Pienoismallit.net

Kar-Airin DC-6:sen ja Convair Metropolitanin dekaaleja etsi

Tervehdys kolleegat,

Etsin Arctic decalsin aikanaan valmistamia siirtokuvia Kar-Airin DC-6:seen ja Convair Metropolitaniin. Niitä ei löytynyt Kuivalaisen Martilta eikä miltään netti-saitiltakaan. Tietääkö kukaan, mistä voisin saada ne…ja jos jollain mallarilla on myydä k.o. dekaalit, olisin enemmän kuin kiinnostunut tekemään kaupat.

P.s. Olen paraikaa rakentamassa Kar-Airin viirupyrstöistä DC-8:aa. Malliin on tähän asti löytynyt vain virheitä täynnä olevat siirtokuvat Twosix decalsilta. Olen nyt kuitenkin saanut tiedon valmistajalta, Ray Charlesilta, että hän on valmistamassa uudet, korjatut siirtokuvat, jotka on tarkoitettu käytettäviksi Minicraftin rakennussarjan pohjalta konvertoituun DC-8-50:seen. Dekaalit tulevat myyntiin parin viikon sisällä. Olen todella kiinnostunut näkemään onko esim. ikkunoiden lukumäärä oikea ja cheatline oikean muotoinen.

T. Tally-ho
Ettäkö itseltään Ray Charlesilta? No, leikki sikseen… En osaa sanoa siirtokuvista mitään uutta. Sen sijaan kiinnostaa, mihin mittakaavaan Arctic Decalsin tunnarit olivat? 1/72 vai 1/144:n ? Suomi-koneet ovat aina kiinnostavia, varsinkin Metropolitan noista kahdesta, koska sellainen vieraili säännöllisesti kotikaupunkini kentällä ja pikkupoikina sitä ihailimme kavereiden kanssa. Ja sellainen olisi nyt kai saatavana 1/72 mittakaavaan?
Terve PhantomII, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin Two-six-siirtokuvien valmistajan nimi on Ray Charles. Tiedä sitten, suunnitteleeko edesmennyt blues-laulaja firaabelina pilven reunalta dekaaleja :-)

Mutta leikki sikseen. Kotimaisen Arctic decalsin siirtokuvia löytyy/on löytynyt 1/144 mittakaavassa DC-kutoseen ja kolmoseen. 1/72-mittakaavassa mm. DC-kolmoseen, CV Metropolitaniin, Dragon Rapideen. 1/48:ssa löytyy myös useita eri siirtokuvasettejä eri koneisiin. Ongelmana on se, että osista konetyyppejä painokset alkavat loppua ja uusia ei ole toistaiseksi saatu myyntiin. Convair Metropolitan on saatavissa vacu-mallina Welsh Modelsilta.
Viimeksi muokattu 6.6.2015 10:17
?????
Viimeksi muokattu 1.10.2016 17:15
[Ray:n tekemät uudet Kar-Airin siirtokuvat ovat jo saatavissa]

Kai-Petri,

Kävin katsomassa TwoSixin sivuilta miltä uudet dekaalit näyttävät. Ne ovat aikaisempaa huomattavasti paremmat. Ikkunoita on nyt oikea lukumäärä, nokan musta heijastuksenestodekaali on nyt oikean muotoinen. Moottoreiden kyljissä olevat P&W tarrat ovat nyt arkilla. Cheatline tosin edelleenkin kaartuu rungon peräosassa alas kun sen pitäisi jatkua suorana loppuun asti.

Suurkiitos vinkeistäsi ja nettisivustoista. Jos olisin tiennyt, olisin varmasti valinnut DC-8-50 rakennussarjakseni Authentic Airlinersin kasin. Minulla on nyt kuitenkin pätkittynä Minicraftin -71 sarjan malli. Ongelmana ovat hartsivaletut moottorit, jotka tilasin Contrailsilta. Ne ovat täysin luokattomat. Ray kuitenkin kertoi, että hänelle tulee piakkoin myyntiin uudet hartsivaletut JT3D-3 moottorit, joita tulen sitten mallissani käyttämään.

Mitä Convair Metropolitaniin tulee, niin Authentic Airlinersin resiinimalli näyttää oikein hyvältä. Pitäisi kuitenkin saada ne Kar-Airin dekaalit jostain!

Itse asiassa täytyy myöntää, että en aiemmin ollut edes kuullut Authentic Airlinesista. Kiitos että valistit meikäläistä!

t. Tally-ho
Tally-ho kirjoitti:
Cheatline tosin edelleenkin kaartuu rungon peräosassa alas kun sen pitäisi jatkua suorana loppuun asti.
Siirtokuva kaartuu arkilla alaspäin, mutta mallissa sen pitäisi näyttää suoralta. Tällä tavoin kompesoidaan takarungossa esiintyvää kaarevuutta.

Jos cheatlinen takaosa olisi arkissa suora, näyttäisi se mallissa nousevan ylöspäin.
Juha Stenberg kirjoitti:
Siirtokuva kaartuu arkilla alaspäin, mutta mallissa sen pitäisi näyttää suoralta. Tällä tavoin kompesoidaan takarungossa esiintyvää kaarevuutta.
Kiitos Juha. Tämä kyllä kävi mielessäni. TwoSixin dekaalit ovat vaan yleensä aika jäykkää materiaalia. Toivon, että cheatline tarttuu kaarevalle pinnalle ja pysyy myös siinä..
?????
Viimeksi muokattu 1.10.2016 17:15
?????
Viimeksi muokattu 1.10.2016 17:16
Moi Kusti,

Nuo Brazmodelsin moottorit näyttävät oikein hyviltä. Niinkuin ehdotit, kannattaa vielä odotella ja katsoa miltä ne Rayn kannut näyttää. Mitä Authentic Airlinersin CV Metropolitaneihin ja SAS:in liveryihin tulee, ne näyttävät todella maukkailta. Täytyy varmaan tilata yksi Metropolitan heiltä. Haluaisin ilman muuta saada Kar-Airin dekaalit, mutta minkäs teet! Kävin viime vuonna katsomassa Malagan lentokentän ilmailumuseossa entisöityä Kar-Airin Metropolitania. Kyllä se oli niin tyylikkään näköinen (huolimatta väärän muotoisesta nokkakartiosta :-)

T. Tally-ho