Pienoismallit.net

Mallinäyttelyn järjestäminen

Voisiko malleja lisätessä olla oma tekstilaatikkonsa tiedoille, mitä haluaa kilpailujen mallilapuissa lukevan? Nykyisellään teksti otetaan mallin tänne kirjoitetusta esittelystä, mutta usein se on liian pitkä eikä sellaisenaan ole käytettävä. Olisikin kiva kun mallia lisätessä voisi kirjoittaa kilpailuja varten oman tarkoituksen mukaisen sopivan pituisen tekstin ja se säilyisi eikä sitä tarvitsisi kirjoittaa joka kisaan uusiksi.
Juuri noinhan se jo toimii. :)

Teksti otetaan vain oletukseksi tekstikenttään, johon käyttäjä voi itse kirjoittaa mitä haluaa. Tekstiä voi siis lyhentää ja muokata tai sen voi kirjoittaa kokonaan uusiksi.
Joo, eli voisiko tuota kehittää niin, että sen voisi kirjoittaa yhden kerran valmiiksi kun mallin lisää galleriaan? Sillon kun vielä muistaa mitä kaikkea voisi tuoda esille esittelytekstissä. Ja sitten se tallentuisi, eikä sitä tarttisi joka ikinen kerta, kun kilpailuun osallistuu, miettiä uudestaan. Ja kun sen erottaisi siitä muusta esittelystä omakseen ei ne sotkisi toisiaan…

"Type once, use many times"
Heikki Lankinen kirjoitti:
"Type once, use many times"
Näinhän sen pitäisi olla.

Tuon voisi toteuttaa siten, että mallia ilmoitettaessa oletustekstinä on sama teksti, joka mallilla on ollut edellisessäkin näyttelyilmoittautumisessa.

Ja vain mikäli on ilmoittamassa mallia ensimmäistä kertaa näyttelyyn, olisi oletuksena mallikansion kuvausteksti kuten nytkin.
Käytimme järjestelmää Kuopion mallinäyttelyssä, systeemi toimi varsin mallikkaasti, kiitokset tekijälle!

Muutama parannusehdotus tuli käytössä mieleen.
Massaoperaatiot olisi hyvä olla mahdolllisia, pari esimerkkiä:
- paikalle ilmoittautuneet mallit, käytännössä mallarit katosivat lappujen kanssa saman tien tai listaan merkittiin käsin paikalle saapuneet. Näiden päivittäminen järjestelmään oli hidasta, sillä ne piti naputella yksi kerrallaan. Olisin kaivannut mahdollisuutta valita monta kerralla ja näille tehdä paikalle saapumisilmoituksen tai poisjääneeksi merkitsemisen
- luokkien yhdistäminen piti tehdä malli kerrallaan, tässäkin olisi tosikätevä valita listalta mallit, jotka vaihtavat luokkaa

Tulosten merkitseminen ja julkaiseminen oli tosi kätevää, kiitokset siitä.
Kiitos hyvästä palautteesta! Mukava kuulla, että järjestelmästä on ollut iloa. :)
Jani Pasanen kirjoitti:
Olisin kaivannut mahdollisuutta valita monta kerralla ja näille tehdä paikalle saapumisilmoituksen tai poisjääneeksi
Tämän pitäisi kyllä onnistua jo nykyisessä järjestelmässä valitsemalla ilmoitettujen mallien listalta halutut mallit ja klikkaamalla tämän jälkeen merkitse saapuneeksi- tai merkitse saapumattomaksi -painiketta (ks. tämän keskustelun aloitusviestin ensimmäinen kuva).
Jani Pasanen kirjoitti:
luokkien yhdistäminen piti tehdä malli kerrallaan, tässäkin olisi tosikätevä valita listalta mallit, jotka vaihtavat luokkaa
Luokkien yhdistämisen logiikkaa järjestelmässsä ei ole tosiaan lainkaan. Laitetaan siis tämäkin todo-listalle.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Jani Pasanen kirjoitti:
Olisin kaivannut mahdollisuutta valita monta kerralla ja näille tehdä paikalle saapumisilmoituksen tai poisjääneeksi
Tämän pitäisi kyllä onnistua jo nykyisessä järjestelmässä valitsemalla ilmoitettujen mallien listalta halutut mallit ja klikkaamalla tämän jälkeen merkitse saapuneeksi- tai merkitse saapumattomaksi -painiketta (ks. tämän keskustelun aloitusviestin ensimmäinen kuva).
Niinpä tuo nyt näyttää onnistuvan. :$ Olinpa kyllä tospuusilimä kun en tuota tajunnut vaikka yritin etsiä ja jopa lukea ohjeitakin. Noloa.

Hienoa, systeemi toimii - olettaen että käyttäjä osaa käyttää :)
Sain kyselyn koskien sitä, voisiko mallilapuissa näkyä luokan numeron lisäksi myös luokan nimi.

Ajatuksenahan on ollut, että luokan nimi lukee erillisessä lapussa näyttelypöydällä. Toki luokan nimi on mahdollista laittaa näkyville jokaiseen lappuunkin, mutta se vaatisi sitten kokonaan oman rivinsä, koska nimet voivat olla melko pitkiäkin. Tämä olisi siten taas pois vapaamuotoisen kuvaustekstin tilasta. Mitä mieltä tapahtumajärjestäjät ovat? Pitäiskö luokan nimen näkyä lapussa?

Keskimäärin kuvaustekstien pituus on varmasti sellainen, että ei haittaisi vaikka tilaa olisi pari riviä vähemmänkin, mutta toisaalta jotkut haluavat kirjoittaa hieman pidempiäkin kuvauksia. Mitä mieltä osallistujat ovat? Onko kuvaustekstille tilaa sopivasti, liikaa vai liian vähän?
Luokkalaputhan ovat yleensä pöydillä, mutta jos kaikki mallit ovat yhdessä pötkössä pöydillä niin satunnaista katsojaa helpottaa jos luokan näkee myös lapusta varsinkin jos rinnakkain osuu vaikkapa jättikokoinen 1/72 lentokone ja pikkuruinen 1/48 lentokone.

Kuvaustekstitilan riittävyydestä en ainakaan minä osaa sanoa mitään, mutta jos "Järjestelmän tarjoaa Pienoismallit.Net"-logon siirtää yläreunaan, niin tarvittaessa tyhjän Lisätiedot kohdan voisi leikata pois ja pöytätilaa säästyisi lisää malleja varten.
Tai sitten siirtää mallilapussa lisätiedot-kohdan ylös jolloin mahdollisen tyhjän tilan lapusta voi jättää mallin alle.
Viimeksi muokattu 28.10.2017 19:15
Tuo alareuna on nyt varattu kokonaan sponsorilogoille, joita voi olla siis muitakin kuin vain Pienoismallit.net (esimerkki), ja kun tapahtuman nimelle pitää olla varattuna riittävästi tilaa, ei logoja voi laittaa samalle riville.

Toki Pienoismallit.netin logo voisi olla eri paikassa kuin muut logot, mutta en toisaalta halua sitä liian näkyvästi tyrkyttää, kun tapahtuma on kuitenkin se pääasia.

Luokan nimi saadaan kyllä joka tapauksessa tarvittaessa näkyville vaikka sitten taittoa tiivistämällä, mutta olisi toki hyvä kuulla mahdollisimman paljon erilaisia mielipiteitä muutosten tueksi. :)