Pienoismallit.net

Monipuolinen mallarointi. Ajatuksia takavasemmalta.

Nathan kirjoitti:
IT Lahtinen kirjoitti:
Airbrush System for Gundam Marker. Helpoksi menee …
Olen yrittänyt… se toimi mutta ei niin hyvin.
Kiitos feedbackistä ja testin raportoinnista. Toivottavasti vetelit koepuhallukset harjoituskappaleeseen etkä finaalimalliin… Nämä uuden teknologian kokeilut kun ovat aina riskaabeleja hankkeita. Olisikohan systeemillä käyttöä dioraaman taustoissa, alustoissa ja vanhenteluhommissa - kuran ja ravan roiskuttelussa mallinkin pintaan? Airbrush Markeristahan näyttää olevan myös pumpattava versio saatuvilla.

Vastaava kolmas eksoottinen systeemi on ollut myös markkinoilla, mutta en ole sitä aikaisemmin uskaltanutkaan vilauttaa. Setti perustuu keuhkoista tulevaan ilmavirtaan. Ei varmaan mallien maalaukseen, mutta entä vanhennushommeleihin ja säestämiseen?
Allaolevalla tuubivideolla varsin energinen nuori neito esittelee puhaltelu-järjestelmän toimintaa (Airbrush Magic Pens/blow pens):

IT Lahtinen kirjoitti:
Allaolevalla tuubivideolla varsin energinen nuori neito esittelee puhaltelu-järjestelmän toimintaa (Airbrush Magic Pens/blow pens):
Tuossahan blow job saa ihan uuden ulottuvuuden ;-)
Huh, onneksi ei ole tuollaista emäntää kotona, en pysyisi vauhdissa puolta minuuttia!

Tulee mieleen nuoren myyjän ilme paikallisessa kirjakaupassa, kun parikymmentä vuotta sitten kävin kyselemässä fiksatiiviruiskua. Ilme oli epäuskoisen hätääntyneen hämmästynyt. Selitin sitten hitaasti ja rauhallisesti, mikä on, tai oli fiksatiiviruisku. Myyjä kävi kyselemässä asiaa kolleegaltaan, ja ilmeistä ja elehdinnästä päätellen tämä toinen oli yhtä tietämätön asiasta. Tuli sitten takaisin ja totesi, että ei, heillä ei ole fiksatiiviruiskuja. Eikä ole minulla vieläkään.
Reijo Liljedahl kirjoitti:
… fiksatiiviruisku.
Fiksatiiviruisku! Kiitos, mahtava flashbäk! Sitä puhalleltiin aikanaan pää punaisena. Ettei olisi muutamaan lennokkiinkin fixailtu sabluunoiden kanssa kansallisuustunnuksia ja kirjaimia. Huikean yksinkertainen kapistus. Kiitos muistutuksesta.

Fiksatiiviruisku (Koh-I-Noor (!) moderni muoviversio? Ennen vanhaan oli rautaa.), hinta 2 eur.
Taidepuolen kirjoissa fiksatiiviruisku vielä usein mainitaan, vaikka harva taitaa käyttää. Minäkin fiksaan painepullolla silloin kun tarvetta on.
Lelumessujen antimia vielä tuubista. Mr. Hobby esittelee tuotteistuksiaan meidän mallareiden iloksi… mukana vilahtaa ainakin minulle uusi Mr. Almighty (Herra Kaikkivaltias?).-tuotesarja. Koosteessa mukana toki Airbrush System for Gundam ja ihmesienimattatikku … Uudet mestariviilatkin (high-performance half-moon shaped[!]) ovat esillä samuraimiekkamaisesti … Ei tavara maailmasta lopu.


(Youtube, 10 min, DetailScaleView)
Yli 50 euroa pienestä muoviosien sivuleikkurista!
… ei saa vähentää verotuksessa, ALV maksettava kokonaisuudessaan, edes pikavipin korkokuluja ei saa vähennyksiin … Harrastajamallarin budjetti on kovan edessä verrattuna ammattilaiseen. Nyt siis tarjotaan tällaista laadukasta (Advanced Single-edged Ultimate Hobby Side Cutter Nippon Classic) työkalua osien irrotteluun muovisesta valurangasta.

The ModellingNews testasi Meng Modelsin brändäämän (alkuperä ilmeisesti GodHand (= Jumalan Käsi) työkalupajan Ultimate Nipper?) MTS-026 pätkijän ja vertasi sitä muutamaan napsuttimeen (Xuron ja Supermyynti). ”Katkoo kuin kuuma veitsi voita” -sanoo testaaja reilun viidenkympin vermeestä. Laserleikkureita odotellessa … tässäkö olisi kuitenkin se avain laatumalleihin?
Taidanpa unohtaakin ruiskun oston ja hankkia 50€ klipsuttimet! Jälki on kyllä hienoa, mutta ei ehkä tuon hinnan arvoista, ei ainakaan itselle.
Jukka Penttinen kirjoitti:
Taidanpa unohtaakin ruiskun oston ja hankkia 50€ klipsuttimet! Jälki on kyllä hienoa, mutta ei ehkä tuon hinnan arvoista, ei ainakaan itselle.
Vähän on tyyriit, itsellä Kärkkäiseltä alesta ostetut Citadelin leikkurit, paremmat kuin noi Revellit ja Biliteemat (samaa kamaa?) mitä aiemmin käyttänyt, mutta ei noikaan ahtaisiin paikkoihin (joita esim. Revellin malleissa piisaa) mene.

Toisaalta,itsellä tärkeysjärjestyksessä kompura, ruisku(t), leikkurit ja hiomatikut, eli puollustaisi kyllä paikkaansa, tuonkin hintaisena. X-Acton käyttö (ja liian syvältä irti leikatut osat) vähentyneet huomattavasti "kunnollisten" leikkurien ja hiomatikkujen kanssa.
Itsellä on jotkut halpisleikkurit, joilla ei pääse kovin ahtaisiin paikkoihin ja jotkut paremmat on harkinnassa, mutta ei kuitenkaan nuo Mengit. Panostan mieluummin laadukkaampaan ruiskuun tässä vaiheessa, kun ruiskun hankinta on joka tapauksessa edessä.