Pienoismallit.net

Jalkapallon MM-kisat 2014 Brasiliassa

Raimo, Ymmärän hyvin fiiliksesi, kun olet kannattanut Iso-Britannian & Irlannin joukkueita kauemmin intohimoisemmin kuin minä plus tiedät joukkuehistoriat paljon paremmin. Mutta nyt tuli itsellekin ryde olo, kun Englanti ei saanut edes maalia, saati sitten lohdutusvoittoa. Ainoa lohtu on, että sitten neljän vuoden päästä The Three Lions pelaisi paremmalla onnella ja joukkueella - ja toivon mukaan menestyisikin…
Tämä taitaa tosiaan olla suurta masokismiä, kun jopa vaimokin kysyi, että miksi yhä kannatat Englantia, kun se ei kuitenkaan koskaan pääse kovin pitkälle. Vaimo ei ole yleensä kommentoinut mitään Englanti-kannustuksestani ennen eilistä - taitaa olla paha ennusmerkki…

No, Azzurri putosi odotetusti, mutta aivan käsittämätöntä on nuo Luis Suarezin puremisjutut - mitä se kundi oikein ajattelee, vai ajatteleeko lainkaan…

Los Cafeteros voitti myös odotetusti Blue Samurait, mutta melko suuresti 4-1. Tänään erityisesti kiinnostaa Super Eagles vs La Albiceleste ja Amarillos vs Les Bleus. Eiköhän La Albiceleste vie voiton Messin johdolla ja samalla lohkovoiton. Samoin Les Bleus vie voiton Benzeman johdolla ja lohkovoiton. Mutta, To Piratiko pääsi myös yllättäen jatkopeleihin.
Nyt Canarinha on puolivärierissä, kun Chilen La Roja kaatui saappaat jalassa erittäin viihdyttävässä ja kovassa matsissa vasta rankkarikisan jälkeen. Mielestäni eilinen Canarinha - La Roja ottelu oli koko kisojen paras ja rankin matsi tähän asti. Jatkoaika ja vielä rangaistuspotkukisa päälle, voiko enempää futisviihdettä ja draamaa enää pyytää. Kyllä futiksen MM-kisat päihittää mennen tullen minkä tahansa ns. reality-shown/ohjelman sekä viihteen että draaman osalta.

Los Cafeterosin voitettua Los Charrúas ja päästyä puolivärieriin, Canarinha kohtaa sen. Brassit ja kolumbialaiset taistelevat paikasta välierissä. Huolimatta Los Cafeterosin hyvistä peleistä, uskon, että Canarinha selvittää tiensä välieriiin.

Tänään Oranje taistelee paikasta auringossa.kun se kohtaa Los Manitosin - ottelusta tullee äärimmäisen kova ja toivoisin, että Oranje voittaisi, jotta eurooppalainen joukkue pääsisi puolivärieriin, mutta katsotaan miten käy. Los Ticos pudottanee To Piratikon jatkosta ja etenee puolivärieriin.

Miellyttävää ja viihdyttävää futispeli-iltaa itse kullekin!
Huippumatseja tulee liukuhihnalta. Brasilia-Chile, hollanti-mehiko ja kruununa kreikka - costa-rica, joka umpitylsän ensimmäisen puoliajan jälkeen syttyi liekkeihin. Oli mahtava nähdä kun pelaajat taistelevat loppuun asti, kreikan viimeinen vastahyökkäys oli erittäin kuvaava: ei jaksettu edes juosta kovaa, mutta taisteltiin eteenpäin. Ja vielä rankkari-draamat. Huhhuh.

Tänään onkin sitten luvassa ennakkoon "selvimmät" neljännesvälierät, toki ei pidä mennä asioiden edelle, kuten Chile osoitti.
Joo, Los Ticos - To Piratiko matsi oli huima, samoin kuin Oranje - Los Manitos; melkoista draamaa.

Jalat on aika tönkkönä kun on pelattu 120+ minuuttia ja samalla juostu noin 10km spurttien kera 30+ Celciuksen lämpötilassa, kosteuden ollessa 70% - vaatii tosi kovaa kuntoa jaksaa pelata loppuun saakka nestetankkauksesta huolimatta.

