Pienoismallit.net

Mallien kommenttien poistaminen.

Jermakki kirjoitti:
Vaikuttaisiko tähtikeskiarvon näkeminen ennalta omaan arviointiin?
Riippuu varmaan arvioijasta ja mallista mutta todennäköisesti vaikuttaisi, ainakin jonkin verran. Toisaalta, jos on antamassa poikkeavan määrän tähtiä niin tulisi etukäteen mietittyä että "hetkinen, mitäs nuo muut tässä mallissa näkevät" ja siten mahdollisesti katsottua kuvat vielä kertaalleen.
Itse en tähtiä anna mobiililaitteilla juuri tuon näppihäröongelman vuoksi, mutta kyllä pöytäkoneellakin on jokusen kerran tullut annettua tähdet joita jälkikäteen katuu. Toki ymmärrän myös logiikan siinä miksi annettua arvosanaa ei voi enää muuttaa.
Mukavinta olisi jos tähtiä voisi muuttaa esim. 5 minuutin ajan, niin ohiklikkaukset saisi korjattua. Muuten ei ole ollut tarvetta muuttaa.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Mukavinta olisi jos tähtiä voisi muuttaa esim. 5 minuutin ajan, niin ohiklikkaukset saisi korjattua. Muuten ei ole ollut tarvetta muuttaa.
Ei ollenkaan huono idea. Toisaalta siinä tapauksessa keskiarvonkin näyttämisessä pitäisi olla viiden minuutin viive tai muuten se voisi olla yhtä hyvin aina näkyvissä. :)

Toki kertaalleen annettua arviota ei muuteta yhtä herkästi jälkikäteen, mutta periaate tuossa on tosiaan ollut että muiden mielipiteet eivät voisi vaikuttaa omaan arvioon.

Järkevintä olisi tietysti kehittää arvioiden antamista teknisesti siten, että ohiklikkauksia ei tulisi, mutta tämäkään ei tietysti ole ihan triviaalia.
Jonkka kirjoitti:
Toisaalta, jos on antamassa poikkeavan määrän tähtiä niin tulisi etukäteen mietittyä että "hetkinen, mitäs nuo muut tässä mallissa näkevät" ja siten mahdollisesti katsottua kuvat vielä kertaalleen.
Kommenttien olisi tarkoitus jossain määrin palvella tätä tarkoitusta, mutta eivät tietysti ole kovin toimiva tapa silloin kun kommenteja on vähän tai helppo tapa silloin kun niitä on paljon.

Toteutti tuon arvioinnin miten tahansa, on se joka tapauksessa aina kompromissi. Käytössä oleva toteutustapa on sitten siitä kiinni mitä laaja enemmistö haluaa, mutta nykyinen on osoittautunut olevan melko toimivaksi.
Arto Junno kirjoitti:
Löytyykö kannatusta ajatukselle jossa mallin lisääjä voi halutessaan valita haluaako saada kommentteja mallista vai ei? Eli samalla tavalla kun voi poistaa tähdityksen rasti ruutuun periaatteella.
Haluaisin kuulla keskustelun aloittajalta vielä vastauksen tuohon Markonkin jo esittämään kysymykseen, että miksi tällainen valinta pitäisi olla?
Yksi vaihtoehto tähtien kanssa: Arvosanan muuttaminen ei ole mahdollista, mutta selkeät virhelyönnit voi poistaa. Ainakaan ei sotke toisen keskiarvoa väärillä tähdillä. Ebay esim. antaa tämän mahdollisuuden palautteeseen. Uutta ei voi kirjoittaa.
Oisko helpoin "korjaus" tuohon tähtiongelmaan avautuva popup, joka ilmoittaa monta tähteä olet antamassa ja siihen kyllä tai ei -vaihtoehdot?
Henri Haapalainen kirjoitti:
Oisko helpoin "korjaus" tuohon tähtiongelmaan avautuva popup, joka ilmoittaa monta tähteä olet antamassa ja siihen kyllä tai ei -vaihtoehdot?
Tuo ois mielestäni hyvä idea jos on vaan helposti toteutetavissa.
Henri Haapalainen kirjoitti:
Oisko helpoin "korjaus" tuohon tähtiongelmaan avautuva popup, joka ilmoittaa monta tähteä olet antamassa ja siihen kyllä tai ei -vaihtoehdot?
Teknisestihän tämä on helppoa, ja ratkaisee virheklikkausten ongelman, mutta samalla hankaloittaa turhilla kyselyillä käyttöä silloin kun klikkaus ei ole virheellinen, eli suurinta osaa käyttötapauksista.
Minä taas olen ollut havitsevinani sellaista, että kun mallin kuviin ei laita tähditysmahdollisuutta, niin silloin myös niitä sanallisia kommentteja tulee vähemmän. Jotenkin outo ilmiö. Tarkoitan siis vain noiden omien räpellysteni valokuvia - muiden mallareiden tilanteesta en osaa sanoa mitään. Tai sitten minä taas vaan luulen, "kun olen siinä iässä".
Raimo Leino kirjoitti:
Minä taas olen ollut havitsevinani sellaista, että kun mallin kuviin ei laita tähditysmahdollisuutta, niin silloin myös niitä sanallisia kommentteja tulee vähemmän.
Johtusko siitä että ei ole tarvetta perustella tähdityksiään, aika harvoin tulee itselläkin kommentoitua sellaista mallia joka ei ole arvosteltavissa, ellei se sitten ole jotenkin erityisen puhutteleva (hiano, uniikki tjsp).
Tomille! Mallintekijä ei välttämättä ole halukas ottamaan vastaan liiallisia kehuja kun ne ei auta kehittymään harrastuksessa. Joku saattaa kyllästyä samaan kritiikkiin samasta aiheesta jonka on jo kuullut muutaman kerran aikaisemminkin, mutta kun ne taidot ei vaan ota kehittyäkseen. Tämä täydentäis tuota tähdityksen poisto toimintoa.

Mallikansio on hyödyllinen ilman käyttäjien kommenttejakin kunhan mallintekijä kertoo esittelytekstissä hieman miten on rakentanu sen, jotta muut halukkaat voi hyötyä siitä.