Pienoismallit.net

Soviet G-5 Torpedovene

Miten on tuon Meritin 1/35 G-5 veneen kanssa, josko siitä saisi tehtyä suomalaisen Vihuri, Viima tai V3 veneen. Jos, niin millä muutoksilla? Materiaalia on näköjään hiukan niukasti.
Kyllä tuo olisi kokonaan suora neukkupaatti, SA kuvissa on kolme komentotornista valokuvaa.
En uskoisi suuremmiten muutettu, ehkä aseistus tuo 12,7 neukku kk kohdalla ammustilanne.
Sitten miten ne olisi maalattu,luultavasti peruslaivaston maaleihin,korjauksien yhteydessä.
Tuossa Meritin mallissa on suomalaisia veneitä ajatellen sama "ongelma" kuin Brengunin 1/144 mallissa. Veneistä otettujen harvalukuisten kuvien perusteella ainoastaan V3:ssa oli 2*12,7 aseistus, muissa 1*12,7 kajuutan takaosassa. Ainoa minun tiedossani oleva kuva V3:sta (josta muuten näkyy naamiomaalaustakin…) löytyy uudesta Merisodan pikkujättiläinen - kirjasta.

Eli tuosta jos haluaa tehdä jonkun muun kuin V3:n, niin ainakin etukannen kk-kehto pitää poistaa. Muita suomessa muutettuja kohteita voisi olla antennivarustus ja torpedoihin liittyviä asioita (saksalaiset vs. nl-torpedot).
Ok, sarjassa on vaihtoehtona etuampumon peittäminen mutta aiempaa kevyttä aseistusta ei mukana tule. Saksalaisia torpedoja onneksi löytyy omasta varastosta, jos torpedot pitää vaihtaa.
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Ok, sarjassa on vaihtoehtona etuampumon peittäminen mutta aiempaa kevyttä aseistusta ei mukana tule.
Kiitos, toi on hyvä tietää, en huomannut aikaisemmin tuota sarjasta otetuista rankakuvista. Taitaa olla henkilökohtainen joululahja tällä selvä.
Onko kellään kokemusta Interavian vanhasta 1:72 sarjasta? Voisin hankkia, jos jostakin löytyy (ei vaan tahdo löytyä…)
Hei!

Kiinnostuin otsikosta!

Rakensin 1:350 Vihuri kun tilasin 2 kpl North Star Modelsin G-5 torpedoveneitä tarkoitus rakentaa Vihuri ja Viima.

Viima-luokan veneistä on erityisesti vähän asiakirjatietoja eikä ole paljon käsitellä teknisiä seikkoja. Esim Vihurilla oli jostain syystä vain syvyyspommeilla mitä Viimalla tai V3:lla ei ollut. Ehkä pudottimet olivat peräisin Thornycroft veneiden, voivat olla peräisin 1942 syksyllä poistetuista veneistä. Niin laitoin 1:350 Vihuriin syvyyspommeilla.

Viiman ja Vihurin pääaseistus on 2x 533mm torpedoa, ne olivat Saksasta 1942 ostettua venäläisistä sotasaalismateriaalia. Torpedon tyyppi oli T/38 ja pituus 7200mm.

Vihurin ja Viiman väritys oli vaikea selvittää. esim 1942 Vihurilla oli harmaansävyinen. Maalasin vaaleampaa harmaa. Yritin tehdä sama mitä valokuvassa näytti vaikka on mustavalkoisena. Viiman tunnetussa kuvassa (1943) voisi olla valkoinen tai hyvin vaalea (harmaa). Pidin mahdollisena että on valkoinen, kuten Taisto-luokan veneistä yksi maalattiin valkoiseksi.

Kuitenkin Viimalla ja Vihurilla oli melko varma musta kansi konehuoneen luukun puolivälistä perään asti.

Viimalla oli ollut valkoinen raita vesilinjassa, mutta ei enää myöhemmissä käytä. Vihurin raita oli koko suomalaisajan mustana. Maalasinkin Vihurin vesilinjaa hyvin ohut mustaa raitaa.

Viiman rakentelu jäi kesken kun hukkasin pieniä osia, täytyy tilata lisää North Star Modelsilta=)

Taktinen tunnus… Vihurilla oli ilmisesti koko 1943 aikana ollut musta. Mutta Vihurilla ei ollut tunnusta vuonna 1942 (loka-maraskuu). Mä päätin että Vihurini on juuri tuon 1942 mallinen.

Vuonna 1944 laivuekokoonpanon muutoksen johdosta että numerosarjat muuttuivat 1-alkuisiksi. Sen aikana Vihurin ja Viiman tunnus oli musta.

Suosittelen lämpimästi mallareille, jotka kiinnostaa rakentamaan jotain suomalaista niin 1:35 G-5 torpedovene olisi ERITTÄIN hieno kokoelma!