Erityisesti odotan tämän päivän peleiltä Die Mannschaftin vs Les Fennecsin kohtaamista; eikähän Die Mannschaft voita. Toki Les Bleusin ja Super Eaglesin tullee tarjoamaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Joka tapauksessa odotettavissa on futisviihdettä ja -draamaa parhaimmillaan.
Nämä kisat ovat jo nyt täydelliset : Italia ja Kreikka ulkona. Ai autuutta kun Costa Rica lähetti fetanpupertajat kotiin. Kreikan voitto olisi ollut isku vasten jalkapallon kasvoja ja lähellä taas käytiin. Inhottava porukka, tappaa vain peliä ja rikkoo kaikan aikaa. Kun taitoa ja vauhtia ei ole niin keskityspallot ainoa keino. Hollannin jatkopaikka oli huutava vääryys, joka pelissä noin 16 kertaa rankkaria vinkuva klanipää saa puolestani painua niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Onneksi Kolumbia ja Costa Rica ovat jatkossa, toivottavasti Nigeria pudottaa Ranskan.
Juha Tähtinen kirjoitti:
Hollannin jatkopaikka oli huutava vääryys, joka pelissä noin 16 kertaa rankkaria vinkuva klanipää saa puolestani painua niin pitkälle kuin pippuri kasvaa.
Eli jos pelaajaa rapataan boksissa, kuten rapattiin, ei saa vaatia rankkaria. Pelaaja yrittää, liioittelemalla rikkeitä/osumia, saada rankkaria, ei saa tehdä niin. Missä vääryys? Kontaktin liioittelu ei ole rike, filmaaminen on. Rankkari tuli aiheesta, Robbenin jalan päälle astuttiin ja mies kaatui.

Ärsyttää iltapäiväroskien "pelaaja paareilla pois ja kohta sisään=filmaamista kun ei vaihdettu=ei loukkaantunut oikeasti"-jutut. Ei nyt ollut mikään henkilökohtainen hyökkäys. Pelaajat filmaavat, mutta oikeat filmaamiset pyritään kitkemään laputtamalla pois. Ei ole näissä kisoissa ilman kontakteja hypelty.
Tommi M kirjoitti:
Eli jos pelaajaa rapataan boksissa, kuten rapattiin, ei saa vaatia rankkaria. Pelaaja yrittää, liioittelemalla rikkeitä/osumia, saada rankkaria, ei saa tehdä niin. Missä vääryys? Kontaktin liioittelu ei ole rike, filmaaminen on. Rankkari tuli aiheesta, Robbenin jalan päälle astuttiin ja mies kaatui.
Minulle on sinänsä sama onko se rike vai ei. On vain helpompi kunnioittaa pelaajia jotka eivät kaatuile aina kun siitä on heille hyötyä. Kaatukoon jos kaadetaan, muuten on syytä pysyä pystyssä.
Les Bleus vs Super Eagles eka puoliaika oli melko vaisu muutamia maalintekoyrityksiä lukuunottamatta, mutta onneksi tempo nousi toisella puoliajalla; Les Bleus voitti odotetusti. Die Mannschaft vs Les Fennecs taas oli varsinainen jännitysnäytelmä jatkoaika mukaanlukien - lopulta Die Mannschaft vei voiton kotiin. Vastaavia jännitysmatseja seuratessa tarvitsee kohta nitroja…

La Albiceleste kohtaa tänään Natin - veikkaan, että Argentiina voittaa tiukan väännön jälkeen 2-1; Sveitsi taistelee urheasti, mutta jäänee kakkoseksi Messille & Co:lle.

Toisessa päivän ottelussa ja taistelussa puolivälieräpaikasta kohtaavat Les Diables Rouges ja Stars & Stripes. Veikkaan, että Belgian Punaiset Paholaiset pesee USA:n Tähtiliput ja lunastaa paikan puolivärierissä. Toki Stars & Stripes pistää kunnolla kampoihin, mutta taidot eivät aivan riittäne Les Diables Rougesin kaatoon.

