Pienoismallit.net

Model Expo 2014

Petri Sallinen kirjoitti:
Ronnie Boy lähetti tänään tiedotteen ModelExpon jatkosta.
Mikä Ronnie Boyn rooli on? Kun lähettelee Suomen messujen tapahtumasta tiedotteita? Eikö Ronnie ole nyt tehnyt viimeisen rahastuksen Expolla, vai jatkaako hän jotenkin mukana?
Expon sivut näyttävät toimivan nyt.
Myyntiosastojen hinnat eivät todellakaan houkuttele paikalle, huhhuh…
72€ / m2.
Tuleeko siihen sitten vielä päälle… Sähköt ja muut "pakolliset" kulut :)
+ alv tietty joo :)
Hmm, 3 x 2 neliön putka siis alle 450€, eikös tämä ole marginaalinen muiden kulujen (Kuljetukset, kalusteet, 3+1 päivän henkilöstökulut, jne) rinnalla? Tietenkin jos saman verran menee muihin pakollisiin messuhallikuluihin kuten sähköihin jne, niin sitten alkaa jo sattua.

Kunhan kysyin.

T:Ville H
Sisäänpääsy aikuiselta 18€.
Satuinpa tsekkaamaan vuoden 2012 "model expon" videon juupituubista…

youtu.be/aERlCW_HERM

Eipä juurikaan malleja näy… Vahingossa ilmeisesti lipsahtanut pienoisrautatie videoon.

Sanonpahan vaan…

Ja ennen kuin joku ehtii edes ajattelemaan että toivoisin expon kuolevan pois (jolta asia nyt ikävä kyllä vaikuttaa), niin en todellakaan. Jos homma lähtee ns. skulaamaan, niin tuun mielelläni paikalle. Nyt ennakko asetelmat eivät kyllä vakuuta…
VilleH kirjoitti:
Hmm, 3 x 2 neliön putka siis alle 450€, eikös tämä ole marginaalinen muiden kulujen (Kuljetukset, kalusteet, 3+1 päivän henkilöstökulut, jne) rinnalla? Tietenkin jos saman verran menee muihin pakollisiin messuhallikuluihin kuten sähköihin jne, niin sitten alkaa jo sattua.

Kunhan kysyin.

T:Ville H
Minimi "putka" on 4 m2… Ja tuohon neljään neliöön ei mahdu juuri mitään. Koska hinnat ovat korkeat, haluaisi kauppias raahata jokseenkin koko varastonsa paikalle, jotta saisi mahdollisimman paljon myytyä. Tällöin osaston koko kasvaa ja hinta nousee yli tuhanteen euroon. Jo sen kattamiseksi pitäsikin myydä järjetön määrä malleja ja mielellään hyvällä katteella. No, tällöinhän mallin hinta kipuaa korkeaksi, eikä asiakas osta… Pienimuotoinen ongelmahan tässä siis on :)

Messukeskuksen myyntipaikan korkean hinnan ymmärtää, jos myydään moottoripyöriä, elektroniikkaa ja autoja, mutta perusmuovimallien myymiseen esim 1000-2000€ myyntiosasto tuntuu aivan käsittämättömältä.
Tmi Mestarimallit osallistui Model Expoon parina aikaisempana vuotena. Osastona meillä oli 4m2 pakettiosasto, jossa voi hyvin hyödyntää myös seinäpintoja ja sähköt ja pöytä oli valmiina. Hyvä ratkaisu pienkauppiaalle, mutta osaston hinta muodostui ongelmaksi. V. 2015 pienin 4m2 osasto näyttää maksavan 593€ + alv., yhteensä siis 735€.
Lisäksi kauppiaalle tulee myös muita messukuluja, jotka täytyisi kuollettaa myynnillä.
Jo pelkästään kulujen kuolettaminen vaatii melkoista myyntiä, tuotosta nyt puhumattakaan.
Jos osastohinta olisi hieman maltillisempi, niin kyllä osallistuisin Model Expoonkin. Tänä vuonna olimme omalla osastolla Suuri Snadi-näyttelyssä ja kauppiaan kannalta se oli oikein onnistunut tapahtuma.
Samaa mieltä Suuri Snadista, osastojen hinnat olivat linjassa myytävien tuotteiden kanssa ja meininki oli varsin mukavaa. Expon kanssa mennään tyystin metsässä…