Pienoismallit.net

Vaijerit

Petri on asian ytimessä. Kannattaa vilkuilla ympärilleen, koluta nurkkia ja vierailla oudoissa eri alojen kaupoissa. Mitä pienempi pulju ja vanhempi omistaja, sen parempi koska valikoimassa voi olla todellisia löytöjä. Tarvikemarkkinoilla on toki valinnan varaa, mutta jos haluaa kehitää luovuutta ja mielikuvitusta niin parempi pitää silmät auki (ja säästyyhän siinä jokunen eurokin samalla).
Petri Lyy kirjoitti:
Mä nyt en viittis mennä kauhean syvälle näihin netissä myytäviin vaijereihin (jotka on loistavia eikä RB edes välttämättä ole paras tai ainakaan ainoa puolalainen valmistaja), koska kyselijä on kuitenkin melko nuori ja olisi kiva nähdä se ensimmäinen valmis mallikin joskus täällä. Saman kaverin kanssa vaihdettu tietoutta mm. telaketjuista ja liimoista, ja ihan kaikkea ei nyt ehkä yhdellä kerralla kannata lastata nuorille harteille ja iskän lompakolle. :D Heti autokoulun jälkeen en lähtisi Ferrari-kauppaan kun Fiatillakin pääsee hyvin eteenpäin ;) Edellä on ihan hyviä ja toimivia vinkkejä korvikkeista. Isoisän kirjoituskonetta en kuitenlaan alkaisi purkamaan. :D
Malli valmistuu tuota pikaa! Tykkitornia juuri valmistelen. Tähän malliin käytän vielä muoviset, mutta seuraaviin harkitsen näitä vinkkejä mitä täältä tuli. Jostain luin, että nailonlangasta saisi hyvät vaijerit kunhan käsittelee ensin mehiläisvahalla. Ja kyllä se oma lompakkokin kevennyt on ihan reippaasti. :D
Kiitos muuten kaikille vinkeistä!
Jos sarjan omia vaihereita haluaa taivutella niin huljuttaa eka ihan kuuman vesihana alla taivutettavaa kohtaa ja varovasti sormilla taivuttaa. Hiustenkuivaaja on toinen keino lämmittää muovia, mut sen kans kannattaa olla varovaisempi. Riippuu ihan tyystin muovin laadusta ja paksuudesta kuinka nopeesti taipuu vai katkeaako suorilta jos yrittää. Yrityksen ja erehdyksen kautta eteenpäin.:)
Joo noita taivuttelujuttuja kokeilin, mutta meni kyllä ihan palasiksi vaijerit. Onneksi sain korjattua. Pitää olla paljon varovaisempi seuraavalla kerralla kun taivuttelen.