Toivottavasti on isoa apua. Voisin kertoa lisää jos pystyn. Olen itse tutkinut paljon G-5 luokista ja kiinnostuin rakentamaan Vihuri ja Viima. V3 jostain syystä en kiinnostunut, ehkä ei ehtinyt palvella…

HUOM! Puolalainen Modelarstwo Okretowe lehti numero 21 (2/2009) on piirustukset Vihurista. Minulla ei ole sellainen lehti mutta aion hankkia.
Nyt kun olen kuvia veneestä katsellut niin malli esittää kovinkin myöhäistä venetyyppiä. Suomalaistaminen on siis kuitenkin taas kerran melko työläs jobi. Muutosta tarvitsevat etukansi ja kalotin takaosan kansirakenne. Nämä näin nopeasti, plus pelastusrenkaat tarvitaan kalotin sivuille. Savunkehtittimenputki on myös G-5 XI loppusarjalle ominaisesti oikealla puolelle venettä, kun se alkusarjan veneissä oli vasemmalla. Odottelen lisää kuvamateriaalia ja palaan aiheeseen. Jonnelle kiitos pitkästä tarinasta josta oli paljon apua.
No niin, kävin itsekin tuon hakemassa.

Omat huomiot, liittyen aina luotettavaan Internetin ihmemaailman tietotoimistoon:

Potkuriakselit vaikuttaisivat olevan eri sarjoissa erilaiset. Vaihtoehtona on peräsimien yhteydessä oleva konsoli, johon akseli tukeutuu heti potkurin takaa tai sitten erillinen ripustus. Erään piirustuksen mukaan ainakin VIII – X sarjassa (keskituotantoako tuo nyt olisi?) olisi sarjan kuvaamat erillisillä potkurituillla olevat akselit. Tässä VIII – X sarjassa on vain yksi konekivääri kansitornin takaosassa, joten se täsmäisi valokuviin suomalaisista veneistä.

Viima 222 oli nähtävästi alun perin TKA-64, Vihuri 221 TKA-141 ja V-3 TKA 51?

Harvat SA-kuvat vaikuttaisivat tornirakenteen kyllä olevan samanlaisia, kuin sarjassa. (Kuvanrot 138169 , 138170, 146753) Tornin päällä olevat tuulilasit ovat ”suorakulmaiset” eli tehty neliömäisistä ruuduista. Masto poikkeaa hieman siitä vähästä, mitä kuvista voisi päätellä. Olisiko tuo ollut ihan vain suora tanko?

Jarin mainitsemaa savunkehitinputkea ei näyttäisi suomalaisveneissä (eikä monessa venäläisessäkään) olleen. Sumuhapposäiliöt kuvissa näkyvät, tosin vain yksi?
Tornin takaosan torpedokuilu näyttäisi hieman poikkeavan, äkkiä katsoen haasteeksi voi muodostua, että kuilujen pohjat loppuvat liian aikaisin?

Torpedoista sen verran, että suomalaiset 533 mm. torpedot olivat tosiaan siis alun perin venäläisiä, mutta saksasta hankittua sotasaalista. Näiden osalta selvittelyt ovat kesken, voisiko sarjan esittämiä käyttää. Ainakin detaljeja on aika karusti, oikea torpedo on täynnä kaikenlaista luukkua ja koloa.

Ainakin Viima oli tosiaan lähes valkoinen kesällä 43, numerot mustia. Vihuri tummempi, olisiko ollut jopa laivaharmaa? Yhdessä kuvassa olin havaitsevani tuon valkoisen raidankin vesirajassa kuten Jonne tuossa mainitsikin, alkuperäisten omistajin mukaisesti.

Oma työsuunnitelmani:
- Keulan kk-kuilun täyttö, ja tilalle yksi samanlainen luukku kuin osa C23. Niittauksen fiksaus on haasteellista, muuten pikkujobi.
- Savunkehitinputki jätetään pois, tornin takaosan sumuhapposäiliöista nähtävästi tarvitaan vain yksi
- Torpedokuilun etuosan kalustus (heittimet) ja kannen korjaus, voi olla vähän työlästä
- Uudet tuulilasikehitelmät ja pelastusrenkaat sivulle, piece of cake. Otan noista renkaista silikonimuotit. Valonheitintä ei näy kuvissa, mutta voi olla kannen alla piilossa päiväaikaan.

Yleiskommentit: Koska suomalaisista veneistä on kuitenkin aika vähän relevanttia materiaalia, voinee mennä ”paras perusteltu arvaus” metodilla.

Yleisesti ottaen sarja on (osittain myös esikuvan luonteen vuoksi) kovin yksinkertaistettu, olisin kyllä odottanut edes ohjaamon kalustusta. Sinne kun luukuista sentään jotakin näkyy. Hinta-laatu (tai ehkä määrä) –suhdetta ei voi kyllä pitää kaksisena.

Oliko Jonnella tai Jarilla tuoreita lisätietoja tai tarkennuksia yllä oleviin?

T:Ville H
No eipä juuri suuria löytöjä ole tullut lisää vastaan. V1 veneen takakansi eli torpedotila on syvyyspommi varusteltu ja eroaa torpedoveneen vastaavasta. Sisätilan kamoja tosiaan kaipaa mutta ne tulevat mukana Master Boxin julkaistavaksi ilmoitetutussa 1/35 veneessä. MB itse asiassa on tekemässä kolmea eri venettä. Kaikissa mukana hintaa nostava hyvin varusteltu moottoritila. Oma päätökseni siis on tehdä tuo Meritin G-5 kuten boxista tulee ja odottaa MB:n rakennussarjoja.