Pienoismallit.net

Eduard 1/48 Bf-109G-6 tuunausketju

Palkkiristit siivissä ylimaalattu just niinkun kuvassa on sillä kone on alkuperäisväreissä rungon kylkiä lukuunottamatta jotka on maalattu Suomessa, siis rungon balkenkreutz ja hakenkreuts sivuperäsimestä. Leijonan päästä on tuosta kuvasta vaikea päästä selvyyteen ja teet antennin tuonmittaiseksi kuin on kuvassa. Hasegawan antenni ei välttämättä vastaa tuota, siis ei kumpikaan sarjan antenneista.
Ja koneet olivat tosiaan juuri noin sottaisia, ei kuvaa ole retusoitu.
Jukka T kirjoitti:
Siivekkeillä konetta kallistetaan / kierretään pituusakselissa, tällöin kone käsittääkseni haluaisi lähteä myös kaartamaan, mutta tämä voidaan estää kääntämällä sivuvakainta vastakkaiseen suuntaan.
Harvemmin sitä sivuvakainta mihinkään käännetään, tuppaa olemaan kiinteä lähes kaikissa lentokoneissa. Suuntaohjaus tapahtuu suuntaperäsimellä. Pyrstön ohjainpinnat koostuvat yleensä kahdesta osasta: vakain ja peräsin. Peräsin on se joka liikkuu ohjaimia liikutettaessa. Korkeusvakain voi olla säädettävä joko maassa, tai lennossa (korkeusperäsintrimmi). Koneessa voi olla myös ns. pendelinkorkeusperäsin, jolloin erillistä vakainta ei ole, vaan koko pinta liikkuu ohjainpintana.

Jos lentokoneen ohjaus kiinnostaa kannattaa lukea esim. tämä: www.ilmailuliitto.fi…stomers/ilmailuliitto/files/moottorilento/lentajankasikirja/osa_03.pdf