Pienoismallit.net

Venäläisten valtaamat Tiger 1-vaunut

Ostin juuri Tamiyan Tiger 1 early:n ja päätin tehdä siitä venäläisten valtaaman. Tiedon etsiminen on osoittautunut aika vaikeaksi, mutta tähän asti olen saanut selville että vallattua saatiin ainakin:

-Yksi Initial-tyyppinen Tikru.Kuva. En tiedä Mitä vaunulle on käynyt mutta tietääkseni ei ole selvinnyt tähän päivään.

-Yksi Early. Venäläiset valtasivat vaunun nro. 221, käyttivät sitä harjoituksissa ja kuulemma veivät Kubinkaan. Kubinkassa ei ole Early-typpisiä Tikruja. Tästä lisää myöhemmin.

2 Mid-varianttia(molemmat Kubinkassa). Toinen maalattu venäläisellä vihreällä(Linkki on turhan pitkä, etsi "Tiger 1 Kubinka", toka kuva), toinen keltapuna-naamiokuviossa.Kuva. Tästä vaunusta myös lisää myöhemmin.

1 Late(Lenino-Snegiri-museossa). Käytetty ampumakohteena. Venäläinen vihreä näkyy chippaantuneena läpi päälle maalatusta naamiokuviosta.Kuva.

Itsestäni tuntuu että Tikru (Early) "221" ja Kubinkan keltapunainen Mid "100" ovat yksi ja sama vaunu, koska:

-"221" sai osuman tykinkilpeen(joka on Porschen Tikruihin tarkoitettu vahvistamaton malli). "100" tykinkilvessä(joka on samaa harvinaista tyyppiä) on samanlainen lommo.

-"100":lla on kaksi etuvaloa, ei 1 niinkuin Mideillä. "221" menetti molemmat valonsa osumista.

-"221":den S-miinalaukaisimet ja savukranaattilaukaisimet kaikki vahingoittuivat tai tuhoutuivat, joten on järkevää olettaa että ne kaikki poistettaisiin. "100":lla ei ole yhtään.

-"221" menetti komentajankupolinsa(ei harvinaista aikaisella kupolityypillä), joten ehkä venäläiset korvasivat sen myöhäisen tyyppisellä kupolilla, joka "100":ssa on.

-"221":den ulommaiset oikeanpuoleiset telapyörät tuhoutuivat. Niitä ei myöskään näy "100":ssa.

-"221":destä puuttui ainakin torni KK, "100":ssa tilalla näyttäisi olevan pelkkä metalliputki(ei ainakaan MG-34).

Asiat jotka eivät tue tätä teoriaa:

-"100":ssa ei näytäisi olevan tornin pistooliporttia, joka "221":dessä oli. Kuvista kuitenkin vaikea nähdä.

-"100":ssa on tornin jäähdytysaukko, "221":dessä ei.

HUOM. en ole käynyt Kubinkassa joten en tiedä mainitaanko siellä asiasta mitään.

Tämän sivun mukaan vallatut vaunut merkittiin venäläisillä merkinnöillä. Myös sen mukaan 28:een Guards Tank Brigade:en kuului kaksi Tigeriä(T-VI). Tietääkseni Guardsit maalasivat oman logonsa vaunuihinsa. Muihin vallattujen vaunujen merkintöihin kuuluvat vasara ja sirppi sekä Liittoutuneiden valkoinen tähti.

Lisään tietoa kun saan lisää. Kertokaa omat mielipiteenne ja tietonne.