Pienoismallit.net

Maalit / lakat

Oon tässä vasta vajaan vuoden puuhaillu näiden pienoismallien kanssa ja olis pari kysymystä… Vääntäkää rautalangasta =D

Ensinnäkin maaleista. Tällä hetkellä käytän Games Workshopin vesiohenteisia maaleja, kun niitä nyt sattuu nurkissa pyörimään. Meneekö koko homma jo tässä ihan metsään? Niin ja ruiskulla maalaan kämpässä sisällä kun ei erillistä tilaa tuohon tarkoitukseen ole.

Entäs tuo lakka… Lähes kaikki tuntuu käyttävän lattiavahaa tai mitälie nyt olikaan. Minkä merkkistä käytätte, missä vaiheessa, millä levitätte (ruisku, pensseli…) pitääkö ohentaa ja jos pitää niin millä? Entä millaisen maalin se tarvitsee pohjalle, käykö nuo käyttämäni maalit vai sulaako ne alta pois?

Eli siis kertokaa nyt raukalle vaihe vaiheelta miten tuo homma toimii!!

Kiitos jo etukäteen vastauksista!
Lattiavaha on Johnson kiiltovaha. "Kiiltävä suoja muovilattioille". Jenkit käyttää samaa tökottiä nimeltä Future floor polish.Laitetaan ennen siirtokuvia ja sen jälkeen. Vahaa olen nähnyt K-kaupoissa. Paikallisissa Tarjoustaloissa tai Kodin-Anttilassa ei ollut… Vesiohenteinen ja voi käyttää GW:n maalien päälle suoraan. Käytän pensselillä levitettynä sellaisenaan.

Lähdetietoni sanoo, että vedellä laimennettuna (1 osa vahaa ja kolme osaa vettä) sitä voisi käyttää akryylimaalien kuivumisen hidastamiseen.
Kiitos ohjeista! Hyvä kun selvisi tuo nimi.

Just kävin Prismassa eikä siellä ollu muuta ku puolikiiltävää, muistaakseni oli tarkotettu kivelle ja muoville. Käviskö toi suojapinnaks valmiille mallille kun ei halua kiiltoa vai mitä suosittelette?
Moi,
Ite käytän tota Muovi & Kivi-vahaa siirtokuvia ennen. Kyllä se kiiltää. Ihan hyvin on toiminut, ruiskulla levitän hieman vedellä ohentaen. Viimeistelypinnaksi suosittelen satiini- tai mattalakkaa, riippuen mallista. Esim. Humbrolin tai Xtracrylixin lakat käy.
Löytyykö noita lattiavahoja mattana ja kiiltävänä, siis jotain mitä vois käyttää viimeistelypintana?

Ja kiitos avusta!
Löytyy kiiltävää varmastikin, mutta kuten sanoin, tuo puolikiiltävä käy hyvin siirtokuvien alle. Ja viimeistelypintaan kannattaa edelleen käyttää kunnon mallilakkoja, ainakin omasta mielestäni.
Lopulliseksi kiiltäväksi pinnaksi johnsonin vaha käy ihan hyvin, ongelma on pikemminkin siinä ettei mattaa vahaa kai löydy.
Ratkaisu on sekoittaa Tamiyan flat basea (tai vastaavaa) vahaan, mutta täysin mattaa sekoitusta on siveltimellä vaikea saada onnistumaan, helposti vähänkin liian paksut kerrokset menevät valkoiseksi suuren matta-ainepitoisuuden takia. Ruiskulla luulisi onnistuvan paremmin.
HH kirjoitti:
Lattiavaha on Johnson kiiltovaha. "Kiiltävä suoja muovilattioille". Jenkit käyttää samaa tökottiä nimeltä Future floor polish.Laitetaan ennen siirtokuvia ja sen jälkeen. Vahaa olen nähnyt K-kaupoissa.
Kävin etsimässä paikallisesta K-Supermarketista ja löysin tuotteen nimeltä Johnson Pledge kiiltovaha - onko oikeaa ainetta? Näyttää hiukan vaahtoavalta veden ja maidon sekoitukselta - käyttökohteina muovi ja kivi(lattiat).
Kyselin tuossa taannoin noista Johnsonin vahoista maahantuojalta, kurkistapa viestiäni täältä. Kokeilujen perusteella tuo uusi Johnson Pledge on pikemminkin satiininkiiltävä kuin täysin kiiltävä, mutta yhden kokeilun perusteella onnistuin kyllä senkin päälle laittamaan siirtokuvia ilman hopeointia. Sitä vanhaa "aitoa" Johnsonia kannattaa etsiä esim. rautakaupoista (Bauhaus, K-Rauta).
Kokemuksen perusteella vanhaa johnsonia löytyy parhaiten pienistä kaupoista.
Perusmarketit kylillä, minimanit, yms.