Pienoismallit.net

Kynäruisku

Ville Lipponen kirjoitti:
Entä voinko käyttää tavallisia automaaleja pienoismalliautojen maalaamiseen kynäruiksulla, esimerkiksi metallinhohtomaaleissa, tukkiiko alumiinihileet helposti kynäruiskun suuttimen? Luultavasti täytyy ohentaa enemmän kuin perinteiseen ruiskuun, vai minkälaisia maaleja porukka näissä on käyttänyt.
Moi Ville!
Olen käyttänyt Tamiyan akryyli- ja lakkamaaleja automallien maalaukseen. Kun korin pohjustaa Tamiyan (tai Mastonin) pohjamaaliponnesuihkeella ja ohentaa maalit Tamiyan ohentimilla, säilyy muovi maalin alla.
Näiden maalien metallihiukkaset ovat sopivia kynäruiskulla maalamiseen.
Käsittääkseni myös Bilteman oikeiden autojen paikkamaaleja voi ruiskuttaa kynäruiskulla, kunhan ensin suihkii maalin johonkin astiaan. Niissä tosin on usein asetonia, joka voi mennä pohjamaalin läpi ja alkaa liuottaa muovia.

Mr. Paint ja Zero Paints ovat myös automallarien suosiossa, monien muiden lisäksi, mutta itse en ole kokeillut.
Riippuu vähän maalista ja ruiskun suuttimesta. Pienihileiset metskut tulee .3 suuttimestakin, isompikiteiset vaatii .5 tai isomman. Itse käytän pintaväreihin zeron ja gravityn mallikäyttöön myytäviä oikeita automaaleja sekä ihan oikeita automaaleja. Pintalakkaukset teen autokäyttöön tehdyllä profitin 2-k lakalla, ohentaen käyttöohjeen mukaan, max 10%. Nämä pintamaalaukset kaikki .5 suuttimella.
Pohjamaalina käytän ultimaten akryylipohjamaalia, on kestänyt kaikki nämä automaalit päivän kuivumisen (joskus hätäsenä vähemmänkin) jälkeen.
Viimeksi muokattu 14.2.2020 18:34