Pienoismallit.net

Eduard 1/48 Bf-109G-6 tuunausketju

Jotenkin taas tuntuu, että mopo (lue Mersu) karkaa taas käsistä. Tämä ketju on parhaimmillaan erinomainen referenssi kun rakentaa Mersua, mutta pahimmillaan melkoinen "hiekkalaatikko"…
Mielestäni Eduardin malli näyttää boksissa todella upealta ja uskoisin että on kohtuullisen hyvin kokoonmeneväkin. Käsittääkseni on kohtuullisen yhdentekevää nuo heitot mitoissa yms. Tärkeintä kai itse kullekin olisi rakentaa niitä malleja ja valita rakentelukohteensa sellaisesta tuotoksesta joka itseään miellyttää.
On toisarvoista miten mahdollisiin mittavirheisiin on ajauduttu jos edes on ajauduttu… Joskus tuntuu, että täällä PM Netissä brassaileminen ja väitteleminen/nillittäminen on arvon kollegoille tärkeämpää kuin mallien rakentelu.
Toivoisin, että keskityttäisiin mallailuun ja harrastuksen eteenpäin viemiseen mielummin kuin mittayksiköiden muutoksista aiheutuvien mittavirheiden nillittämiseen. Itselleni riittää jos malli miellyttää omaa silmää ja näyttää edes jonkin verran esikuvaltaan. Samoin tunnen maalauskaavioista ja värisävyistä…
Keskittykäämme enemmän harrastusta eteenpäin vieviin asioihin kuin tyhjänpäiväisyyksisistä valittamiseen!
Petri (tällä hetkellä sijaintipaikkana Vaclav Havelin lentokenttä)
Niin, Mersun legendaariset lapasestakarkailutaipumukset eivät näemmä ole yhtään heikentyneet vuosikymmenien tai rakennusmateriaalin vaihtumisen myötä. Eiköhän palata metakeskustelusta keskusteluun. Keskustelua ihmisten suhtautumisesta rakennussarjojen virheisiin yms saa toki käydä, mutta omassa ketjussaan ja mielellään vähän matalammilla kierroksilla.
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jfGm9loEqTw&app=desktop

Jospa tämä hieman lohduttaa =)
Viimeksi muokattu 29.5.2014 16:02 +
<edit> Jari ehti ensin
Viimeksi muokattu 29.5.2014 16:33
Skippaan Eduardin tekeleen ja jään odottamaan Zvezdan tänään ilmoittamaa G-6 sarjaa :-)
Kun lueskelin ketjua niin heräsi kysymys: mistä oikein on kysymys? Miksi yleisesti edes oletettiin, että Eduardin sarja olisi se ainoa ja oikea Mersu-sarja ja tulisi vihdoin vapahtamaan Mersu-kärvistelijät tuskastaan?

Maailman sivu ovat eri pienoismallivalmistajat, vuodesta toiseen, lykänneet Mersu-malleja markkinoille: joissakin kärkiväli oikea, toisissa nokan muoto "parempi" ja joissakin rungon pituus lähes oikea.

Muistelkaamme taannoista Lancaster-keskustelua, jossa loppujen viimeksi todettiin jopa uudessa Airfixin mallissa puutteita! Minusta kaikki - ainakin lähivuosikymmeninä - tuotetut Lancaster- ja lähes kaikki Mersu-mallit näyttävät riittävästi esikuviltaan, ainakin muovimallin aikaansaamiseksi?

Ikuinen täydellisen mallin metsästys jatkukoon…
Lainaus:
Kun lueskelin ketjua niin heräsi kysymys: mistä oikein on kysymys? Miksi yleisesti edes oletettiin, että Eduardin sarja olisi se ainoa ja oikea Mersu-sarja ja tulisi vihdoin vapahtamaan Mersu-kärvistelijät tuskastaan?
Eduardin Spitfire-sarjat ovat hyviä -> olisi hyvin luullut voivan olettaa että pystyisivät tekemään vähintään saman tasoisen sarjan Mersustakin?
Vaikka valmistajien suunnalta tulevaan uuden tuotteensa hypettämiseen tuleekin alalla kuin alalla suhtautua tietyllä varauksella, niin tässä tapauksessa tulevan sarjansa mainostaminen ultimaattiseksi esitykseksi aiheesta ei ainakaan vähennä sarjan noloutta.

