Pienoismallit.net

onko pienoismallien rakentelu loppumassa?

E-P Sinkkonen kirjoitti:
Tässä keskusteluketjussa oli mielipide, että pitäisi käyttää arvostelussa koko pisteskaalaa.
Se on paitsi mielipide myös arviointiohjeissa annettu sääntö (www.pienoismallit.net/ohjeet/saannot/galleria-malli-arvioiminen/).

Mutta eiköhän sillä ole tarkoitettu arviointia yleensä, ei yhden tietyn mallin arviointia joten sulla on ollut melko poikkeuksellinen Spitfire jos hajonta on ollut noin tehokasta. :) Täytyypä käydä vilkaisemassa miltä tämä erikoisuutesi oikein näyttää.
Itse asiassa Spitin hajontakin mahtuu varsin hyvin "keskiarvo +/- 1" -kaavan rajoihin, että en pidä tuota edes poikkeuksellisena.
Kyllä mun mielestä arvosteluista paistaa selkeästi läpi pärstäkertoimen vaikutus arvosteluihin.

Ohessa pari esimerkkiä joista tuo pärstäkertoimen vaikutus käy enemmän tai vähemmän ilmi. Jokainen tietysti saa arvioida mallit miten haluaa, en sitä kiistä. Mutta kuten jo aiemmin todettua, kuvapankin tilavuus määräytyy noiden tähtien perusteella. Rajoitus koskee myös esimerkiksi referenssikuvia sekä artikkeleihin liitettävien kuvien määrää.
Mielenkiintoisinta näissä arvosteluissa on se, että yhdellä näistä malleista on Nordic Challengessa otettu pronssia ja osalla Highly Commended tai commended tasoa.

Osalla lisäämistäni malleista on jopa suurempaa hajontaa arvostelussa enkä usko näiden johtuvan epäselvistä kuvista…
Meikäläinen ei nykyään enää arvostele malleja. On tullut lyötyä muutama huti. Tabletilla saatikka kännykällä kun yrittää tökkiä tähtiä, niin ohi menee! Niitä tähtien määrää ei muistaakseni pääse korjaamaan jälkikäteen, joten muutama oikeusmurha on päässyt tapahtumaan…
Minusta hajonta näyttää noissa ihan asialliselta siihen nähden, että kuka tahansa voi arvostella. Kahta arvosanaa ylivoimainen enemmistö ja lisäksi toisensa kumoavia hajaääniä ääripäihin.
Jollakin saattaa olla johdonmukaisesti erilainen arvosteluasteikko kuin enemmistöllä ja aina mukaan mahtuu joku kateellisen v…uiluääni, mutta ihmeen vähän niitä on.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Kyllä mun mielestä arvosteluista paistaa selkeästi läpi pärstäkertoimen vaikutus arvosteluihin.
Alla olevassa kuvassa on kaikkien palvelussa 3–3,5 tähteä saaneiden mallien arvioden jakauma, jonka perusteella nuo omat mallisi näyttävät saaneen melko normaalin hajonnan.Toki joukkoon mahtuu aina poikkeuksia, ja kun mallit saavat keskimäärin 36 arviota, niin yksittäisetkin poikkeukset saavat helposti turhan suuren painoarvon. Pitää aina muistaa, että kaikki eivät arvioi malleja samoista lähtökohdista, ja että malleja saavat arvioida niin eilen harrastuksen aloittaneet seitsemänvuotiaat kuin kymmeniä vuosia harrastaneet asiantuntijatkin. Poikkeavat arviot selittyvät huomattavasti useammin arvion antajalla kuin vastaanottajalla.

Noissakin jakaumissa keskiarvosta poikkeavia arvioita on oikeastaan kuitenkin yhtä lailla molempiin suuntiin, joten keskiarvoon ne eivät juuri vaikuta, ja keskiarvohan on tosiaan se millä todellisuudessa pitäisi olla merkitystä.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Alla olevassa kuvassa on kaikkien palvelussa 3–3,5 tähteä saaneiden mallien arvioden jakauma
Edellisen perusteella arvostelu toimii minusta hienosti. Tietysti 1,5 tähteä voi harmittaa kun mallin keskiarvo on 3 tähteä jos asian ottaa henkilökohtaisesti, mutta valittaako sama mallari siitä, että joku antoi 4,5 tähteä?