Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Messerschmitt Bf 109

Tarkoittamasi kuva on kirjan Ilmavoimat sodan jälkeen kuvatekstin mukaan otettu Utissa vuonna 1952, joten laivuemerkit on saatettu poistaa käytöstä. Kuvassa MT-402:n vieressä tankkauspuomilla on se toinen D-kone-ehdokas, MT-436.
Vielä Utin kisakoneista vuodelta 1950. Nyt on oikein valokuvasta varmistunut että kone MT-438 oli "C". Kuvassa näkyvät molemmat tunnisteet. Sen sijaan koneen "D" kohdalla ei MT-436 :lla enää olekaan suurempaa osaa. Nuo aikaisemmin luetteloimani puoltavat seikat kaatuvatkin nyt pienempiin; 436 oli varustettu kameralla ja kameratelineellä ohjaamon etulasin kehikossa/MT-402 ei. Kameraa ei myöskään ole "D"-koneessa, joten MT-402 taitaa ollakin "D".
Kiitos, Raimo, selvittelyistä! Sitä voisi hyvinkin innostua tekemään MT-402 "D":n Suomi-ryhmikseen.
Ei ehtinyt MT-402 Suomi-ryhmikseen, mutta ilmavoimat 100 vuotta -ryhmikseen ehtii. Muutamia kysymyksiä on noussut esille.

Kuvassa, jossa konetta valmistellaan juhannuskisaa varten, näkyy spinneristä vain aavistus. Googlettelemalla löytyy talvella otettu kuva, jossa MT-402:n spinneri on ilmeisesti musta. Onko näin saattanut olla juhannuksenakin?

Palstalla olen törmännyt tietoon, jonka mukaan DN-väri loppui jossain vaiheessa sodan jälkeen, ja osa uudelleen maalatuista Mersuista sai pohjaansa vaalean harmaan maalin. Mahtaako jollain olla tietoa tai valistunutta arvausta siitä, minkä värinen MT-402:n pohja oli?

En ole löytänyt kuvaa MT-402 oikean puolen patista. Onko joku teistä törmännyt moiseen kuvaan tai onko tietoa, voiko esim. sarjanumeron avulla päätellä, onko MT-402:n patissa ollut "lisäpattia" patin etualareunassa?

Ja vielä yksi: missä vaiheessa lääkelaatikoita alkoi ilmestyä ohjaamon takaseinään? Olisiko MT-402:ssa jo sellainen?
Moi,

Oheisen listauksen mukaan kyseinen mersu olisi ollut trop-versio. Näissä ymmärtääkseni oli tuo ylimääräinen kuhmu kk-kuhmun edessä. Toki kun puhutaan mersuista, valokuva on ainoa varma lähde.

Linkki
Moi

Valistunut arvaus että pohja oli harmaa. Konehistoriikin mukaan MT-402 luovutettiin varastosta lentokonetehtaalle 14.5.48 ja sieltä HLeLv33lle 19.7.49. DN-värin saaminen loppui kesällä 44. Todennäköisimmin maalattu tehtaalla. Taisi olla 1947 kun pohjan väri muuttui harmaaksi.

Se pisaran muotoinen patti moottoripellissä onkin hankalampi tapaus. Etenkin jos moottorin suojuspeltejä jouduttiin vaihtamaan koneesta toiseen. Patti liittyi muistaakseni öljypumpun rakenteeseen. Taulukkoa koneista joissa patti oli en ole missään nähnyt. Jos tietoa olisi, niin todennäköisesti se olisi jo esitetty jossakin taulukossa. Stenmanin Mersu kirjassakaan ei ole mainintaa aiheesta.

E-P
"Suomen ilmavoimat 100 vuotta ryhmikseen" voi laittaa kaikkia Suomi-mersuja, kunhan merkinnät ovat ilmavoimien.
Kiitos tietäjille, hyviä pointteja.
Tikkurila sekoitti vielä DN-väriä sen jälkeen, kun Saksasta ei saatu Ikarolin maaleja. Mutta kokardimersujen alapuoli oli tosiaan harmaa.
Selvisi sen patinkin merkitys. Tavailin Flugzeug Profile; Bf 109 G/K Rustsätze teosta. Tulkitsin niin, että patti liittyi ilmapumppuun, jolla ohjaamo paineistettiin ja esiintyi ensimmäisen kerran G-5 tyypin moottoripelleissä. Pumpun paikkaa vaihdettiin G-1 ja G-3 tyyppeihin nähden. Mikäli oikein ymmärsin, niin samoja suojapeltejä käytettiin myös G-6 ja G-14 tyypeissä, vaikka niissä oli paineistamaton ohjaamo. Ei ilmeisesti liity Trop-versioon mitenkään.

Varsinainen Trop-versio sisälsi erilaisia rakenteellisia suojaratkaisuja hiekkaa ja pölyä vastaan. Lisäksi varustukseen kuului takarungon sisäpuolelle kiinnitetty kivääri, ohjaamon takana oleva selviytymispakkaus (sisälsi mm, vesipulloja, ea-pakkauksen, repun ja teltan) ja aurinkovarjonpidin ohjaamon kyljessä.

E-P