Pienoismallit.net

Vaijerit

Moi! Kysyisin pikaisesti tähän väliin noista panssarivaunujen kannelle tulevista vaijereista. Rakennussarjojen mukana tulevat muoviset ovat viivasuorat ja luonnottomat. Miten näitä voisi mahdollisesti modifioida vai pitäisikö tehdä jostain eri materiaalista?
T. Aarne
Noihin minä itse vääntelen semmoisia luonnollisen näköisiä mutkia. Mutta ne katkeaa aika helposti eli niitä pitäisi vääntää aina parin millin pätkä kerrallaan kaikki sormet toisissaan kiinni.
0.23 mm juotostinalanka on hyvää ainetta tehdä uudet vaijerit. Leikkaa 8-12 kpl langanpätkiä ja kiertää ne vaijeriksi. Taipuu paremmin, kun kuparilanka. Samoin maalaaminen on helpompaa. Tällä metodilla toteutin vaijerit Tamiyan Chally 2. Iso T voisi jättää lankavaijerit pois, kun eivät ole ihan tätä aikaa.
Viimeksi muokattu 28.5.2014 20:48
Moi,
Joskus aikoinaan sai hyvää vaijeria erilaisista kirjoituskoneista. Kirjoituskoneet olivat vähän kuin tietokoneet, mutta niissä ei ollut näyttöä muuta kuin se paperi ja muistikin oli rajallista liittyen vain väärinkirjoitettujen sanojen korjaukseen. Noita vaijereita oli eri paksuisia ja niitä saattoi käyttää useissa malleissa. Mikan konsti on ok. Samoin kuparilankaa voi käyttää, mutta se pitää tietenkin värjätä. SKP tekee kuparilangasta tehtyjä vaijereita moniin vaunuihin. Nekin pitää värjätä. Saa Combatilta ja varmaan myös M. Kuivalaiselta. Jos löytyy romuja kirjoituskoneita, niin kannattaa kurkistaa kopan alle!
t. Jake
Viimeksi muokattu 28.5.2014 20:38
Olisiko tämän linkin vaijerit sopivia tankkimalleihin?
www.rbmodel.com/index.php?action=products&group=084
Kirjoituskonetta helpommin löytyy erilaista sähköpiuhaa. Kuorit vai kuparit esille, ja jos on liian ohutta, näppärä kaveri purkaa ja punoo paksummaksi. Tarjoustalossa myytiin joku vuosi sitten valmiiksipunottua metallinväristä minivaijeria, en tiedä mihin tarkoitettu, mutta euron telineessä sitä oli. Eurolla sai lajitelman eripaksuisia vaijereita. Kalastustarvikeliikkeet kannattaa tsekata myös, tapsit ovat usein punottuja ja muuntuvat myös helposti pienoismallivaijereiksi. Jotkut mallivalmistajat pakkaavat mukaan tavallista paksua puuvillalankaa, kalastajanlankaa, jonka voi helposti maalata vaijerin näköiseksi. Tämä nyt on ehkä huonoin vaihtoehto, mutta kaikkea kannattaa kokeilla.
Käyttökelpoista vaijeria, ainakin paksumpia, voi löytyä myös korumateriaalikauppialta, esim www.villihelmi.fi/shop/tuotteet/Langat-nauhat-metallit-koruvaijeri-ja-siima

Nimim. emännän mukana paikalla käynyt
Mm. Eureka XXL tekee yksilöityihin vaunuihin vetovaijereita vetokoukkuineen.
Juha K kirjoitti:
Olisiko tämän linkin vaijerit sopivia tankkimalleihin?
www.rbmodel.com/index.php?action=products&group=084
On tehty just siihen. Teräs taipuu heikosti tiukkaan paikkaan, mutta valmiiksi oikein väristä.
Mä nyt en viittis mennä kauhean syvälle näihin netissä myytäviin vaijereihin (jotka on loistavia eikä RB edes välttämättä ole paras tai ainakaan ainoa puolalainen valmistaja), koska kyselijä on kuitenkin melko nuori ja olisi kiva nähdä se ensimmäinen valmis mallikin joskus täällä. Saman kaverin kanssa vaihdettu tietoutta mm. telaketjuista ja liimoista, ja ihan kaikkea ei nyt ehkä yhdellä kerralla kannata lastata nuorille harteille ja iskän lompakolle. :D Heti autokoulun jälkeen en lähtisi Ferrari-kauppaan kun Fiatillakin pääsee hyvin eteenpäin ;) Edellä on ihan hyviä ja toimivia vinkkejä korvikkeista. Isoisän kirjoituskonetta en kuitenlaan alkaisi purkamaan. :D