Pienoismallit.net

Kynäruisku

Millaisia ajatuksia tällaisesta ruiskusta ja kompurasta? Yhteishinnaksi muodostuisi n. 135€.
Omasta mielestäni tuossa voisi edullinen hinta yhdistyä kohtuulliseen laatuun, mutta onko kenelläkään teistä käyttökokemusta näistä? Tuleeko mieleen mitään erityistä huomioitavaa tällaista halpisruiskua ostaessa?
Olen hankkimassa mallailutarvikkeita pienellä budjetilla, enkä halua olla käyttämättä ruiskumaalauksella saavutettavia etuja.
Ruisku: www.vaapputarvike.fi…Path=52&products_id=96&osCsid=e39793ce46103b63249a6f1f54a57263
Kompura: www.vaapputarvike.fi…Path=52&products_id=97&osCsid=e39793ce46103b63249a6f1f54a57263
Viimeksi muokattu 19.7.2015 12:51
Mielestäni tuo on hyvä yhdistelmä, Pekka.
Jep, Mika… pikkaisen selailin tarjontaa suomalaisista kaupoista ja tämä yhdistelmä on nyt noussut parhaaksi halppisyhdistelmäksi omissa silmissä. Ei se ostaminen ole vielä ihan näiden päivien asia eli voi vielä joku muu parempikin löytyä tästä hintaluokasta.
Hyvä, että kompurasta löytyy paineensäädin ja kosteudenpoistaja. Ostin nuo erikseen ja hintaa tuli noin 50€. Siihen vielä itsetehty paineentasaaja. Onneksi se on ilmainen.
Banzai Modelsilla on ollut hyvän oloista Wiltecin kompuraa myynnissä.Se on automaattisella sammutuksella,vedenerottimella ja säiliöllä varustettu.Hinta on ollut 109 euroa.Minulla on vastaavanlainen Sil Air 20 A,mutta se maksaa peräti 416 euroa.Tai no,Sil Air on varmaan hiljaisempi sillä sen moottori ei äännä juuri lainkaan.

Tällä hetkellä kompressoria ei Banzai Modelsin sivustolla näy koska sitä ei ole varastossa.

www.banzai-models.com
Hmmm… näköjään Banzai Modelsilla on myös Wiltecin imukaappia myynnissä ja poistoputkeakin siihen. Se on hintaisekseen asiallinen peli ja pitänee lisätä hankintalistalle.
Nostellaampa vanhaa ja kysellään.

Joku aika sitten tuli pikkurahalla pienenä heräteostokella hankittua Ebaysta KMoonin ruisku ja pikkukompurasetti, hinnaltaan huokeat 33€.

Parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen toimi ihan ookoo, tosin maalisumu oli hieman epäsäännöllinen (maaleina vallejo model colorit reilulla ohennuksella) mutta nyt kun on pari ihan mukiinmenevää maalauskertaa tehnyt, niin maali ei tule enään ollenkaan ulos vaikka ilmaa kylläkin sylkee. Pelkkä vesi kokeiltu ja se taas tulee, mutta edes 1:10 ohennus ei auta. Ruisku purettu ja puhdistettu huolella, niin alkaa loppumaan keinot kesken.

Eli onko kyseessä vaan halpa ja huono sovellus ja lähdetään päivittämään kunnon vehkeisiin?
Omasta kokemuksesta halvatkin ratkaisut toimii mutta vallejon maalit ei. Tuo kuulostaa siltä että suuttimessa on maalia jumissa. Hampaiden väleihin tarkoitetut harjat on hyviä sellaisten poistamiseen, harja kupin kautta sisään ja rassaat vähän. Voit tietty kokeilla esim. Tamiyan maaleja, ne saattavat suihkuta paremmin.
Juurikin kuten Tommi tuossa totesi: kunnon puhdistus on paikallaan. Jos tosiaan ensimmäiset käyttökerrat, en usko että vielä on puhdistuskaan ihan 100% hallussa. Itselläni meni aikanaan tuhottomasti aikaa selvitellessäni putsaamisen saloja:)

niko
Vallejon maalit ei toimi aina kunnolla ruiskulla. Vaatii kokeiluja ohentamisen suhteen ja maalaamista oikealla vuorevesiajankohdalla. Kokeile jotain muuta maalia esim. Tamiya tai Gunze miten niillä toimii ruisku.