Kävi matseissa miten tahansa, luvassa on varmasti mainiota jalkapalloviihdettä koko rahan edestä.

Noista kaatuiluista ja filmaamisista tuli mieleen futiksen vuoden 1982 MM-kisat. Filmaamis- ja kaatuilutrendi futiksessa sai alkunsa 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa ja vuoden 1982 futiksen MM-kisat olivat varsinaiset kaatuilu- ja filmaamiskisat. Tuolloin MM-mestaruuden voittanut Italia kunnostautui erityisesti filmaamisessa ja kaatuiluissa. Katsokaapa Italian pelit ko. MM-skaboista (löytynee nykyisin varmaan yuotubesta), Italian hemmot eivät millään meinaa pysyä pystyssä, vaan kaatuilevat miten sattuu, heti kun vastustajan pelaaja tulee lähelle…Ko. kisojen maalikuningas Paolo Rossi oli myös filmauksen ja kaatuilun kuningas. Futiksen MM-tasolla ei liene ollut ketään muuta Paolo Rossin veroista filmaajaa/katuilijaa - hän ansaitsisi Oscarin suorituksistaan…

Onneksi filmaus- ja kaatuilutrendi on pikkuhiljaa ollut yhä etenevässä määrin loppumassa - toki sitä vieläkin näkee ns. vanhan trendin tavalla ja tyylillä pelaavilla yksilöillä ja joukkueilla. Hollanti valitettavasti edustaa yhä ainakin osittain sitä "vanhaa 80-luvun trendiä", jossa kaadutaan pienestä hipaisusta ja syöksytään maahan filmaten; Hollannin paras pelaaja, huippufutari, Arjen Robbenhan on itse myöntänyt tämän.

Edison Arantes do Nascimento eli Pelé antoi Neymar da Silva Santos Júniorille eli Neymarille vain yhden neuvon näihin futiksen 2014 MM-skaboihin: "Pysy pystyssä!". Mielestäni juuri tässä Pelén neuvossa kiteytyy koko futiksen ydin - pelit pelataan pystyssä pelaamalla eikä kaatuilemalla ja filmaamalla.

Miellyttävää ja viihdyttävää futispeli-iltaa itse kullekin!
Futiksen MM-kisojen puolivälierät alkavat tänään; päivän ensimmäisessä jännitysmatsissa alkaen klo 19:00 kohtaavat kaksi Euroopan suurta jalkapallomaata, Ranska Les Bleus joukkueellaan Saksan Die Mannschaft joukkueen ja päivän toisessa myöhäisessä jännitysmatsissa alkaen klo 23:00 kohtaavat Etelä-Amerikkalaiset jalkapallomaat, Brasilia La Canarinha tai vaan Canarinha joukkueellaan Kolumbian Los Cafeteros joukkueen.

Miten Les Bleus - Die Mannschaft ottelun käy, ei hajuakaan, en lähde edes veikkaamaan, sillä matsista on tulossa äärimmäisen kova, mutta toivoisin Die Mannschaftin voittavan…

Miten taas sitten La Canarinha - Los Cafeteros ottelun käy, veikkaisin tosi kovaa matsia, jonka La Canarinha lopulta voittaa…

Eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jännitystä, viihdettä, draamaa, suurta iloa, kyyneleitä ja tuskaa on luvassa tuutin täydeltä tv:ssä tänään, joten nitrot kannattaa laittaa valmiiksi sohvan viereen…

Miellyttävää, viihdyttävää ja jännittävää jalkapalloiltaa itse kullekin!
^ Niinpä - jos Saksa, Brasilia, Argentiina ja Hollanti menevät jatkoon, niin sittenhän näissä(kään) MM-kisoissa ei ole tapahtunut yhtäkään jättiyllätystä.

Vedän taas piruuttani ylleni Paul Gascoignen pelipaidan ja rupean odottamaan Costa Rican maailmanmestaruutta - siitäkin huolimatta, että diggaan enemmän Pauligin Juhla Mokkaa - mutta sisulla, irvistellen ja vedet silmistä valuen Costa Ricakin menettelee.
;-)
Viimeksi muokattu 4.7.2014 13:20