Pienoismallit.net

Alumiinin liittäminen

Onko kellään kokemusta alumiinin liittämisestä?
Mikä on paras liitostapa?
Liimaaminen, hitsaus, juottaminen
Jos tehdään esimerkiksi koneen runko esim. 1:10
liittäminen mihin? alumiini alumiiniin vaiko johonkin muuhun materiaaliin?

Varmin tapa on tietysti hitsaaminen
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
liittäminen mihin?
Elikkä liitos on alumiini-alumiini eli tig tai mig käyttöön,

kiitokset!
Englantilainen juotostarvikevalmistaja Carrs´ valmistaa juotosaineita myös alumiinia varten, eli juote 179 (Grey Solder) ja siihen sopiva juoksute Grey Flux. Alumiinia varten tarkoitetuista putiikin tuotteista minulla ei ole kokemusta, mutta muut tuotteet ovat erinomaisia. Ehkä tutustumisen arvoisia.

www.chronos.ltd.uk/acatalog/Engineering_Menu_Carrs_Solders___Fluxes___etc_346.html#aGL1
Nyt jää kyllä vähän hämäräksi aloittajan suunnitelma. Aika taitaja saa olla jos aikoo tigillä vetää 1/10 mittakaavaiseen koneeseen rungon…

Pikaliima puree myös hyvin alumiini-alumiini-liitoksissa.
Moi!

Alumiinin liimaliitoksista on n. 17 vuoden kokemus. Sekin on ilmeisesti Suomen nykyisillä työmarkkinoilla turha taito.

Arvelisin, että akryyliliima (esim. Loctite) kiihdyttimellä sopisi. Epoksilla on parempi rakenteellinen lujuus, mutta se tarvitsisi silaanikäsittelyn ym. lisäkivaa. Akryyli myös sietää ohuita liimasauman paksuuksia esim. 0,05 mm eli pinnat voi painaa voimakkaasti yhteen. Epoksille suositellaan jotain 0,3 mm pakuuksia.

Ehdottoman tärkeää on pinnan puhdistus. Käytä liuotinta (etanoli, asetoni, MEK ymv.) ruikkapullosta, älä kastele pyyhinliinaa astiaan. Pyyhintä vain yhteen suuntaan eli lika "lakaistaan" pois pinnalta. Ei edestakaisin. Jokaisen pyyhinnän jälkeen uusi puhdas kohta liinasta. Toistetaan kunnes likaa ei enää irtoa. Liinan olisi hyvä olla nukkaamatonta. Töissä käytettiin pestyä ja revittyä lakanaa (SINI-tuote myi) ja juustokangasta joka on sideharson tapaista, mutta leveämpää. En tiedä mikä paperi täyttäisi vaatimukset

Edellisen voi toistaa karhunkielellä. Käytä tiilenpunaista Scotchia, jos voit (koodia en muista enää ulkoa). Taas joudut puhdistamaan irronneen aineksen edellisen kohdan menetelmällä.

Edelliset kohdat tislattua vettä käyttäen. Tämä rikkoo pintajännityksen.

Puhdas pinta todennetaan siten, että siinä pysyy ohut vesikalvo ehjänä n. puoli minuuttia. Pisaroituvat kohdat ovat likaa tai rasvaa.

Liimaus tehdään em. tavalla puhdistetulle pinnalle.

Akryyliliimaliitoksesta tulee kohtuullisen luja, leikkauslujuus n. 10-15 N/mm2 (eli MPa). Hyvin onnistuneella silaanikäsittelyllä ja epoksiliimakalvolla voidaan päästä tulokseen, jossa liitos pettää perusaineesta eli alumiinista. Tähän ei kuitenkaan liene tarvetta?

Monivaiheisen puhdistuksen voi myös jättää väliin, ellei halua nähdä vaivaa. Tosin silloin ei se liimakaan pysy kiinni. Kokemusta on. Napsahtaa irti Murphyn lain mukaan juuri kun kolhaiset mallin näyttelypöydän reunaan tmv.

t.
Kari
Alumiini onkin siitä mukavaa, että se tosiaan pitää siivota hyvin ja pian sen jälkeen liimata, juottaa, tjms. Koska siivottu pinta rupeaa hapettua pian. Jo 60-luvulla jatkoin Al-manttelisten viesti- ja turvalaitemaakaapeleiden mantteleita jatkoksissa, juottamalla. Asianomaisilla juotteilla ja nestekaasupolttimella. Sähläämiseen ei siinä ollut aikaa.
Ite olen saanut melko hyviä tuloksia putsaamalla pinnat ensin asetonilla, levittämällä tämän jälkeen epoksin pinnoille, ja raaputtamalla jollain terävällä esineellä pinnat rikki liimakalvon alla. Tämä sen vuoksi,että estäisi alkavan hapettumisen, ja lisäisi liimalle tarttumapinta-alaa. Liimana tietty hitaasti kovettuva Araldit, eikä mikään pikaepoksi.
Olen tehnyt ammatikseni alumiinin hitsaamista ja juottamista parikymmentä vuotta. TIG-hitsauksen käyttämisessä on olennaista kuinka ohutta alumiinia olisi tarkoitus hitsata. Millin pellistä jos matsku ohenee niin vaikeaksi menee. Sekin alkaa olla sellaista pierun kuorta hitsattavaksi :) Juottamisissa (propaani-happipolttimella) sama juttu. Nykyään on olemassa alumiinijuotoksiin ns. täytelankoja jotka toimivat matalammissa lämpötiloissa mutta siinäkin millipiikin paksuinen pelti alkaa olla alarajoilla ( ainakin minulle :). Suosittelen noita aikaisemmin mainittuja liimaustapoja ko. hommaan. P.S. Sekä hitsauksessa että juotoksissa alumiinipelti elää ja "vetelee" voimakkaasti lämpölaajenemisen vuoksi eli tarvitaan kunnon jigit ja/tai suht tiuhat esiheftaukset saumakohdista.
Viimeksi muokattu 23.3.2014 14:21