Pienoismallit.net

Eduard 1/48 Bf-109G-6 tuunausketju

Se, miltä jokin asia näyttää, ei ole mikään argumentti, jos väitellään mittatarkkuudesta.

Eduard on voinut löytää jotain, josta me emme tiedä emmekä pidä. Kannattaa muistaa, että mikä tahansa mahdollinen asia, oli se kuinka epätodennäköistä tahansa, on silti mahdollista.

Mielestäni asian pihvi ei ole suinkaan siinä, onko Eduard onnistunut tai epäonnistunut rakennusasarjan kanssa, vaan siinä, millä tavalla harrastajat yrittävät rakennussarjaa arvioida. Jos lähtötiedot ovat epäselvät ja/tai kyseenalaiset, niin lopputulos, oli se mikä tahansa, ei voi olla kovin tarkka.

Se, mikä minua eniten näissä keskusteluissa ärsyttää on se, että fiilispohjainen mutu tms. "tieto" yritetään väkisin vängätä faktaksi, koska se sopii omaan käsitykseen totuudesta. Käytös on toki inhimillistä, muttei kovin älykästä.

Ja jos ZORK- planeetalta on löytynyt Me109 G-6, jota on käytetty lähteenä, se ei tee siitä yhtään vähemmän luotettavaa lähdettä, vaikka se ei omaan maailmankuvaan ehkä sovikaan.
Pakoputkiin ja nokan alapelteihin voi kaikki valmistajat tehdä hyvin kaupaksi käyvät AM-palikat, pienet virheet menevät mielestäni virhemarginaaliin. Kyllähän eduardilla on pakko olla mittafaktaa juuri tuollaisesta koneesta, jossa on laajempi takarunko. Miksi pienoismallifima käyttäisi valtavat resurssit markkinoiden ykkösmallin tekoon, johon jätettäisiin tahallaan/vahingossa silminnähtävä muotovirhe?
Marko,enköhän minäkin tiedä tieteellisen argumentoinnin eron mutuun.Kysymyksessä on nyt vain mielestäni yritys selitellä epäonnistunutta lopputulosta vetoamalla viimeisimpään mittaus- ja tutkimustekniikkaan.Virheitä sattuu.Kuka niitä tuollaisen ennakkoliputuksen jälkeen haluaa tunnustaa?
Kaikki faktat eivät ole faktoja,vaikka kaupalliset intressit omaavat tahot niin sanovatkin.Mielestäni yleisöä ei kannata aliarvioida.Ja se nyt on selvää,ettei mitään laajemmalla takarungolla valmistettua mersua olekaan
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Kun sarja on nyt julkaistu niin voitaisiin ottaa tässä ketjussa esille miten vielä mallia voisi parantaa.
Ketjua seuranneena voisi todeta että lienee parasta jättää koko malli ostamatta : )
Petri Manninen kirjoitti:
Ketjua seuranneena voisi todeta että lienee parasta jättää koko malli ostamatta : )
Aina on niitäkin mallareita jotka ostaa mallin vaikka se olisi kuinka surkea. Se on vaan kysynnän ja tarjonnan laki. Tietysti nyt kapitalistisesti ajateltuna Eduard tahkoaisi suuremmat voitot tuotteesta jos se olisi ollut kunnollinen. Ja jos malli tuntuu, että se ei myy niin se laitetaan alennukseen joka paikassa ja silloin viimeistään Sulo Vilenit ostaa sen.

Ja vielä JK: Vaikka Unimodelin 1/48 Mersu ei ole mikään perfektionistin tuote niin silti sitäkin joku ostaa aika ajoin ja rakentaa.
Tieteellä ja tällä keskustelulla on kyllä hyvin vähän yhtymäkohtia, mutta onhan tällä kuitenkin viihteellinen arvo ja sekin on suuri arvo, jota ei pidä vähätellä :D

Eduardin kannalta lienee ihan sama, miksi rakennussarjan ostaa: rakennettavaksi vai haukuttavaksi :)
Marko Teerioja kirjoitti:
Eduardin kannalta lienee ihan sama, miksi rakennussarjan ostaa: rakennettavaksi vai haukuttavaksi :)
Esim. Kuivalaiselta tätä epäkelpoa muovikasaa ei tällä hetkellä saa edes haukuttavaksi - "tuote tilapäisesti loppu - toimitusaika 14-28 päivää"

Onhan siinä laatikossa kyllä kaunis kansikuva, mutta ainakaan minä en tätä mallisarjaa rupea hankkimaan pelkästään tuon pahviin painetun hienon kuvan takia hintaan 30 €.

On tämä kyllä hupaisa tapaus - varsinkin kun ottaa huomioon sen valtaisan ennakkohypetyksen.
Marko Teerioja kirjoitti:
mutta onhan tällä kuitenkin viihteellinen arvo ja sekin on suuri arvo, jota ei pidä vähätellä :D
My point exactly :-D
Hommasin tämän mallin ennen kaikkea paskaryöppyä. Paskaryöppyä eripuolilta lueskeltuani päätin maailmalle kettuillakseni ennakkotilata Kuivalaiselta mallin Royal Class-paketoinnin :)

Perus-Profipackin myin mallarikaverilleni.

Mulle tällaisena satunnaisena LeKo-mallarina riittää että "musta se näyttää Mersulta" :)
Turha jännitys pois ja Revellin piikkiliima töihin.

Onneksi täällä ei huudella Formula1-mallien mitta- ja yksityiskohtavirheistä. Niissä vasta sanomista onkin… hyssst.
m t järvinen kirjoitti:
Kävin tuossa Hyperscalen sivuilla katsomassa valmiin mallin ja valitettavasti se on muodoiltaan susi..Nokka ja runko osiltaan on aivan liian paksu.Iso ohilyönti Eduardilta,useimmissa työpaikoissa tuosta seuraisi fudut.Käsittämätöntä.
Mikko
Mistä nuo kuvat löytyy? En löytänyt vaikka kuinka koitin ettiä. Ei se sitten tuo Brett Greenkään kaikkea tiedä :) Highly recommended sen mielestä. :) Nythän tuo malli vasta alkaa kiinnostaa ostaa kaiken tään vauhkoamisen jälkeen. :)