Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Messerschmitt Bf 109

perttiL kirjoitti:
Noista kahdesta ehdokkaastasi minä valitsisin 416:sen. 490 oli varsin "harmiton" rivikone. Luovutuksesta laivueelle jo viikon päästä kone päreinä ja korjaukseen. Takaisin vasta joulun alla -46 … mutta lensihän se sitten pitkän … yli 300 tuntiin ei joka MT yltänyt…
Itse ehdin juuri ennen tämän ryhmärakentelun alkamista saada valmiiksi MT-416:n, varsin mielenkiintoinen aihe.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_12242/
Moikka Eetu,

Ja anteeksi (jälleen) väärän tiedon levittämisestä (jälleen). Kun näemmä luulee liikaa ja kun vielä katselee samoja kuvia liikaa, niin sokeutuu kuvissa näkyville asioille. Tähän kun lisää sen, että väärällä tavalla itse hirttäydyin omaan ajatukseeni siitä, että takaikkunan boxi olisi ollut vain kokardi-kauden varuste. Mutta onhan niitä kuvan kertomalla tavalla ollut jo sota-aikaan.

Sodan jälkeinen puulaatikko on pienempi ja sen sivussa lukee sisältö. Mutta tuossa sinun osoittamassa kuvassa boxi on isompi eikä selventävää tekstiä näy, joten en osaa edes arvata mitä varten se on !?

Pahoittelen, jos joku jo ehti väärän tietoni erehdyttämänä muuttamaan tekemäänsä mallia.

MT-490:sen pikkupatin kysymykseen en tiedä vastausta. Kuvalähteissä, joita olen selannut, en ole löytänyt tunnistettavaa kuvaa 490:sta oikealta puolelta. Joten josko asiasta enemmän tietävä osaisi kertoa..?

Pahoitellen pertti L
Voisiko kyseessä olla kenttäkirveen laatikko? Ainakin Brewstereihin kyseinen loota tuli asennettavaksi ohjaajan taakse sivulle ns. hattuhyllylle. Asia voisi selvitä jos penkoisi läpi kaikki mersun muutostiedotukset.
Tehtiinkö Suomessa jo sodan aikana jonkinlainen ensiapuboxi takapeltiin ? Todisteet, kirjalliset tai kuvalliset vaan taitavat olla aika vähissä. Tätähän tämä meidän harrastuksemme on.
Edelliseen liittyen, onko olemassa mitään dokumentaatiota siitä monessako Suomeen tulleessa Mersussa oli jo tämä eteen siirretty akkuboxi ? Kun tämä vaan oli jo aika yleinen Luftwaffen Mersuissa jo loppuvuodesta -43 lähtien. Tosin kenttämodifikaatioita tehtiin rajusti ja juuri se tekee LW:n loppusodan Mersuista mielenkiintoisia mallattavia.
Ja niin, tässä mennään.. 12 kappaletta Academyn G-Mersuja työn alla, tuulilasit liimattu ja seuraavaksi selkänojavyöt. Sitten maskit ja maalia. Toivon mukaan vanha setä ehtii tekemään näistä edes muutaman valmiiksi ennen deadlinea.
Viimeksi muokattu 27.6.2014 22:51
Juha Tähtinen kirjoitti:
12 kappaletta Academyn G-Mersuja työn alla,
Näyttää jo ihan kloonaamolta ;-)
Moi kaikki pohdiskeluun osallistuneet…

Vielä kerran ajatuksia tästä "takaikkunan laatikosta". Onneksi on guruja, jotka vaikka kädestä pitäen ohjaavat hairahtuneen oikealle polulle. Vastaavia tapauksia on varmaan muitakin, mutta tässä on kiintoisaa, miten yksi valokuva ja sen väärä ajallinen yms sijoitus ovat johtaneet vääriin tulkintoihin ja päätelmiin.

Kyse on SIH-6 -kirjan vanhemman painoksen sivulla 63 oleva kuva A. Tanista MT:n ohjaamossa. Tekstin mukaan "vääpeli Tani, 1./HLeLv34". Kun kuva vielä on sujuvasti sota-aikaisten kuvien kavalkadissa, niin olosuhteet erehdykselle ovat olemassa.

Kirjan uusimpaan painokseen, SIH-6b, kuva ei ole päätynyt.

Kuva ei ole sota-ajalta. Vaan joko kevättalvelta 1952 tai -53, jolloin kumpanakin järjestettiin suuret ilmasotaharjoitukset. Kuvassa on joko ylivääpeli tai jo sotilasmestari Tani, HLeLv 33:sta / LeR 3, joksi vanha HLeLv 34 oli uudelleen järjestelyissä nimetty jo loppuvuodesta 1944.

Pienestä kuvasta on vaikea todentaa, mutta siinä kone on päältä kokovihreä. Selvempi ja näkyvämpi "savuava ase" on kuvan vasemmassa ylänurkassa näkyvä pistoke. Jos kuvaa ei olisi kirjassa rajattu näin paljon, niin näkyisi, kuinka pistoke liittyy kuomun kiinteän eturaamin ylänurkkaan oikealle kiinnittyvään kk-kameraan. Mutta nytkin pistoke näkyy.
Hyviä kuvia kamerasta ja siihen takaa tulevasta johdosta on saman SIH-6 -kirjan lopussa, sivuila 118-119.

Sota-aikaan … ja sen jälkeenkin … ea-laatikon paikka oli takarungossa, runkoluukun takana, mistä merkkinä punainen risti runkoluukussa.

sekoilua pahoitellen pertti L
Sotketaan hiukan lisää. SIH 6 B, sivu 57 yläreunan kuvassa sodanjälkeisessä mersussa, MT-452, on laatikko pystyssä poikittaisella hihnalla kiinni ja laatikossa lukee LÄÄKELAATIKKO. Joten on niitä ensiapuboxseja ollut ohjaamon takaseinässäkin todennäköisesti myös vaakasuorassa.
Mielenkiintoinen juttu, että samoja lääkelaatikoita on ollut vielä nykykoneissakin käytössä.
Olisiko kenelläkään infoa… MT-436 talvella 1950, onko kotkanpoikanen ollut mahdollisesti myös sivuperäsimen vasemalla puolella ?