Pienoismallit.net

Tiger(P):n telasuojista

Oliko Tiger(P):n telasuojat sileät vai "kuvioidut"? Kuviotyyppi?
Kuvioidut. Sama kuviotyyppi, kun esim. Elefantissa.
Asia selvä, kiitoksia.
Jos tarkoitat proto/esisarjan Tiger (P)-vaunuja, niin sekä etu- että takaosan hiekkapellit olivat sileitä. Lähdemateriaalini kuvat ovat heikkolaatuisia, mutta yhdessä kuvassa näkyy kuvioitu lokasuojan etuosa; se vaakapelti, minkä päällä on ajovalo. Näin ollen on perusteltua olettaa myös muiden lokarin osien olleen kuvioitua peltiä. Kuvio on samanlainen kuin Aberdeenin museovaunussa.

Jos taas tarkoitat sitä ainoaa rintamapalveluksessa ollutta Tiger (P)-vaunua (valmistusnumero 150013, torninumero 003), niin kallistun edelleen samalle kannalle.Tosin kuvat ovat jälleen kerran epäselviä juuri näiltä osin, mutta kyseisen vaunun muutostöiden aikana tarjolla ei pitänyt olla muita kuin Elefantien lokasuojia.

Mika
Onko sinulla parempia kuvia SchPzJgdAbt 653:n vaunusta kesältä -44? Omat käsitykseni perustuvat Münchin ja Jentz/Doylen teoksiin sekä mm. AFV Photo Book Vol 13 (Elefant/Ferdinand)-kirjaseen.
Ei ole. Ihan käyttäjän kannalta en näe muuta vaihtoehtoa. Tässä vaiheessa sotaa ei tuotantoa tarvinnut vielä yksinkertaistaa, kuten kävi Jagdpanzer IV lokareiden kanssa myöhemmin.