Pienoismallit.net

Daco Products Fouga Magister 1/32 markkinatutkimus

www.dacoproducts.com/KDCC3201.php

Cad suunnittelu on tehty, mutta firma epäröi vielä kannattaako hyvin arvokkaiden muottien teettäminen. Haluavat siis tietää, onko riittävästi ostajia.
Kiinnostaa jos hinta järkevä. Suomen tunnukset sais myös mielellään olla.
Tuossa kyselyssä halvin hinta oli jo yli kipurajan eli melkein 60€.
Eikös noita palvellut jo niin monissa maissa, että kyllä joku sen vielä valmistaa.
Ei ihan kannata mennä mukaan vielä, jos se valmistuu niin mikä on loppulinen hinta.
Tulee mieleen se sekablennu ja bolin.
Tässä on kuitenkin kyse pelkästä kyselystä, ei tilauksesta. Sikäli täysin eri tapaus kuin Blennu.
Nouseehan nuo jotku 1/32 sarjat kevyesti yli 100€ jo ihan muutenkin, se että onko se kallis on taas aivan sen mallin haluamisesta kiinni. Joku 125€ ei vielä ole mikään älyttömän kallis. riippuen tietysti mallin laadusta aika pitkälle.
Ihme kun näihin isomman skaalan sarjoihin pitää järjestään työntää kaikkea ylimääräistä. Tässäkin silmään pistää moottorin esiin saaminen, muoviin valettu moottori on kuitenkin suurimmalle osalle mallareista riittämätön ja toisaalta päänvaiva niille, ketkä haluavat "ehjän" rungon koneeseen.

Toisaalta firman tuotoksia kattellessa tämä olisi ihan tervetullut uutuus, mulle liian isoa mittakaavaa tosin. Jos laatu on samaa, mitä esim. 1/144 putet, niin 60€ kyseisestä sarjasta on rajusti alakanttiin, verrattuna esim. muutaman Kiinalaisen puljun 1/32 sarjaan.
Vesa Lähteenmäki kirjoitti:
projekti etenee, kauppoihin tulossa syksyllä
kuvia valurangoista löytyy täältä
forum.largescaleplanes.com…-test-shots-of-dacos-new-fouga-magister/page/2/&tab=comments
Uskomattoman upea! Ei vielä kovin montaa vuotta sitten suunnilleen ainut jotenkin helposti saatavilla ollut Fouga oli Hellerin 1/72 mittakaavan malli! Silloin ei edes uskaltanut toivoa Fougaa mittakaavassa 1/32!
Ja kuten kuvista käy ilmi, sarjassa on mukana molemman tyyppiset siivekkeet. (kapea ja levennetty) Suomalaiseen sopivat mittaritaulut ja takakatteen elektroniikka. Puhumattakaan että mukana myös suomalaiset kansallisuustunnukset.