Hmmm, itse koen sijoittuvani jonnekin about keskipaikkeille näiden kahden ääripään väliin:
a) Ne joiden mielestä Eduardin sarja vaikuttaa "ihan OK:lta", "tarpeeksi hyvältä", ja että nillittäjien pitäisi keskittyä enemmän rakentamiseen.
b) Gastonmartyt sun muut marttyyrimallarit (joista ensin mainittu tosin on postannut kuvia keskeneräisistä malleistaan; yhdestäkään valmiista mallistaan en ole kuvia nähnyt…), jotka etsivät hamaan tuomiopäivään saakka sitä täydellistä mallisarjaa.

Mittojen suhteen olen ehkä enemmän "milli sinne, milli tänne" -ihminen kuin niiden millien kymmenesosista nipottaja. Kunhan mittasuhteet ovat hyvät ja mitat pääosin oikein, niin OK. Mutta Eduardin rungon ja siipien kanssa pakostikin herää ihmetys, että miten modernin sarjan suunnittelun kanssa voi käydä näin? (tuossa artikkeli mistä nuo kuvat)
Okei, ylimääräisten millien pois leikkaaminen ei vaikuttaisi olevan mikään ylivertainen urakka, jos nuo rassaavat. Mutta silti tuo on erittäin harmillista, etenkin kun Eduardin nykysarjat ovat yleensä ymmärtääkseni olleet vähintään kohtuuhyvin mitoissaan, ja kun mukana on vielä oleellisimmat etsit plus kuomumaskit, ei ole kovin paljoa tarvinnut lisätä tai rassata.
Hasegawaan uusi ohjaamo & ym. detaljointia ja niittausten teko vs. Eduardin sarjaan rungon & siipien lyhentäminen, pakoputkien ja niiden aukkojen muokkaus, sekä päätelineiden kulman muokkaus. Saas nähdä kumpi on se mieluisampi urakka. Hasegawa on rakennettu ja koettu - Eduard tulossa postissa lähitulevaisuudessa. Taidan ottaa työn alle aika pikaisesti jahka tulee perille.

No, jos ei muuta niin ei se sentään mikään Starfix ole… ;)
Viimeksi muokattu 2.6.2014 21:23 +
  • Blogi-linkki korjattu toimivaksi - artikkelin nimi oli muutettu Eetu Tahvonen
Eetu puki omat ajatukseni hienosti sanoiksi :) Samoilla linjoilla mutta jään odottelemaan Eduardin G-10:ä josko sellainen tulisi joskus…
Moi,

Mielenkiintoinen CRM Buyer columnist Chris Bucholtzin kirjoitus asian tiimoilta: Poor Mistake Management: 3 Model Lessons www.crmbuyer.com/story/Poor-Mistake-Management-3-Model-Lessons-80524.html

Veli-Pekka edellä toi tiedoksemme, että Zvezda aikoo julkaista 1/48 109G-6 rakennussarjan. Ilmeisesti Zvezda aikoo nokittaa Eduardin…kts. linkistä kohta Zvezda 109G-6 May 30 2014 at 11:04 AM; ko. thread taitaa olla kakkossivulla www.clubhyper.com/forums/forum.htm

Parhain terveisin, AJ

PS Jari B, kiitos erinomaisesta humoristisesta linkista, sai nauraa oikein kunnolla…
AJ kirjoitti:
Veli-Pekka edellä toi tiedoksemme, että Zvezda aikoo julkaista 1/48 109G-6 rakennussarjan. Ilmeisesti Zvezda aikoo nokittaa Eduardin…kts. linkistä kohta Zvezda 109G-6 May 30 2014 at 11:04 AM; ko. thread taitaa olla kakkossivulla www.clubhyper.com/forums/forum.htm
Saa toki linkittää suoraan ketjuunkin. Ei kestä kauaa kun putoaa foorumilla sivulle n.
Kyseessä varmaankin tämä? --Linkki--
Nyt on Zvezdalla erinomainen tilaisuus kerätä roppakaupalla irtopisteitä asiakaskuntaansa kuuntelemalla ja vastaanottamalla palautetta ja ehdotuksia tekeillä olevan sarjan suhteen. Tuntuvat tiedostavankin sen täysin. Oikein, sanon ma. :D
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Voi elämän kevät tuota Hyperscalen foorumialustaa… Joka viestin saa erikseen klikata auki. Ei kyllä tämän vuosituhannen tekniikkaa. No me gusta.
Viimeksi muokattu 1.6.2014 19:19