi tuomareilta saa palautetta, jos vain niin haluaa. Meikäläiseltäkin saa palautetta, jos haluat. Tule vaikka Combatin tiskille tai vedä hihasta meikäläisen demon jälkeen.
Lisään vielä tähän, että oikeesti kaikkien kannattaa osallistua kisaan - omasta tasosta riippumatta. On ihan erilaista rupatella muiden mallareiden kanssa kisoissa, kun voi viitata omaan malliin kisapöydällä. Turistina keskusteluissa pysyy helposti ulkopuolisena.
Edellisistä Heikkilän sanoista rohkaistuneena (eine)KleineMittelwerk otti puolitutun mallisarjan käsittelyyn ja ohitti sillä kaikki tuotantosuunnitelman mukaiset produktiot. Josko Nordiciin?!

Pohjamaalimalli kuvattu Scale Supplyn komean alustan (Lahden keikalla hommattu) päällä. Jalusta on kyllä niin upea, että pelkästään sillä varmaan sijoittuu jo kymmenen parhaan joukkoon sarjassaan. Luokkana vaikka silmälle näkymätön stealth -ohjus.

Kännykälle lisää käyttöä mallihommissa - Ono 3D älykännykkäprintteri. Joukkorahoituksella viriteltyä Onoa saa kohta ostaa reilulla sadalla taalla + tulostushartsit päälle (Mad Jack raportoi - youtube 4:40).Lounasta ei sitten kukaan keskeytä puhelulla, kun kännykkä tulostaa postikortin kokoista dion pohjaa ja lisäkilkkeitä - tuuman korkuinen tulostus kestää pari tuntia …
Alan mies ja kova shoppailemaan! Brad Hair varmistelee tulevaisuutta ostamalla jokaista mielenkiintoista mallisarjaa kaksinkappalein ja tallentaa ne omaan Arkkiinsa. Tavaraa Arkkiin on kertynyt jo jonkinverran. Valmiita mallejakin syntyy tiuhaan tahtiin (!). Bradin videoilla (n 1000 kpl) laatikoiden raplausta, rakennus- ja varasto-raportteja (SHED UPDATE!) #asiantuntija #shedupdate #kahvitaukoviihde.

www.youtube.com/user/stargate99/videos
K9Fin Moukari! Vasta muutama viikko sittenhän näitä 1:1 vehkeitä tilattiin - ja nyt on jo komea pienoismalli valmiina. Lieneekö Academyn malli? Onkos joku PM.netin jäsen vastuussa valmistuksesta? Toivottavasti on kotimaista työtä. Lisää kuvia vaan tänne PM-nettiin, kiitos.

(kuva Pasi Pasivirta Twitter)
1. vuosi PM.netin jäsenenä on nyt klikkailtu!

Vilkuilin kyllä PM.nettiä jo aiemminkin. Vähitellen sivustonkin ansiosta/syystä malli-into kasvoi sitten yli myötörajan. Ja vuoden verran olen nyt rassannut seniorina malleja ja sarjoja.

Seuraa pikainen yhteenveto vuodesta.

Kaikinpuolin positiivinen vuosikokemus. Loiva re-startti harrastukseen piiitkän tauon jälkeen. Juniorina harrastus loppui juuri, kun autenttisuushakuisuus ja maalausjälki alkoivat kehittyä(?). Siitä oli nyt helppo jatkaa. On kuin polkupyörällä ajo; kun on kerran harjoitellut, niin kaatumisen osaa aina.

Mielenkiintoisia malleja ja välineitä tuli hommailtua jo ennen uudelleenaloitusta. Tuntuu, että meininki on kehittynyt huimasti sitten Vietnamin sodan. Akryylit, maaliruisku, modulatzion, sää-vanhennus-meininki - täysin uusia kokemuksia.

Muutama positiivinen oivallus ja aatos vuoden varrelta:
+ Tamiya vihreäkorkkiset liimat = tosi siisti saumajälki, nopea, tuttu ärtsy tuoksu. Huippukamaa.
+ Geelimäinen pikaliima = mainio tukkeutumaton annosteluputeli. Hyvin saumojen koloja tasaava, hiottava.
+ Ultimate -pohjamaalit, meikeläiselle riittävän tasaista pintaa
+ Mr. Surfacer, jämäkkä pohjamaali ja pienkitti.
+ Hioma-/kiillotuspadit ja hiontatikut. Tyyriinpuoleiset, mutta motivoivat ja toimivat.
+ Viilankäytön lisääminen. Nyt rohkenen aloitella ronskimmin ja nysvätä vasta viimeistelyssä.
+ Mallitapahtumat. Mukava tavata mallikansalaisia, tiirailla erilaisia malleja ja toteutustapoja.
+ Paikallisen mallikerhon iltakarkelot. Leppoisia asiantuntijoiden jorinoita, hyvä motiivi/alibi laistaa kotitöistä.
+ Kotimaisten mallikauppojen palvelualttius. Helppo piipahtaa, ostaa ja kysyä.
+ Oman mallitehdastuotantokonsernin uudelleenorganisointi ja workflown optimointiharjoitukset

+ PM.netin ja mallinäyttelyjen rakentavat feedbackit. Itsellä paha harhainen putkinäkö, etenkin omien projektien suhteen.

Neutraalihuomioni
on, että malleja ja alan lisätilpehööriä ilmestyy nykyään niin maan perusteellisen paljon, että maltti olisi kait valttia?

Negatiivisia
juttuja ei onneksi jää paljon mieleen … omia mokia tietysti suurin osa:
- Muutaman mitättömän pikkuosan hukkaaminen ja niitä seuranneet massiiviset etsintäoperaatiot (yksikin maalattu pilotti singahti klipsistä napakasti tangentin suuntaan ja haihtui. On edelleen jossain hyllyjen kätkössä?).
- Malttamattomuus on kostautunut vääränä työjärjestyksenä useasti, parantumista kehitellään.
- Väärä aikataulutus - on tullut lupailtua liikoja. Omat taidot eivät olekaan riittäneet.
- Googlen, NSAn, SuPon, Alman, Sanoman jne. bigdata -henkilöprofilointini lienee hieman vinksahtanut vuoden kuluessa, koska netin hakuhistoriaani kuuluvat nyt pommit, raketit, atomiaseet ja muut mielenkiintoiset värkit. Toivottavasti seurantaorganisaatioiden analyyseissä huomioidaan mittakaavat.

Kaikki muutokset ovat itselle vielä parempaan päin jatkossakin. Tänä vuonna etsit, hartsit, niittirullat, realismi ja diot kehiin! Mielenkiinnolla odottelen myös PM.netin uusia kuvioita. Nykyiselläänkin kun tämä on oikein mainio kokonaisuus. Kiitän.

Jos Luftwaffen (1946) suihkariviritelmät kiinnostavat - linkki ISSUU-nettilehteen:ISSUU-sivustolta löytyy muutakin mielenkiintoista lueskeltavaa - linkki.
Kiitos itsellesi ja onnittelut jäsenyyssynttäreistä! On aina mahtavaa kuulla Pienoismallit.netin myötävaikuttaneen harrastuksen aloittamisessa ja sen jatkuvuudessa. Se, että käyttäjät saavat tästä iloa ja hyötyä tekee myös sivuston ylläpidosta ja kehittämisestä itselleni hauskaa ja mielekästä.

Malliesi taso on jo nyt korkea, joten mielenkiinnolla odotan tulevia projektejasi.