Pienoismallit.net

Resiinivaluaine?

Moro. Näin täällä PM.netin sivulla jutun siitä kuinka valataan osia PUR-resiinin avulla:
www.pienoismallit.net/kirjoitukset/artikkeli_281/
Innostuin ideaan kun itselläni olisi valattava kopio muutamista autonvanteista pienosmalleihin. Kysymykseni olisi mistä saisi ostettua resinnivaluainetta (PUR-hartsia)
kohtuullisella hinnalla? Silikoonit voi tietenkin ostaa erikseen.
Hartseja myydään pääsääntöisesti samoissa liikkeissä, kuin silikonejakin. Jos sinulla on jälkimmäiselle jo paikka tiedossa, saat sieltä käytännössä 100% varmuudella myös hartsit. Tämän hetkisestä tilanteesta ja hintatasosta Suomessa ei minulla ole tarkkaa kuvaa, mutta Google-haulla tuli vastaan esimerkiksi tällainen liike, jolla näyttäisi olevan valikoimassa laadukkaita Smooth-Onin tuotteita: silcom.fi
Kiitos vastauksesta. Mitään lähellä olevaa liikettä joka myisi hartsia ei vielä ole tiedossa ja ne silcom.fi:n hartsien hinnat olivat ns. OHO! Erinlaisia silikooneja on kyllä saatavilla lähistöllä, mutta resiiniä ei ole löytynyt.
(Asun Vaasan lähistöillä). Itse en tiedä mitään hartseista, että en tiedä jos vaikka tämä kelpaa: www.motonet.fi/fi/tuote/601595/Pakla-HC-Hartsi-epoksi-750g
Epoksihartsit ovat aivan eri tavaraa kuin polyuretaani- eli PUR-hartsit, joita niitäkin on erilaisia. Ja ylipäätään hartsit ja silikonit ovat hyvin tarkkaan sovellettu siihen tarkoitukseen, mihin niitä myydään. Esimerkiksi rautakauppasilikonit eivät käy muotin tekoon, koska ne on tarkoitettu saumaukseen, tiivistämiseen jne. vaikka niitäkin silikoneiksi kutsutaankin. Sama pätee myös hartseihin. Kaikki hartsi-nimellä myytävä tavara ei toimi valuissa. Esim. tuo linkin takainen aine on tarkoitettu lasi- ja hiilikuitumaton kovettamiseen enkä usko, että sillä saa kovin kummoista pienoismallivalua aikaan.

Jotta homman saa toimimaan artikkelissa kuvatulla tavalla, on ostettava nimenomaan valuihin tarkoitettuja aineita. Mitään toimivaa ja halpaa oikotietä ei mielestäni oikein ole. Muottisilikoni ja PUR-valuhartsit ovat hinnakkaita, mutta niillä myös saa haluttua jälkeä syntymään.
Kiitos tiedosta. On han se niin jos haluaa parhaimman mahdollisen tuloksen valustaan. Mutta tilanteessa missä tarvii vain valata muutaman vanteen ei varmaan kannata ostaa kalliin resiinivalusarjan,
kun uuden rakennussrajankin saa vähemällä. ;)
Combat Modelsilla olisi tällainen setti. Tosin ei näytä olevan nyt varastossa, mutta aina kannattaa kysyä.

www.combatmodels.fi/tuote/cast001/casting+kit+1
tuolta voipi koittaa tiedustella vanteita.. fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=8&t=9618
Joo, toki ei kannata laittaa hirveitä summia pieniin töihin. Haluan vain sanoa sitä, että kannattaa siinä vaiheessa etsiä joku muu ratkaisu, ostaa vanteet joltain toiselta mallarilta tms. koska väärillä aineilla homma ei vain yksinkertaisesti onnistu. Nekin rahat menee silloin hukkaan.
J Pokki kirjoitti:
Joo, toki ei kannata laittaa hirveitä summia pieniin töihin. Haluan vain sanoa sitä, että kannattaa siinä vaiheessa etsiä joku muu ratkaisu, ostaa vanteet joltain toiselta mallarilta tms. koska väärillä aineilla homma ei vain yksinkertaisesti onnistu. Nekin rahat menee silloin hukkaan.
Aivan oikein sanottu. Jos joskus tulee tarvetta jostain pienestä osasta on tietenkin sen
osan erikseen ostamisen heploin ja halvin keino. Mutta jos kyseessä on isompi homma, esimerkiksi jos halusi valata monta kopioita jostain moottorista voisi resiinivalaus olla helpompi keino.