Pienoismallit.net

Mallien kommenttien poistaminen.

Tomi Mynttinen kirjoitti:
Ei ollenkaan huono idea. Toisaalta siinä tapauksessa keskiarvonkin näyttämisessä pitäisi olla viiden minuutin viive tai muuten se voisi olla yhtä hyvin aina näkyvissä. :)

Toki kertaalleen annettua arviota ei muuteta yhtä herkästi jälkikäteen, mutta periaate tuossa on tosiaan ollut että muiden mielipiteet eivät voisi vaikuttaa omaan arvioon.
Niin, en oikein usko, että kovin moni muuttaa arviota jälkikäteen. Tarkoitus on lähinnä pakottaa katsomaan mallia ja muodostamaan oma mielipide sen sijaan, että laitetaan kolmonen kun kaikki muutkin laittavat. Tämä ei tietenkään estä sitä, että ensin klikataan jotain ja muutetaan sitten keskiarvon mukaiseksi, mutta en tiedä miksi kukaan vaivautuisi ylipäänsä antamaan arvioita jos niitä ei kiinnosta yhtään miettiä…
Ainakin omalta osalta olen huomannut, että jos muiden arviot ovat näkyvissä niin se vaikuttaa myös omaan arvioon ja sitä ei tule mietittyä niin pitkään.

Mitä tuohon popup-ideaan tulee, niin se ei toimine kovin hyvin sen takia, että jos ihmisille näytetään varmistusdialogi, joka on yleensä turha, niin ok-napin painaminen automatisoituu ja nappia ehtii todennäköisesti painaa ennen kuin tajuaa virheensä. Tästäkin on runsaasti omaa kokemusta…
Raimo Leino kirjoitti:
Minä taas olen ollut havitsevinani sellaista, että kun mallin kuviin ei laita tähditysmahdollisuutta, niin silloin myös niitä sanallisia kommentteja tulee vähemmän. Jotenkin outo ilmiö.
Minusta se on ihan odotettavissa. Ensinnäkin jos uusia malleja on tullut useampia niin teen usein niin, että klikkaan jonkin auki ja arvioin sen ja käyn sen jälkeen loput läpi näytä seuraava arvioimaton -napin kautta. Jos tähtiä ei pyydetä, niin malli jää tällä tavalla huomaamatta.
Lisäksi voi käydä niin, että mikäli tähtiä ei pyydetä, en edes katso mallia sen pidempään jos aihe ei erityisesti kiinnosta tai malli ei näytä poikkeukselliselta. Arviota varten kuvat tulee katsottua tarkemmin läpi ja siten tulee myös helpommin kommentoitua.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Henri Haapalainen kirjoitti:
Oisko helpoin "korjaus" tuohon tähtiongelmaan avautuva popup, joka ilmoittaa monta tähteä olet antamassa ja siihen kyllä tai ei -vaihtoehdot?
Teknisestihän tämä on helppoa, ja ratkaisee virheklikkausten ongelman, mutta samalla hankaloittaa turhilla kyselyillä käyttöä silloin kun klikkaus ei ole virheellinen, eli suurinta osaa käyttötapauksista.
Totta, mutta käytettävyyssuunnittelun kannalta valinta, jonka lopputulosta käyttäjä ei voi jälkikäteen korjata, pitäisi vahvistaa. Toinen vaihtoehto on muuttaa tähtiluokituksen antamiseen käytettävää kontrollia kosketusnäytöllä paremmin käytettäväksi mutta se taas vaatii joko mobiilialustan tunnistuksen tai kontrollin muutoksen kaikille käyttäjille.