Pienoismallit.net

Werhmahtin panssarit Suomessa

Elikkä saksalaisten käyttämää vaunukalustoa Suomessa;
Lapissa
Pz 1 Ausf.A
BefelPz. 1 Ausf B
Pz 1 korjaamovaunu
Pz 2 G tai F tai molemmat
Pz 3 B/D
Pz 3 H
Pz 3 J early/inital
Pz 3 N (6kpl ei yhtään kuvaa näkynyt)
Hotskiss 39
Somua 35

Karjalassa
StuG ja StuH 3
StuG 4

Lapissa
Nebelwerfer 42

Noi nyt tuli heti mieleen
Ja BefelPz 3 ilmeisesti Ausf. H ja tietysti Pz 1 B

Pohjois-Norjasta kaivettiin pari vuotta sitten esiin pari Pz 3 Ausf. N vaunua eli mahdollisesti Lapista vetäytyneitä, muistaakseni olivat hyvin varhaista versiota eli tehty H-J alustoille pohjavärinä tumman harmaa
Terve,

Ne Pz II vaunut, joiden kuvia nyt katsoin ja jotka ovat tunnistettavissa, mielummin mallia C.

Jari, palaan asiaan kun ole käynyt vielä omaa arkistoa lävitse. Kuvissa esim. 342:n etukannella on runsaasti teloja, joten se on hyvin piilossa ;). Siitä johtopyörästä en ole vielä kuvaa löytänyt, joten erot ovat minulle vielä auki. Myös SA-kuvissa koko alarunko esim. 342:ssa on vahvassa mudassa ja lumessa.

T. Jake
Viimeksi muokattu 21.1.2016 21:04
Juu taitavat olla myöhäisempää Ausf. C mallia nuo Pz 2 vaunut.

Nuo Pz 3 D/B vaunut oliko nekin varustettu 40 cm teloilla kuten Pz 3 H:t joihin oli alkuperäisiin johtopyöriin lisätty levennysrengas alkuperäisen kapeamman telan korvaamiseksi leveämmällä?

t. Tero
Tero Raitanen kirjoitti:
Pohjois-Norjasta kaivettiin pari vuotta sitten esiin pari Pz 3 Ausf. N vaunua eli mahdollisesti Lapista vetäytyneitä…
Tämä oli uutta, että pohjoisesta saattaa löytyä panssarivaunun jäänteitä. Missä päin tämä löytö on tehty ja onko siellä muitakin paikkoja?
Norjalaisilla on oikein FB:sivu www.facebook.com/PanzerIII .Suomihan osti Norjasta sodan jälkeen varaosia sturmeihin kun norjassa siirrytty modernimpaan kalustoon
Kannattaa tarkistaa varmaan myös takakansi, kun käy läpi Pz Abt 40 vaunujen kuvat. Käsittääkseni komento-D1:n takakannen luukut olivat erilaiset kuin D:ssä, miten lie Sumessa toimineissa D1-B:ssä. Kuuselan kirjan kuvista en noita D1:n piirteitä osannut tunnistaa kun kuvat noilta kohdilta epäselvät. Johtopyörän puolikas sentään näkyy vinosti sivulla 87.
Viimeksi muokattu 22.1.2016 20:26
No, osassa noista D/B vaunuissa oli erilaisia roinalaatikoita takakannella kuten myös ilmeisesti myös Miniartin sarjassa. Eli varmaan ihan hyvän mallin saa aikaiseksi. Tietysti kun tutkimus etenee (jos tämä pieni yksityiskohta muita kuin harvoja Suomalaisia kiinnostaa) niin ehkä saadaan lisäosia kuten TMD on tehnyt B & C malleihin
Tervehdys,

Onko siis niin, että vaunut torninumeroltaan 213,214,341,342,344 ovat mallia B/D1?
Koska vaunu kiinnostaa minuakin, niin haluaisin tietää, miten D:n ja D1:n jousipakat, johtopyörät ja etupanssarin muoto eroavat toisistaan?

t. Jake
--------

Jake,
Jousipakka on helppo korjata. Siitä vain veistellään pois pakan keskellä olevat koristeelliset vahvikeraudat ja muotoillaan panta suorakaiteeksi jos oikein muistan. Johtopyörä on hankala juttu koska sitä ei ole valmiina missään sarjassa mukana -ei edes resiinisarjoissa. Etupanssari on luuloni mukaan sama kuin Panzer III E:ssä mutta en tiedä mistä tämän saisi tarkistettua. Etupanssarin voi kyllä käyttää myös D:stä koska ero on aika pieni.

Panzer Tractsin jossakin opuksessa on hyvät tiedot B/D:stä. Yritän selvittää numeron.

T. Jari
--------

Jake,
Panzer Tracts 3-1 sivu 58 eteenpäin kertoo B/D:n tarinan. D:n runko käy sellaisenaan, samoin jousipakka. Johtopyörä on vaihdettu D1:n johtopyöräksi ja tämän seurauksena takaiskunvaimennin on laskettu alemmaksi. Ilman muutosta iskari ottaisi telaan kiinni. Huomattakoon, että Panzer Tractsin sivulla 58 oleva kuva on monessa teoksessa tunnistettu D1:ksi ja siitä edellisen viestini sekaannus. Kun kuvaa vertaa tarkemmin D1:stä otettuihin kuviin on selvää, että B/D perustuu D:n runkoon. Nyt sitte toivotaan, että Miniart tekee sen johtopyörän oikein.
T. Jari

--------

Terve,

Projekti siis helpottui huomattavasti, vain johtopyörä tekee enää kiusaa. Koska en kuitenkaan ajatellut hommata kyseistä kirjaa ns. yhtä projektia varten, niin olisi edelleen mukava tietää miten nuo johtopyörät eroavat toisistaan. Miniartin luettelossa molemmissa malleissa, sekä D/B että D1 mallissa näyttäisi olevan samanlainen johtopyörä. Näin taisit mainitakin. Onko tulkittavissa niin, että esim. SA-kuvassa 86053 tai 86049 (molemmissa "342") on nyt sitten D1 mallin johtopyörä? Tosin kuvissa johtopyörä on niin lumen, jään ja mudan peitossa, että Miniartin D/B sarjan johtopyörän voisi ajatella kelvata hyvin. Kirjoitan johtopyörästä nyt näin yleistäen, koska minulla ei hajuakaan noista eroista.

t. Jake
Pistän linkit pariin kuvaan ensi viikon alussa. Sillä välin niin googlettamalla esim. Panzerbefehlswagen iii d1 Poland löytynee kuva jossa johtopyörä näkyy selvästi. Spielbergerin Panzer III kirjassa sivulla 70 on useampikin kuva jossa pyörä näkyy.

T.Jari