Pienoismallit.net

Zerojen maalit?

Näitä maalisettejä kun on ilmestynyt lähes joka lähtöön niin onko suomesta saatavilla japsien koneisiin settejä vai pitääkö hankkia erikseen?
GOOGLE näyttäs tommoisen setin, varmaan löytyy muiltakin jos haeskelee, itse ostelen tarvittavia värejä X-määrän koska hinta muodostuu aikaa myöten näin halvemmaksi.
Tamiyan akryyleistä löytyy Japanin laivaston ja armeijan värit. Oranssia (joissakin Zeroissa alapinnan tai jopa koko koneen väri) ei valmiina sävynsä löydy. Mutta vihreät ja harmaat löytyy!
Kiitoksia vastanneille pitää pistää hankintaan.
Zeroista noin yleensä: Nakajiman rakentamissa Zeroissa on Nakajiman maalit ja Mitsubishin rakentamissa on Mitsubishin käyttämät maalit.

Nakajiman sisäosamaali on hyvin lähellä RLM 62 maalia
Nakajiman vaaleanharmaa on kellertävän vihertävänharmaa ja Nakajiman Zerot erottaa helpoiten siitä, että niissä maaliraja kulkeutuu kaarevasti kohti korkeusvakaajia takarungossa. Harmaissa Zeroissa taasen Nakajiman valmistamat koneet ovat selvästi tummemman harmaita, kuin vaaleammat Mitsubishin valmistamat Zerot.

Nakajiman yläpintojen vihreä on ns. IJA-vihreä ollen lähellä RLM 80 väriä ollen eräänlainen oliivin vihreä.

11283 Zerosta Nakajima on rakentanut 6570 ja kaikki vesitasoversiot. Kaksipaikkaiset koulutusversiot on rakentanut Hitachi (272) ja Naval Air Arsenal (236)

Mitsubishin sisäosamaali on hyvin lähellä USA:n interiorgreeniä FS34151
Mitsubishin vaaleanharmaa on näkyvästi vaaleampi ja harmaampi, kuin Nakajiman vastaava.
Mitsubishin vihreä on ns. IJN-vihreä eli merenvihreä,so. siniseen taitettu vihreä.

Moottoripellit on myös hitusen siniseen taitettuja, eli ei aivan mustia molemmilla valmistajilla.

Korroosiomaali tai oikeammin kaiketi sävytetty lakka, taittuu tumman metallisesta vihreästä aina sinisen metalliseen. Valinta on vapaa.

Ja jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia, niin Mitsubishi ja Nakajima on tehnyt ohjaamoihin yleisosia, joita on käytetty kummankin yhtiön rakentamissa koneissa. Mittaritaulu vaikuttaisi olleen Mitsubishin valmistama kaikissa Zeroissa ja näin ollen se tulee Mitsubishi sisäosavihreällä. Nakajima taasen näyttäisi erikoistuneen istuimien valmistamiseen, joten ne kannattaa maalata Nakajiman sisäosavihreällä. Myös muita ohjaamokomponentteja näyttäisi olleen erikoistumisen aiheina.