Pienoismallit.net

Johnson, Pledge, Future jne…

Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Olen muuten huomannut tuon PhantomII:n mainitseman johnsonin kerääntymisen kanssa, että on paras antaa valua hetken kuten hän neuvoi kuperassa asennossa ja yrittää imeä nukkaamattomalla kankaalla reunoihin kertyvää ainetta pois. Missään tapauksessa pintaa ei kannata ruveta pyyhkimään lainkaan vaan tekee kankaan nurkasta kiilan jota työntää lätäkköön ja antaa sen imeytyä pikkuhiljaa. Tämä täytyy tehdä kuitenkin heti kun aine on valunut reunaan eikä ole ehtinyt kuivata vielä, jottei lätäkön reunalle ehdi muodostumaan kuivaa pykälää joka näkyy heti lopputuloksesta. Näin olen saanut ainakin itseäni tyydyttäviä tuloksia kivi&muovin kanssa.
Kuomujen dippailussa olen käyttänyt seuraavaa proseduuria, eikä valumia tai vääristäviä kerrospaksuusongelmia ole esiintynyt:
- kuomun kulmasta (raamin kohdalta, tietty) pinseteillä kiinni ja dippaus tai pari
- annetaan valua takaisin vahatörppöön ne muutamat pisarat mitä ilman ravistelua kuomusta tippuu
- talouspaperilla kosketellen imeytetään kuomun alareunohin kerääntyvä vaha
- kuomu talouspaperille, joku sovelias kupu päälle pölyn laskeutumisen estämiseksi ja annetaan kuivua.
Surffailin YouTubessa mallailumielessä ja lähes putkahti Johnsonia käsittelevä pätkä. Näytöksessä käytettiin nimenomaan Pledgeä eli Parkettivahaa. www.youtube.com/watch?v=gR3aIAth5qU&list=PLKnvqVo4-wwqaxm5UfOwEhspuqhgRWYTQ.
Viimeksi muokattu 5.3.2016 21:25
Marketeissa ja lähikaupoissa myytävänä sameata Johnsonin ja Kiilto Oy:n vahaa.
Tietääkö kukaan onko alkuperäistä Jonsonin kirkasta vahaa missään enää saatavila pääkaupunkiseudulla. Tuli vahingossa käytettyä lattian vahaukseen oma pulloni kun oli luulossa että kaupasta vielä saa. Siis se kirkas ja "alkuperäinen".
T. Timo M.
Tally-ho kirjoitti:
Hei,

Voisivatko kolleegat kertoa meikäläiselle, saako tuota kuuluisaa mallailu/lattiankiilloitusainetta Suomesta, ja jos näin on, niin minkä nimisenä sitä nykyisin myydään. Mistähän kauppaketjuista sitä mahdollisesti kannattaisi etsiä?

t. Tally-ho
Luulen tietäväni, mitä tarkoitat samealla, koska Johnsonin Parkettivaha on pullossa hieman samean oloista. Mutta - a vot kun dippaat kuomua tai lakkaat mallin pintaa, niin johan kirkastuu. Parkettivaha ei myöskään muuta maalatun pinnan sävyjä, kuten jotkin pienoismalleihin tarkoitetut lakat saattavat tehdä.

Puhun siis edelleen vain ja ainoastaan Johnsonin Parkettivahasta. Ja tietysti emalimaaleista.
AK Interactive on juuri julkaissut korvaavat Gauzy Agent -litkut. Valikoimassa on erilliset litkut kirkasosien käsittelyyn ja maalatuille pinnoille.

Minulla ei ole kummastkaan vielä toistaiseksi kokemuksia, joten en osaa sanoa onko tässä tehty muuta innovaatiota kuin lattiavahan purkittaminen parikymmenkertaisella litrahinnalla. Olettaa sopii, että noiden toimivuus mallailukäytössä olisi kuitenkin varmempaa kuin satunnaisten markettivahojen.
Lainaus:
AK893 Glass Coat GAUZY Agent

High quality product developed to enhance, repair, and achieve extremely realistic, transparent, glass-like smooth finishes on clear plastic parts. Simply dip and let dry for a few minutes. Clean excess around the edges to achieve a uniform layer. For best results, allow product to dry in a dust-free environment. This product, when applied to clear plastic, will result in a realistic glass-like smooth appearance on parts like clear plastic cockpit canopies or other clear parts

AK894 Intermediate GAUZY Shine Enhancer

High quality product to create a protective and very realistic glossy sheen on areas where applied. This product also serves as a protective layer for the paint underneath. Apply it the way you would with any varnish. Apply and let dry for a few minutes. This product can also serve as a perfect smooth finishing touch for metallic paints and others such as AK Interactive Xtreme Metal. Apply Gauzy Agent to any single part or sections of your model that are begging for an incredible transparent and smooth shine. With self-leveling properties, it can be applied by brush or airbrush.
Uusimmassa FineScale Modeler-lehdessä (marraskuu 2016) esiteltiin Johnsonin lattiavahan eri kauppanimiä ja lehden toimittaja oli kysynyt asiaa myös S.C. Johnsonilta. Johnsonin vastaus oli tämä:

"The formulas for the products you shared are all different and not identical to the formula for Pledge FloorCare Finish. The formula used to make [PFM] is only offered in the United States and Canada."

Eli, jos haluaa ns. aitoa ja alkuperäistä Futurea, tuotteen nimi on nykyään Pledge FloorCare Finish ja myynnissä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.
Marraskuun numero syyskuussa? Heh… Ihmettelin mistä puhut ja pläräsin lokakuun numeron pariinkin kertaan läpi ennen kuin tajusin, että puhut marraskuun numerosta.

http://www.finescale.com/issues/2016/november-2016
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Marraskuun numero syyskuussa?
Ihan normitoimintaa amerikkalaisten harrastelehtien kanssa, luen tosin kyseistä FSM:ää sähköisenä versiona Zinio-palvelun kautta mutta ei ole tavatonta sekään että joku jenkkilehti ilmestyy myös paperiversiona toista kuukautta etukäteen.

Kotimaisissa harrastelehdissä saattaa sitten olla että hyvä jos vuosi pysyy samana kun lehti on perillä :)