Pienoismallit.net

Detolf-vitriiniin lisätasoja?

Itse laittaisin kyllä tuommoiseen huonekalukäyttöön karkaistua lasia, vaikka kantavuuden puolesta tavallinenkin lasi riittäisi. Kyse lähinnä siitä, että jos syystä tai toisesta lasi hajoaa, menee karkaistu lasi pieniksi murusiksi, kun taas tavallinen lasi tuottaa vaarallisen teräviä säleitä pitkin lattiaa.
Komppaan Samia tossa asiassa aina parempi jos ovat karkaistua lasia.
Ikean hintaan vitriinissä tuskin muutkaan lasit on karkaistuja ;-)
Tietysti jos haluaa tämänkin fataalin tapahtuman estää, leikkauttaa noi lisähyllyt pleksistä, niin ei päädy Ilta-Sanomiin (taikka tilastoihin).
Niin, noissa Ikean vitriineissä lukee vaan epämääräisesti, että 'harvoin menee lasi hajotessan teräviksi kappaleiksi, vaan yleensä pieniksi muruiksi' tms, mikä viittaisi vähän karkaistun lasin suuntaan? Ikealla kun valmistuserät on suuria (eikä Suomen kalliilla hinnoilla tuotettuja), niin voisi olla mahdollista myös karkaistun lasin käyttö? Mutta tiedä näistä.

Noilla karkaistun lasin hinnoilla 3-4 x 15 euroa vaan saa uuden jo vitriinikaapin, että sikäli tuntuisi hullulta maksaa muutamasta pienestä lasilevystä yhtä paljon? Eikä taida olla se pleksikään ihan ilmaista?
DETOLF Vitriinikaappi

Tuotetiedot
Päällys/pohjalevy: lastulevyä, kalvoa
Hyllynkannatin: terästä, epoksi-/polyesterijauhemaalia
Lasilevyt: karkaistua lasia
Biltemassa(kin) myydään akryylipleksiä, joita voi jo ihan kotonakin reformoida. Taitavat vaan olla liian kapeita?
Löytyy Bilteman verkkosivujen mukaan 600 x 400 x 4 mm kappaleitakin, joista voisi sahata pienemmäksi. Hintaa tuommoselle tulisi 10,99 kpl. Elikkä hieman halvempi mutta teettää vähän enempi työtä ja puolikas jää haaskua. Taikka sitten toi kaikista isoin 1200 x 800 x 4 mm, josta saisikin enemmän kuin tarpeeksi 400 x 400 kappaleita, hintaa tulisi 34,90 eli noin puolet halvemmaksi per kappale. Pitäis vaan olla sopiva vehje sahaamiseen suoraan ja tarpeeksi alhaisessa lämpötilassa, ettei sula.
Foul Ole Ron kirjoitti:
Pitäis vaan olla sopiva vehje sahaamiseen suoraan ja tarpeeksi alhaisessa lämpötilassa, ettei sula.
Tein taannoin samasta tavarasta veneeseen tuulilasin ja sahaaminen onnistui sopivalla pistosahanterällä. Jälki oli jopa parempaa kuin vannesahalla. Suoraa saumaa saa sopivilla rajaimilla.