Pienoismallit.net

MasterClubin T-55 metallitela-arvostelu Armoramalla

Eivät vain vaikuta…
Nyt Jaakko loppuu tuo esailu ja faktat pöytään.
Tuohon hintaa pitääkin olla paremmat, kun Fruikkarit ;) Veikkaan Jaakon lauseen olevan: Eivät vaan vaikuta, vaan ovat paremmat?
Viimeksi muokattu 13.5.2014 00:29
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Eivät vain vaikuta…
Vaikkuinen kielikorvani sanoo, että virke voisi jatkua "…, vaan myös sitä ovat.".

Vain kirjaimen vaihdolla asia muuttuisi: "Eivät vaan vaikuta, sillä virheitä löytyy…".

Ilman mitään "esailemista", ymmärsin Jaakon viestin ilman mitään lisäselittelytarvettakin. Tarkkuutta ja pientä arvailua vaatii, mutta siltikin.
Viimeksi muokattu 13.5.2014 09:32 +
Äidinkielen tunneilla käynnit eivät menneet siis hukkaan ainakaan Jukalla.

Nuo telat nimitäin ovat huomattavasti paljon paremmat kuin Friulin. Telakengistä tosiaan löytyy nuo valutekniset merkinnät, Friuleista poiketen nuo saa ihan oikeasti kasattua vasemmalle ja oikealle erikseen eikä tarvita toista pussia toisen kätisiä teloja. Ainoastaan tiikerin (I ja II) teloista muuten olen tämän kätisyyden friuleista löytänyt…

Tämän mallisissa teloissa (metallinen kenkä, resiiniset tapit) erot löytyvät noista resiinisten tappien päistä. Näissä teloissa toisessa pussissa olevissa tapeissa on pyöreähkö pää ja toiset tapit ovat suorat.

Parit tämän tyylin telat olen kasannut, eikä työmäärässä oikeastaan ole Friuleihin juurikaan eroa. Toiset kasaamani Masterclubin telat löytyvät IS-2 vaunusta. Siinä puolestaan toisista tapeista löytyi se sokka tapin päästä.

Rakenteelisen kestävyyden suhteen telat ovat riittävät. Friulit tietysti vievät kirkkaasti voiton, mutta Masterclubin telat ovat riittävän kestävät pigmenttien ja lyijykynällä hankaamiseen.

Ainoa ongelma näissä tietenkin on saatavuus joka toivon mukaan paranee.
Saatavuudesta sen verran, että ovat seurantakoodin mukaan tulossa Venäjältä "kovaa vauhtia" Suomeen. Siis Combatille. Saas nähdä kauanko posti tällä kertaa sieltä kestää tänne.
Hep, tuohon kätisyyteen, löytyy muitakin kuin tikrun. JSU/JS myöhäisemmän mallin telat näkyi olevan myös vas/oik.
Ja Steyr RSO:hon on myös oikean- ja vasemmanpuoleiset telat.
www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/friulmodel/atl-29.html
Löytyyhän noista ja friulit ovat edelleen mulla "hyväksyttävien toimittajien listalla"

Ja erittäin hyvä, että telamarkkinoille tulee muitakin valmistajia kuin suurimmat (model kasten, friul…). Tämä saa aikaan sen, että friul ei voi maata laakereillaan luottaen omaan asemaansa vaan joutuukin nyt tekemään kehitystyötä aktiivisemmin. Tämä näkyy jo nyt mm. Ollin linkittämissä RSO:n teloissa joissaa siis revisioinnin jälkeen on tuo kätisyyskin jo kunnossa.